Vilhelmsro Egendom

Vilhelmsro Egendom


Vilhelmsro— Falköping

Vilhelmsro Egendom



Vilhelmsro— Falköping

Unik gårdsmiljö med prisad verksamhet i centrum

Nu ges en sällsynt chans att förvärva en fastighet som ligger många varmt om hjärtat och är liten del av Falköpings historia.

Vilhelmsro Gårdscafé är en verksamhet som bedrivits under många år med mycket goda resultat. En verksamhet som bygger på att allt görs från grunden och med bästa tänkbara ekologiska råvaror från lokala producenter. Verksamheten har flera ben att stå på, caféverksamhet utgör grunden men utöver detta finns alltifrån kultur, livemusik, bed and breakfast, fest och evenemang, bl.a. återkommande event så som konstrundor och ölfestivaler. Ett bra sätt att beskriva upplevelsen här är: "Värt en omväg". Nu finns möjligheten att förvärva detta varumärke som är vida känt både lokalt och regionalt. Verksamheten har fått flertalet utmärkelser bl.a. av White Guide Café, där cafét idag har ranking "Mycket god klass". Lokalt har verksamheten av Falköpings kommun fått pris på Näringslivsgalan 2019 som "Kommunens mest hållbara företag" vilket samlat vittnar om ett mycket gott renommé. På flera plattformar har även privatpersoner recenserat sin vistelse med genomgående höga betyg. Det är nu fullt möjligt för en ny ägare att kliva in i en redan upparbetad verksamhet som årligen har förbättrat sitt resultat. Lokalerna möjliggör även för ytterligare utveckling alternativt kan lätt anpassas för annat ändamål. Fastigheten med dess verksamhet har ett strategiskt bra läge med närhet till såväl populära besöksmål och större städer. En sällsynt chans ges nu att förvärva inte bara ett ståndsmässigt boende utan också en upparbetad och etablerad verksamhet med en användarvänlig hemsida, ett stort nätverk på sociala medier med 4000-5000 aktiva följare, ett stort kundregister till vilka information löpande skickas via nyhetsbrev, dessa utgör viktiga plattformar i den digitala marknadsföringen. De senaste åren har mycket arbete och tid ägnats åt uppbyggnad för att kunna bedriva verksamhet året om.

En vacker allé leder fram till huvudbyggnaden som utgör Vilhelmsro Egendom. Denna anrika egendom grundades 1884 av lantbrukaren J.P Warodell i sann sekelskiftesstil. Vackra detaljer har bevarats och vårdats med omsorg och ger en känsla om tiden då villan uppfördes. Villan om totalt 310 m² utgörs av 9 rum och kök. Planlösningen är väl disponerad och ni finner en välkomnande generös entréhall med gott om ljusinsläpp från flertalet vackra fönster. Vidare finner ni ett gediget kök med en lantlig karaktär, här finns bland annat både skafferi och vedspis. Från både entréhall och kök nås villans gästvänliga matsal, ett rum som inbjuder större sällskap till härliga stunder att minnas. Salongen ligger an matsalen och rummen har en vacker enhetlig fiskbensparkett med fris. Detta rum har ett härligt ljusinsläpp och en hänförande kakelugn som drar blickarna till sig. Vidare leder en pardörr ut till vacker glasveranda där man även kan nå den lummiga trädgården. Njut av en kopp kaffe omgiven av mårbackapelargoner en vacker försommardag, en dröm för många. I entréplan finns ytterligare ett rum med kakelugn samt en nyligen renoverad gästtoalett. Ovanplanet skänker flertalet sovrum med vackra äldre golv samt härligt ljusinsläpp. Från det större sovrummet nås hemmets balkong samt praktiska klädkammare. Ytterligare en kakelugn finns i ett av rummen på detta plan. Ovanplan inrymmer även badrum med bastu, badkar och dusch samt mindre separat toalett och tvättstuga. Huvudbyggnaden kan om så önskas med fördel även hyras ut och därmed ingå i den redan befintliga verksamheten.

På fastigheten finns även flygelbyggnad som idag verkar som Bed and Breakfast vilken utgörs av fyra sovrum samt ett kök och större sällskapsutrymmen. Med nuvarande B&B-verksamhet finns en intäktsmöjlighet om ca 360.000 kr/år alternativt en uthyrningsmöjlighet som permanentboende.

Vilhelmsro Egendom är möjligheternas fastighet med flera ben att stå på. Välkommen!


Boarea/biarea
279/31 kvm
Driftkostnad
51 900 kr/år
Tomtarea
7 437 kvm
Rum
9 rum (5 sovrum)
Såld
2021-10-27

Mäklarhuset Falköping

Denna villa på Vilhelmsro Egendom såldes av oss 2021-10-27. Se alla våra försäljningar i Falköping samt även på Vilhelmsro Egendom.

Boka värdering

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.