Femte Villagatan 20 / Villastaden / Borås

Vacker 20-talsvilla med hög standard, fina detaljer och härlig karaktär!

Slutpris
7 800 000 kr
Boarea/biarea
224/86 kvm
Driftkostnad
57 516 kr/år
Tomtarea
562 kvm
Rum
9 rum (4 sovrum)
Såld
2016-10-27
Bostaden är såld!

Denna villa på Femte Villagatan såldes av oss 2016-10-27. Se alla våra försäljningar i Borås samt även på Femte Villagatan

Om du går i säljtankar och bor i närheten av Villastaden är du varmt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering.

Boka värdering

Letar du efter ett hus utöver det vanliga? Med vackra kakelugnar, smakfulla detaljer, skön atmosfär, ljusa och generöst tilltagna sällskapsrum och plats för familj och vänner? Välkommen till vackra Vakteln 4 - en rymlig villa i gott skick med adress Femte Villagatan 20. Med en färgpalett med touch av höstfärger smälter den vackra villan väl in i sin lummiga och väldisponerade trädgård - fylld av blomstrande träd, buskar och rabatter. Här finns också dubbelgarage, stenlagda uteplatser och en charmig veranda under tak. Villan ritades av ingenjör Arvid Pelin i mars 1925 och har ett lugnt men ändå centralt läge i attraktiva Villastaden - nära stadens utbud av kultur, restauranger och shopping, flera vackra parker och service. Nära även till flera förskolor och skolor, lasarettet och påfart Riksväg 40 mot Göteborg och Jönköping.

Villans entréplan erbjuder tre härliga sällskapsrum, ett bibliotek, ett vardagsrum och en matsal - förbundna med varandra genom vackra dubbeldörrar. Biblioteket har platsbyggda hyllor och en vacker kakelugn, i vardagsrummet tronar en stilfull kakelugn anno slutet av 1800-talet. Matsalen finner vi intill det välutrustade köket som även detta har en eldstad. Utöver detta finns också en hall med gästtoalett på entréplanet. En trappa upp finns master bedroom med walk-in-closet och ett rymligt badrum med fina material och hotellkänsla - här finns både dusch och jacuzzi. På ovanplanet finns ytterligare två fina sovrum och en övre hall. Vindsplanet inrymmer ett stort allrum, här kan enkelt skapas ett ytterligare gästrum/sovrum. Vinden är delvis oinredd, här finns gott om förvaringsutrymme. I villans källare finns en rymlig tvättstuga, relax med stor bastu, dusch och toalett, ett stort allrum samt ett stort hobbyrum med källaringång.
Fastigheten är omfattande renoverad och ombyggd med stor omtanke om detaljer och hänsyn tagen till att hålla kvar originalkaraktär och själ.

Varmt välkommen att boka tid för visning!

Sponsrade länkar
Vill du veta värdet på din bostad?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn

Tips & inspiration