Ramsjövägen 3

Ramsjövägen 3

Slutpris

19 425 000 kr


Kvicksund— Västerås

Ramsjövägen 3


Slutpris
19 425 000 kr

Kvicksund— Västerås

Mälarnära hästgård med anor från 1500-talet med båtplatser och fungerande veterinärklinik samt rehab

Med anor från 1500-talet har du äntligen tillfälle att förvärva denna fina mälarnära hästgård om ca 8 hektar belägen i Kvicksund. Endast 1,5 timmes bilfärd från Stockholm och 15 minuter från Västerås och Eskilstuna. Här kan man enkelt pendla både via tåg eller via motorväg tack vare gårdens centrala läge. Gården fördelar sig på mangårdsbyggnad med 5 rum med detaljer såsom synliga träbjälkar, vackra golvtiljor och flera eldstäder samt flygel om 2 rok som kan fungera som gästhus eller uthyrning. Trots sin ålder moderniserats varsamt och anpassats efter vårt moderna leverne. Gården har flera generationers historia och många hemligheter att berätta för den historieintresserade.
Trädgården är lättskött med stora grönytor, terass med utespa, växthus, välskött mat/vinkällare, lekstuga och äldre stallbyggnad. Till gården finns två båtplatser och del i en samägd strand.
Sedan 2011 har gården fungerat som en välkänd veterinär- och rehabklinik med mycket gott renommé inom hästnäringen. Kunder kommer från hela Sverige och är strategiskt placerad mellan större hästanläggningar i närområdet, såsom Sundbyholmstravet och Strömsholms ryttarcenter.
Rehabkliniken är 200 kvm och innehåller vattenband, skrittband, kallvattenspa, vibrationsgolv och solarier. Skötsel/behandlingsplatser. Även nybyggd hovslagerismedja med två skoplatser samt fullt inredd veterinär praktik med inbyggd löpargång, tre behandlingsrum och ett godkänt röntgenrum. En drömplats för veterinärvård konvalescenter, alternativ träning eller återhämtning.
På kliniken ovanvåning finns en stor kafeteria med loungeyta, konferensdel, butiksyta, toalett, dusch samt två övernattningsrum.
Den stora ekonomibyggnaden inrymmer ett ridhus om 24x54 m med vidbyggt stall med sjutton boxar. Separat finns ytterligare ett utestall med tio boxar i vinkel med isolerad del med två sadelkammare, skötselyta/spolplats, fullt utrustat kök och badrum.
Totalt är det 21 hagar med A-staket-Equisafe i olika storlekar varav hälften är förstärkta med mattor (Paddex). Därutöver finns stora sommarhagar och skogshagar på totalt ca 5,5 hk samt en påbörjad trav och galoppslinga på ca 1,2 km.

Fastigheten har stor potential där bostäder, verksamhet, stall kan hyras ut tillsammans eller varför sig. Alternativt styckas av.

Välkommen till en gård som erbjuder allt och lite till!


Boarea
175 kvm
Driftkostnad
35 513 kr/år
Tomtarea
8.6617 ha
Rum
7 rum (4 sovrum)
Fastigh.bet
VÄSTERÅS NYCKELÖN 1:445
Objekttyp
Hästgård
Inriktning
Hästgård
Såld
2021-07-02

Mäklarhuset Enköping

Denna gård på Ramsjövägen såldes av oss 2021-07-02. Se alla våra försäljningar i Kvicksund samt även på Ramsjövägen.

Boka värdering

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.