Sjunde Villagatan 38

Sjunde Villagatan 38

Slutpris

8 600 000 kr


Villastaden— Borås

Sjunde Villagatan 38


Slutpris
8 600 000 kr

Villastaden— Borås

Representativ 20-talsvilla i fint renoverat skick!

Med ett bra läge i attraktiva Villastaden finner ni denna pärla där underbar mix av 20-talets charmiga stil naturligt möter nyrenoverat och modernt. Här kan ni som liten eller stor familj flytta direkt in i ert nya drömhus. Vindsvåningen erbjuder generösa ytor till övernattningsgästen, eller avskildhet för tonåringen. Den nybyggda lägenheten i källaren ger möjlighet till uthyrning, generationsboende eller varför inte gatans mysigaste hemmakontor?

Här bor man på insynsskyddad hörntomt gränsande mot naturen, med flera härliga uteplatser. Lättskött trädgård med robotgräsklippare och rymlig stenlagd uppfart med plats för en handfull bilar. På tomten finns äppelträd och rododendron som blommar vackert på vårkanten. Hög och tät avenbokshäck ramar in tomten på ett privat sätt. Intill huset finns den vackra Skogstomtsparken och inom gångavstånd kan man dessutom njuta av Annelundsparkens rofyllda natur.

På Sjunde Villagatan 38 välkomnas du in genom 25 kvm tillbyggd entrédel med vackra detaljer, rikligt ljusinsläpp och Ölands kalkstensgolv. Trapphuset är omsorgsfullt renoverat och den arkitektritade ektrappan erbjuder en elegant passage mellan våningsplanen.

Huset bjuder på väl tilltagna ytor med många sovrum och stora sociala sällskapsytor. Värmande braskamin och två ljusa vardagsrum i fil öppnar upp mot ett nytt fantastiskt kök från 2021. Stort, ljust och rymligt med stilrena materialval och generösa arbetsytor och förvaring knyter köket vidare an till den utbyggda del där matsalen i sin tur snyggt ansluter mot altan och tomt.

En våning upp från entréplan finns tre sovrum, nybyggd tvättstuga 2021 med förvaring utöver det vanliga i anslutande korridor. Det stora och klassiskt eleganta badrummet med bubbelbadkar badar i ljus från de vackra fönstren.

På vindsvåningen finns ytterligare ett sovrum, badrum samt ett mysigt allrum med charmiga snedtak. De bevarade och blottlagda takbjälkarna skänker karaktär här i husets krona.

I källaren finns en nybyggd lägenhet där husets historia tagits till vara stilmässigt. Med egen ingång, matplats, vardagsrum, kök, toalett samt badrum med egen tvättmaskin/torktumlare ges du som ägare möjlighet att hyra ut denna del för en fördelaktig boendekalkyl. Idag står lägenheten tom vilket ger nästa ägare fritt val att nyttja lägenheten till kontor eller annat som så önskas. Möjligheterna är många!

Denna representativa villa är i mycket fint skick och stora investeringar är gjorda så som fjärrvärme (paket 4), tillbyggd entrédel, matsal och badrum. Nya 3-glasfönster 2017, fasad ommålad 2018 och vidare är merparten av all el och v/a-stammar bytta under löpande renoveringar. 2021 har majoriteten av ytskikten renoverats parallellt med nytt kök och nybyggd tvättstuga och lägenhet i källarplanet.

På fastigheten finns ett garage, renoverat invändigt 2021, med förråd, uteplats och eget charmigt burspråk. Fiber är anslutet till huset.

Närhet finns även till stadens centrala förskolor, skolor, gymnasium samt Högskolan i Borås och Södra Älvsborgs sjukhus. Med det centrala läget har man dessutom bara några få minuter till shopping m.m. i Knalleland, flera matbutiker och stadskärnans utbud av restauranger, caféer, butiker och kultur. Goda bussförbindelser till centrum, dit man även enkelt kan ta sig till fots på ca 10 minuter.

Varmt välkommen att kontakta mig för att boka in er till visning!

/Johan, Mäklarhuset


Boarea/biarea
254/75 kvm
Driftkostnad
36 808 kr/år
Tomtarea
787 kvm
Rum
8 rum (5 sovrum)
Såld
2021-12-22

Mäklarhuset Borås

Denna villa på Sjunde Villagatan såldes av oss 2021-12-22. Se alla våra försäljningar i Borås samt även på Sjunde Villagatan.

Boka värdering

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.