Trädgårdsgatan 3 / Uppsala

Unik & anrik gavelbostad i etage

Slutpris
6 350 000 kr
Boarea
148 kvm
Avgift
6 961 kr/mån
Rum
3,5 rum (1-2 sovrum)
Våning
2 av 3 (Hiss finns)
Såld
2019-09-20
Bostaden är såld!

Denna lägenhet på Trädgårdsgatan såldes av oss 2019-09-20. Se alla våra försäljningar i Uppsala samt även på Trädgårdsgatan

Om du går i säljtankar och bor i närheten av Trädgårdsgatan är du varmt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering.

Boka värdering

Välkommen till en ljus och exceptionell gavelbostad i etage, i anrika Stadshotellet. Från markplan finns en hiss som smidigt tar dig upp till våningens entréplan. Med sina spatiösa kvadratmeter lämpar sig denna bostad utmärkt för socialt umgänge. Denna bostad har möjlighet att göras om till en fyra med ett till sovrum för en som önskar (Se bifogad planritning). Denna eleganta bostad har flera tidstypiska originaldetaljer kvar såsom en anrik och oemotståndlig spiraltrappa, generös takhöjd, takbjälkar, djupa fönsternischer samt en vacker kakelugn från Östermalm. Andra kvalitéer som bostaden också har är två separata badrum, stort smakfullt kök med generösa arbetsytor samt en uteplats utanför ytterdörren med utsikt över en pittoresk innergård och en makalös vy över Domkyrkan. Bostadsrätten är anvisad ett stort förråd om ca 8,6 m­² golvyta.

I bostadsrättsföreningen Gamla Stadshotellet bor ni i en förening som inkluderar två separata bostadshus, ett smakfullt arkitektoniskt samband mellan modern arkitektur och Stadshotellet som har anor från 1850-talet. I denna trevliga bostadsrättsförening finns flera hyreslokaler som lägger en god ekonomisk grund för föreningen. I dagsläget hyrs restauranglokalen ut till självaste Melker Andersson och hans uppskattade Heart & Bones och Brick Bar. Andra hyresgäster är en frisör och en kiosk. I föreningen finns det ytterligare en byggnad som inrymmer gemensamhetslokal och en gästlägenhet med kök, bastu och dusch. Det finns även två trevliga innergårdar som föreningen har att nyttja. Det finns tillgång till parkeringsplatser ute och under tak (separat kö). Här nedan finner ni länkar till diverse information om bostadsrättsföreningen och läsvärd information om Gamla Stadshotellet.

Vid adressen Trädgårdsgatan 3 bor du i ett tilltalande stadsläge som öppnar upp med goda möjligheter för shopping, kulturliv, välrenommerade restauranger och caféer. Det finns flertalet vackra parkmiljöer intill bostaden såsom Botaniska trädgården, Carolinaparken, Universitetsparken, Stadsparken och Fyrisåns årum. Eller varför inte vandra kring i Öfre Slotts anrika kvarter? Utmärkta cykelvägar erbjuder goda möjligheter att cykla till skola och arbete, både i närheten, såsom Akademiska sjukhuset och universitetets institutioner, men också t ex Ulltuna universitet. Från bostaden finns hela stadskärnan att tillgå samt ett ypperligt bra pendlarläge till tågstationen med en promenad om 6-8 minuter.

Bostadsrättsföreningens hemsida
https://www.allabrf.se/brf-gamla-stadshotellet-uppsala

Info om Gamla stadshotellet
Wikipedia:
https://sv.wikipedia.org/wiki/Uppsala_stadshotell
Digitaltmuseum
https://digitaltmuseum.se/011013938669/stadshotellet-uppsala-hornet-av-drottninggatan-och-tradgardsgatan-uppsala

Vill du veta värdet på din bostad?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig godkänner du användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Tips & inspiration