Trädgårdsgatan 3 / Uppsala

Unik & anrik gavelbostad i etage

Boarea
148 kvm
Avgift
6 961 kr/mån
Rum
3,5 rum (1-2 sovrum)
Våning
2 av 3 (Hiss finns)
Kommande försäljning

Försäljning av denna bostad är planerad. Kontakta ansvarig mäklare för intresseanmälan och mer information.

Anmäl intresse

Välkommen till en ljus och exceptionell gavelbostad i etage, i anrika Stadshotellet. Med sina spatiösa kvadratmeter lämpar sig denna bostad utmärkt för socialt umgänge. Denna bostad har möjlighet att göras om till en fyra med ett till sovrum för en som önskar (Se bifogad planritning). Denna eleganta bostad har flera tidstypiska originaldetaljer kvar såsom en anrik och oemotståndlig spiraltrappa, generös takhöjd, takbjälkar, djupa fönsternischer samt en vacker kakelugn från Östermalm. Andra kvalitéer som bostaden också har är två separata badrum, stort smakfullt kök med generösa arbetsytor samt en uteplats utanför ytterdörren med utsikt över en pittoresk innergård och en makalös vy över Domkyrkan.

I bostadsrättsföreningen Gamla Stadshotellet bor ni i en förening som inkluderar två separata bostadshus, ett smakfullt arkitektoniskt samband mellan modern arkitektur och Stadshotellet som har anor från 1850-talet. I denna trevliga bostadsrättsförening finns flera hyreslokaler som lägger en god ekonomisk grund för föreningen. I dagsläget hyrs restauranglokalen ut till självaste Melker Andersson och hans uppskattade Heart & Bones och Brick Bar. Andra hyresgäster är en frisör och en kiosk. I föreningen finns det ytterligare en byggnad som inrymmer gemensamhetslokal och en gästlägenhet med kök, bastu och dusch. Det finns även två trevliga innergårdar som föreningen har att nyttja. Det finns tillgång till parkeringsplatser ute och under tak (separat kö). Här nedan finner ni länkar till diverse information om bostadsrättsföreningen och läsvärd information om Gamla Stadshotellet.

Vid adressen Trädgårdsgatan 3 bor du i ett tilltalande stadsläge som öppnar upp med goda möjligheter för shopping, kulturliv, välrenommerade restauranger och caféer. Det finns flertalet vackra parkmiljöer intill bostaden såsom Botaniska trädgården, Carolinaparken, Universitetsparken, Stadsparken och Fyrisåns årum. Eller varför inte vandra kring i Öfre Slotts anrika kvarter? Utmärkta cykelvägar erbjuder goda möjligheter att cykla till skola och arbete, både i närheten, såsom Akademiska sjukhuset och universitetets institutioner, men också t ex Ulltuna universitet. Från bostaden finns hela stadskärnan att tillgå samt ett ypperligt bra pendlarläge till tågstationen med en promenad om 6-8 minuter.

Bostadsrättsföreningens hemsida
https://www.allabrf.se/brf-gamla-stadshotellet-uppsala

Info om Gamla stadshotellet
Wikipedia:
https://sv.wikipedia.org/wiki/Uppsala_stadshotell
Digitaltmuseum
https://digitaltmuseum.se/011013938669/stadshotellet-uppsala-hornet-av-drottninggatan-och-tradgardsgatan-uppsala

Bilder
Sponsrade länkar
Visa alla 27 bilder
Vill du se hur värdet utvecklas på din bostad?
Prova vår smarta tjänst Värdeindikatorn
Sponsrade länkar
Planritning
Fakta
Rumsbeskrivning
 • Beskrivning av samtliga rum
  Nedre plan

  Hall:
  Klinkergolv och ljusa väggar med en praktisk skjutdörrsgarderob.

  Inre hall:
  Stilfull inre hall med vita väggar och med plats för en möbelgrupp. I den inre hallen finns en rejäl och vacker spiraltrappa som leder upp till det övre planet.

