Erstagatan 6 / Centralt / Sundsvall / Nyproduktion

Nyproducerad lägenhet med högt läge och balkong mot sydväst som ger sol under både dagen och kvällen

Brf Stenhammaren
Pris
4 608 000 kr
Hur mycket kan du låna?
Räkna på boendekalkyl
Boarea
128 kvm
Avgift
6 710 kr/mån
Rum
3 rum (2 sovrum)
Våning
9 av 12 (Hiss finns)
Välkommen på visning

Kontakta mäklaren för mer information kring visningstider.

Anmäl intresse

Nyproducerad lägenhet med högt läge och balkong mot sydväst som ger sol under både dagen och kvällen!

Välplanerade och ljusa lägenheter om 128 kvm, belägna på våningarna 8-10. Lägenheterna har öppen planlösning mellan kök och matplats och öppningsbara glaspartier mot den inglasade balkongen. Klädkammare i anslutning till sovrummet. Gemensam takterrass med vidsträckt utsikt och hiss direkt till garaget!

På några minuter går man ner till centrum och kan uppleva stadens puls, äta på någon mysig restaurang, shoppa loss på de flertal butiker som finns i stadens kärna eller varför inte besöka Kulturmagasinet. Biografen Filmstaden finns alldeles i närheten av fastigheten. Vill man bo centralt och ha närhet till det mesta är detta ett utmärkt läge.

Se mer info och planritningar under dokument och länkar nedan.

Bilder
Sponsrade länkar
Planritning
Fakta
Fakta
Beskrivning
 • Boarea
  128 kvm (Boareauppgifter enligt ritning(ar))
 • Rum
  3 rum (2 sovrum)
 • Våning
  9 av 12
Byggnadssätt
 • Byggnadsår
  2017-2018
 • Kommentar, byggnad
  Huset har 12 våningsplan med två hissar från garaget till den högts upp belägna gemensamma terrassen. Det finns 26 garageplatser och 2 motorvärmarplatser som tillhör fastigheten.
 • Värme och ventilationsanl.
  Uppvärmning sker med en bergvärmepump och vattenradiatorer för åstadkomma lägsta tänkbara energiförbrukning och låga koldioxidutsläpp till naturen. Badrummen har elektrisk golvvärme.

  Det installeras två stycken ventilationsaggregat med värmeåtervinning. Ett aggregat betjänar garaget och styrs av mängden avgaser. Luften renas för att undvika att gaser och lukter sprids. Sommartid kyls tilluften med vatten från berggrunden.
TV/Internet
 • Beskrivning TV/Internet
  I vardagsrum och sovrum kommer det att finnas fiberanslutna nätverksuttag. Det ingår ett grundutbud med tv-kanaler och en bredbandshastighet på 100 Mbit. Lägenhetsinnehavaren kan själv bestämma om utökat abonnemang.
  Porttelefon installeras och entrédörren kan öppnas från varje lägenhet.
Bilplats/Övriga byggnader
 • Beskrivning, parkering
  Garageplats nr 1. För garageplatsen utgår en årsavgift på fn 9 600 kr ( 800 kr/mån), årsavgiften beslutas av styrelsen.
Ekonomi
 • Avgift
  6 710 kr/mån
 • Kommentar, driftkostnad
  Obligatoriska tillägg som inte ingår i avgiften: Fiber 76 kr/mån. Garageplats 800 kr/mån. Kostnad för hushållsel.
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
 • Överlåtelseavgift
  1 138 kr betalas av köpare.
 • Pantsättningsavgift
  455 SEK kr
 • Andel i förening
  3,98
Föreningen
 • Benämning
  BRF Stenhammaren i Sundsvall.
 • Övriga utrymmen i föreningen
  På plan 1 inryms driftsrum samt ordentligt tilltagna förråd till varje lägenhet. Utrymmen för cyklar, barnvagnar och rullatorer finns på de två garageplanen och plan 1. På plan 11 har vi en gemensam terrass med en uteplats för rekreation och en fantastisk utsikt.
Området
 • Fastigheten ligger i det gemytliga Södermalm som är en stadsdel söder om centrala Sundsvall, järnvägen och E14. Ovanför Södermalm ligger det populära Södra Stadsberget med hotell och skidstadion. Mot öster syns havet och den exklusiva nybyggda E4-bron.

