Sök Meny
Såld

Borås - Villastaden / Femte Villagatan 20

Vacker 20-talsvilla med hög standard, fina detaljer och härlig karaktär!

Letar du efter ett hus utöver det vanliga? Med vackra kakelugnar, smakfulla detaljer, skön atmosfär, ljusa och generöst tilltagna sällskapsrum och plats för familj och vänner? Välkommen till vackra Vakteln 4 - en rymlig villa i gott skick med adress Femte Villagatan 20. Med en färgpalett med touch av höstfärger smälter den vackra villan väl in i sin lummiga och väldisponerade trädgård - fylld av blomstrande träd, buskar och rabatter. Här finns också dubbelgarage, stenlagda uteplatser och en charmig veranda under tak. Villan ritades av ingenjör Arvid Pelin i mars 1925 och har ett lugnt men ändå centralt läge i attraktiva Villastaden - nära stadens utbud av kultur, restauranger och shopping, flera vackra parker och service. Nära även till flera förskolor och skolor, lasarettet och påfart Riksväg 40 mot Göteborg och Jönköping.

Villans entréplan erbjuder tre härliga sällskapsrum, ett bibliotek, ett vardagsrum och en matsal - förbundna med varandra genom vackra dubbeldörrar. Biblioteket har platsbyggda hyllor och en vacker kakelugn, i vardagsrummet tronar en stilfull kakelugn anno slutet av 1800-talet. Matsalen finner vi intill det välutrustade köket som även detta har en eldstad. Utöver detta finns också en hall med gästtoalett på entréplanet. En trappa upp finns master bedroom med walk-in-closet och ett rymligt badrum med fina material och hotellkänsla - här finns både dusch och jacuzzi. På ovanplanet finns ytterligare två fina sovrum och en övre hall. Vindsplanet inrymmer ett stort allrum, här kan enkelt skapas ett ytterligare gästrum/sovrum. Vinden är delvis oinredd, här finns gott om förvaringsutrymme. I villans källare finns en rymlig tvättstuga, relax med stor bastu, dusch och toalett, ett stort allrum samt ett stort hobbyrum med källaringång.
Fastigheten är omfattande renoverad och ombyggd med stor omtanke om detaljer och hänsyn tagen till att hålla kvar originalkaraktär och själ.

Varmt välkommen att boka tid för visning!

Sponsrade länkar
Borås / Villastaden
Femte Villagatan 20
Slutpris: 7 800 000 kr
Boarea/biarea: 224/86 kvm
Driftkostnad: 57 516 kr/år
Tomtarea: 562 kvm
Rum: 9 rum, varav 4 är sovrum
Såld: 2016-10-27
Vill du veta värdet på din bostad?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn

Sälja nu eller sedan?

Så enkelt ordnat att du slipper välja. Med Förberedd är allt klart för försäljning, när du vill!

Läs mer om Förberedd
Sveriges nöjdaste kunder åtta år i rad (2008-2015) och fortsatt i topp!

Enligt Svenskt Kvalitetsindex är vi det mäklarföretag som lyckats bäst med uppgiften - att du ska vara helt nöjd med din kanske viktigaste affär.

Så här marknadsför vi din bostad
Bostad / Sverige / Västra Götaland / Borås / Femte Villagatan
 • Mäklarhusets köpguide för husköpare
  Mäklarhusets köpguide för husköpare

  Nu är det dags för dig att köpa hus. Kanske är det största ekonomiska beslutet du kommer att ta under en livstid. Det finns då en mängd viktiga frågor att ha koll på. Vi på Mäklarhuset lotsar dig genom ditt husköp och i denna guide har vi sammanställt några vanliga frågor från husköpare.

 • Odla ätbart på liten yta
  Odla ätbart på liten yta

  Det krävs inte många kvadratmeter för att få till en egen köksträdgård. I hinkar och krukor kan du få ett grönt skafferi som räcker hela sommaren. Här är fem härliga odlingstips!

 • Kom igång med din trädgård
  Kom igång med din trädgård

  En trädgård är högst personlig och ska självklart utgå från din egen smak. Men oavsett vad du har för drömmar för just din trädgård – börja med en bra grund!