  Badrum:
  Helkaklat badrum med vägghängd wc, tvättmaskin, torktumlare, handfat med kommod, handdukstork samt dusch med vikbara glasväggar.

  Vardagsrum:
  Stort vardagsrum med ljusa väggar och ett enstavigt ekparkettgolv genom hela entréplanet. I vardagsrummet finns trevliga och djupa fönsternischer samt en mycket vacker kakelugn från Östermalm i Stockholm.

  Kök:
  Stilfullt kök från Kvänum i grå nyans med mycket goda arbetsytor och förvaring. Köksutrustningen består av fullstor kyl och frys, inbyggd ugn och mikro, induktionshäll samt inbyggd diskmaskin.

  Övre plan

  Allrum:
  Stort allrum med takbjälkar som skapar en härlig atmosfär. I allrummet är det björkgolv och vita väggar samt en murstock där det idag står en täljstenskamin. Detta rum kan man smidigt göra om till ännu ett sovrum (se bifogad planritning) för den som så vill.

  Sovrum:
  Sovrum med björkgolv och vita väggar med en praktisk klädkammare alldeles intill.

  Badrum:
  Väl tilltaget och helkaklat badrum med ett fönster som ger en bedårande vy över takåsar och Domkyrkan. I badrummet finns gammaldags badkar, wc, bidé, handdukshållare samt handfat med kommod och högskåp.
Fakta
Beskrivning
 • Boarea
  148 kvm (Boareauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)
 • Rum:
  3,5 (1-2 sovrum)
 • Våning:
  2 av 3
Byggnadssätt
 • Byggnadsår:
  1800
 • Värme och ventilationsanl.:
  Fjärrvärme.
Energideklaration
 • Energiprestanda:
  126 kWh/kvm och år
 • Sammanställning
  Energideklaration är utförd
  Datum: 2009-06-09
TV/Internet
 • Beskrivning TV/Internet
  Kabel-TV och bredband levereras via ComHem
Bilplats/Övriga byggnader
 • Beskrivning, parkering
  Föreningen har parkeringsplatser med och utan tak. Platserna under tak kostar 1300 kr/månad och de utan tak kostar 900 kr/månad. Några av parkeringsplatserna hyrs för närvarande ut externt men föreningens medlemmar har förtur. Kortast kötid är det på parkeringsplatserna utan tak, där föreningen uppskattar kötiden till några månader. Samtliga platser har tillgång till el.
Ekonomi
 • Avgift:
  6 961 kr/mån
 • Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften
  I avgifter ingår värme och vatten.
 • Kommentar, månadsavgift
  Ett obligatoriskt tillägg för TV och bredband tillkommer om 221 kr/månad. Föreningen har ett gemensamt elavtal där bostadsrättshavaren debiteras efter egen förbrukning. Föreningen debitera 250 kr/månad för el enligt schablon vilket sedan stäms av två gånger per år.
 • Upplåtelseform:
  Bostadsrätt
 • Överlåtelseavgift:
  1 163 kr, betalas av köpare.
 • Pantsättningsavgift:
  465 kr
 • Andel i förening:
  6,15381%
 • Andel av årsavg.:
  6,08583%
 • Andelstal insats:
  6,15381%
 • Pantsättning
  är pantsatt. Uppgiften är kontrollerad 2019-01-10.
 • Boendekalkyl
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
 • Planerade avgiftsändringar
  Inga planerade avgiftsförändringar (kontrollerat: 2019-01-15).
Föreningen
 • Benämning:
  Gamla Stadshotellet.
 • Kommande renoveringar
  Föreningen planerar renovering av plåttaken på A-huset, detta är något som ej ska påverka avgiften (kontrollerat: 2019-01-15).
 • Avgiftsförändringar
  Inga planerade avgiftsförändringar (kontrollerat: 2019-01-15).
 • Gjorda renoveringar:
  Se årsredovisning.
Sponsrade länkar
Sälja nu eller sedan?

Så enkelt ordnat att du slipper välja. Med Förberedd är allt klart för försäljning, när du vill!

Karta & platser
Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Följ oss i sociala medier