Störvägen 10 / Valsätra / Uppsala

Stort renoveringsbehov med stora möjligheter!

Slutpris
3 200 000 kr
Boarea/biarea
112/100 kvm
Driftkostnad
43 957 kr/år
Rum
7 rum (3-4 sovrum)
Såld
2019-09-27
Bostaden är såld!

Denna villa på Störvägen såldes av oss 2019-09-27. Se alla våra försäljningar i Uppsala samt även på Störvägen

Om du går i säljtankar och bor i närheten av Valsätra är du varmt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering.

Boka värdering

På Störvägen 10 finns nu chansen att utforma hemmet ni alltid velat bo i! Detta friliggande hus är beläget i eftertraktat läge och har potential för att skapa drömboendet. Huset är i stort behov av renovering, vilket innebär möjlighet att skapa något helt nytt och unikt från grunden och därmed påverka materialval, utrustning och mycket mer!

Bostadsbyggnaden har besiktigats av Bo Bjerking Fastighetskonsult AB. Nedanstående anmärkningar är några av de som behöver åtgärdas enligt besiktningsmannen:
- Tak behöver läggas om där vind och väggar bör utredas och i behov åtgärdas/renoveras.
- Avloppet har haft stopp vid flera tillfällen enligt säljaren och behöver ses över.
- Värmesystemet måste underhållas

Övre planets planlösning består av tre sovrum, kök, matrum, vardagsrum och badrum. Källarplanets planlösning består idag av en mindre hall, tvättstuga, gillestuga och förvaringsutrymmen. En gillestuga har många användningsområden som går att anpassa efter de egna behoven, vad sägs om ett stort lekrum, ett biorum för filmfantasten eller varför inte skapa ett helt eget krypin till tonåringen?

Husets uppvärmning är fjärrvärme och huset är anslutet till kommunalt vatten och avlopp. Fiber indraget 2015.

Förslag på möjligheter med fastigheten:
- Flera i området har byggt en uthyrningsdel på entréplanet. Detta är en möjlighet för dig som vill bo billigt och minska dina boendekostnader, kanske efter det att barnen har flyttat ut?
- Flexibel planlösning - Övervåningen har flera möjligheter där köket kan öppnas upp för ett större kök, alternativt göra om matrum till sovrum. I och med flexibel planlösning kan du därmed bo länge på Störvägen 10.
- Parkeringsmöjligheter finns på uppfart med plats för två bilar och längs gatan.

Valsätra är ett lugnt och idylliskt område med promenadavstånd till grundskola, förskolor och idrottsanläggningar, både fotbollsplaner och ishall. Här bor ni med närhet till flera mataffärer och även Gottsunda centrum med all tänkbar service i form av apotek, post, bibliotek, affärer, systembolag, restauranger, badhus och vårdcentral. Kort avstånd till busshållplats med flera bussförbindelser till City, Uppsala Science Park och Ultuna. För den som tar cykeln finns fina cykelvägar som leder in till centrala Uppsala. I närheten ligger även Hågadalen, vandringsleden Gula stigen, hela Sunnerstaåsens friluftsområde med slalombacke och elljusspår samt bad- och båtplatser vid Lyssnarängen.

Vill du veta värdet på din bostad?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig så skapas ett konto och du godkänner användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

mySafety hjälper dig med självrisken
Erbjudande: Kostnadsfri självriskreducering på din hemförsäkring
Med mySafety Självriskreducering får du ersättning på upp till 10 000 kr för betald självrisk vid t.ex. brand, inbrott och vattenskador.
Ta del av erbjudandet genom att fylla i formuläret och boka en kostnadsfri värdering.
Området

Valsätra

En stadsdel som ligger i Uppsalas södra delar och består av villaområden och ett par bostadsrättsföreningar. Valsätra är ett lugnt och idylliskt område med promenadavstånd till grundskola, förskolor och idrottsanläggningar, både fotbollsplaner och ishall. I närheten ligger även Hågadalen, vandringsleden Gula stigen, hela Sunnerstaåsens friluftsområde samt bad- och båtplatser vid Lyssnarängen.

Service

Som boende i Valsätra har du nära till Gottsunda centrum där all tänkbar service finns såsom 3 mataffärer, klädbutiker, frisör, ett mattorg m bl a Feskarn, Sushirestaurang och Triller bageri. Vidare finner ni vårdcentral, BVC, Folktandvård, Systembolag, bibliotek, gym, simhall och öppen förskoleverksamhet. I närheten finns även Rosendal som har ett brett restaurangutbud, matbutik, gym, aktivitetspark och tennishall.

Skola och barnomsorg

I området finns ett par förskolor samt grundskolorna Malmaskolan (F-6) och Valsätraskolan (F-9) som har sin verksamhet på två adresser, Slädvägen 2-6 samt Linrepevägen 17.

Fritid och friluftsliv

I Valsätra finns både fotbollsplaner och ishall. I närheten ligger även vandringsleden Gula Stigen och naturreservaten Hågadalen och Stadsskogen som erbjuder vackra promenadstigar. Det är även nära till bl a Vårdsätraskogen och Gottsundagipen med skidspår vintertid, kolonilotter, fotbollsplaner och mountainbikesleder. På cykelavstånd finns två badplatser, Lyssnaängens badplats, med kiosk sommartid, och Sunnerstabadet. Det finns även ett hundbad, Lerstabadet, med omgärdande stängsel. I närheten finns även Sunnerstaåsens fritidsområde som erbjuder slalombacke med lift och tre nedfarter, kanot- och kajakuthyrning, vandringstigar, elljusspår med skidspår på vintern, ett rikt fågelliv, pulkabacke, café som är öppet vintertid, naturgym och lekplats. KFUM Alnäs Fritidsgård anordnar sommarläger för barn.

Kommunikationer

Flera stadsbussar går till och genom Valsätra, dagtid ungefär var 10:e minut och kvällstid var 20:e minut. Via Vårdsätravägen finns en snabbcykelbana in till stan som underhålls väl även under vinterhalvåret. Möjlighet till båtplatser finns vid Skarholmen där Uppsala Motorbåtssällskap, Uppsala Segelsällskap och Ekolns segelklubb håller till. Vid Fyrisåns utlopp finns ytterligare en båtklubb.

Liknande bostäder i närheten
Hemmaliv
Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.