  Södermalm hette tidigare Stenhammaren som nu har gett Bostadsrättsföreningen sitt namn. Härliga friluftsområden finns på gångavstånd. Södra Berget och Sidsjöområdet erbjuder fin skidåkning under vinterhalvåret och fina strövområden under resten av året. På några minuter går man ner till centrum och kan uppleva stadens puls, äta på någon mysig restaurang, shoppa loss på de flertal butiker som finns i stadens kärna eller varför inte besöka Kulturmagasinet. Biografen Filmstaden finns alldeles i närheten av fastigheten.

  Vill man bo centralt och ha närhet till det mesta är detta ett utmärkt läge.


  Information inför köp av bostadsrätt / Information om köpares undersökningsplikt

  Någon undersökningsplikt i egentlig bemärkelse förekommer inte vid upplåtelse av bostadsrätt.
  Köplagen, som reglerar frågan om undersökningsplikt vid överlåtelse av bostadsrätt, är inte tillämplig vid upplåtelse direkt från en bostadsrättsförening. Istället är det bostadsrättslagen som reglerar vad som gäller mellan bostadsrättsförening och förvärvare.

  Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna. Det är därför viktigt att man som förvärvare går igenom alla de handlingar som tillhandahålls i samband med förvärvet.

  När bostadsrätten skall tillträdas första gången efter en bostadsrättsupplåtelse, skall föreningen tillhandahålla bostadsrätten i avtalsenligt skick och om något inte omnämns i avtalet skall bostadsrätten vara i sådant skick att den enligt den allmänna uppfattningen i orten är fullt brukbar för det avsedda ändamålet.

  Vad parterna avtalat om får i första hand utläsas av innehållet i upplåtelseavtalet. Saknas ett uttryckligt avtal om skicket kan ledning hämtas från den ekonomiska plan som ligger till grund för upplåtelsen. Även innehållet i s.k. bofakta eller liknande broschyrer och annat material som överlämnats till förvärvaren kan vara av betydelse när det gäller att avgöra vad som skall anses som avtalat skick.

  Som förvärvare av en bostadsrätt är det även av vikt att informera sig om förhållanden kring bostadsrättsföreningen. En kontakt med företrädare för föreningen rekommenderas liksom att ta del av och sätta sig in i föreningens stadgar, kostnadskalkyl och ekonomiska plan. Företrädare för föreningen bör besitta erforderlig kunskap för att besvara detaljerade frågor om innehållet i kostnadskalkylen och den ekonomiska planen.


  Information om eventuella ytterliga byggplaner

  Nyproducerade bostäder är ofta belägna i expansiva områden, vilket innebär att omgivningarna kring föreningens fastigheter och de blivande bostadsrätterna kan komma att förändras.
  Förvärvare av en nyproducerad bostadsrätt rekommenderas därför att kontakta kommunen för vidare information om det finns byggplaner för intilliggande fastigheter.


  Brf Stenhammaren förvaltas av Castor Förvaltnings AB, Box 795, 851 22 Sundsvall, Besöksadress: Torggatan 7A, Tel: 060-12 80 00


  Vänligen kontakta fastighetsmäklaren om du vill ha en individuell boendekostnadskalkyl.
Sponsrade länkar

Vad blir din totala månadskostnad?

Bolånekalkyl

Ha lånelöftet klart innan visningen.

Ansök om lånelöfte
Sälja nu eller sedan?

Så enkelt ordnat att du slipper välja. Med Förberedd är allt klart för försäljning, när du vill!

Dokument & Länkar
Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn

Liknande bostäder i närheten
Tips & inspiration
Följ oss i sociala medier