Skörstorp Klockaregården
Skörstorp Klockaregården
Madelene Soneby, ansvarig mäklare i Falköping
Har du frågor om denna gård?

Välkommen att kontakta mig!

Madelene Soneby

Ansvarig mäklare

Kommande försäljning

Skörstorp Klockaregården

Utgångspris

3 200 000 kr


Utgångspris

3 200 000 kr



Skörstorp— Falköping

Skörstorp Klockaregården


Kommande försäljning
Utgångspris
3 200 000 kr

Skörstorp— Falköping

Avstyckad gård med ett i särklass fint läge!

Vi har nu äran att presentera Klockaregården i Skörstorp, högt och vackert belägen på Gerumsbergets sydsluttning. Ägarna har genom en avstyckning velat skapa en lagom stor och trivsam gårdsenhet på ca 4,9 ha där den som så önskar får goda möjligheter att t ex ha några djur och mindre odlingar, bedriva egen verksamhet i den gedigna verkstadsbyggnaden eller om man så vill – bara njuta av att bo i den rymliga mangårdsbyggnaden och njuta av trädgården, fruktträden, den milsvida utsikten och ta svalkande bad i den egna dammen som faktiskt fylls på av källvatten.

Bostadshuset på Klockaregården har en särskild byggnadshistoria. I den lilla byn Skörstorp var det den lokale byggmästaren Engström som flitigt anlitades under 1910–1920-talen då flertalet av byns äldre, resligare hus uppfördes. På den högt belägna Klockaregården byggde han ett nytt boningshus 1925 – och liksom övriga hus uppförda av samme byggmästare, är det en rejäl konstruktion i timmer med ordentlig takhöjd och rymlig planlösning. Även senaste ägare var något av byns egen byggmästare, bysmed och uppfinnare, varför givetvis Klockaregården moderniserats och byggts till ett flertal gånger. Idag inrymmer boningshuset 10 r.o.k. (varav 7 st kan fungera som sovrum) samt 2 hallar plus farstu och 2 våtrum.

Hemmet har en äldre charm bevarad med bland annat spegeldörrar på bottenvåningen men ger samtidigt utrymme för en köpare att sätta egen prägel efter behov. Uppvärmningen sker via vattenburet system med möjlighet att använda den ena eller båda värmekällorna i kombination: En värmepump med ytjordvärme från 2013 är den värmekälla som klarar sig automatiskt och värmer hela huset helt på egen hand om man så vill – medan den finurligt, egenkonstruerade fliseldningsanläggningen i vidstående pannrum kanske behöver lite mer intresse, kärlek och tillsyn men som samtidigt sänker uppvärmningskostnaderna. Båda anläggningarna kompletteras av en rejäl solfångare som bidrar till att sänka energikostnaderna, inte minst under sommarperioden då bara varmvatten behövs.

Fastigheten är ansluten till medlemsägda Fiber Falbygden och har ett pågående och mycket fördelaktigt TriplePlay-avtal för bredband och TV. Källvatten från Botkällan, som ligger på den egna fastigheten, förser dig med dricksvatten. Ny trekammarbrunn och infiltration anlades 2018.

På Klockaregården finns verkligen utrymme och möjligheter både för den med motor- och djurintresse. Här behöver nämligen det ena inte utesluta det andra. Den murade verkstadsbyggnaden med 3 garageplatser och totalt 5 stora skjutportar och ordentlig takhöjd, är den händiges dröm. Här finns fantastiska möjligheter att bedriva någon form av egen verksamhet eller låta kreativiteten flöda på något annat sätt. I byggnaden finns både värme, vatten och el samt en hässja och skorsten. Ladugården med sin äldre djurdel och stora logdel kan med fördel ombyggas för såväl häst eller fårhållning. Det i flera etapper utbyggda magasinet har totalt 7 portar på vardera långsida. Betesmark och åker i sluttningen sydöst om gården är belägna i direktanslutning till gårdsbyggnaderna. Här finns även en egen damm som fylls på med källvatten från Botkällan och som inbjuder till ett svalkande dopp, grillning och samvaro om somrarna. Trots att Skörstorp ligger i Falköpings kommun är fastigheterna anslutna till kommunägda Tidaholms elnät. Barnen går, om man inte väljer annat, i den populära friskolan i Åsle dit det går skolbuss.

Missa inte chansen att besöka Skörstorp högsta belägna fastighet, välkommen att anmäla er till visning!


Utgångspris
3 200 000 kr
Boarea/biarea
209/19 kvm
Tomtarea
4.9420 ha
Fastigh.bet
FALKÖPING SKÖRSTORP 12:1
Objekttyp
Avstyckad gård

Mäklarhuset Falköping

Kontakta Madelene eller Petra för mer information kring Skörstorp Klockaregården.

Ekonomiska tjänster

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.

Om din bostad:
Genom att klicka på knappen godkänner du vår personuppgiftsbehandling och allmänna villkor.



Området
Använd kartan
X

Platser

Café & Resturang Åsle Tå

5,23 km


Pizzeria Venezia

6,67 km


Ållebergs Café & Restaurang

7,08 km


Rasta

8,96 km


Restauranger I Falköping

8,97 km


Åsle Friskola och Förskola

5,08 km


Sagoskogens Förskola

5,66 km


Valstads skola

5,84 km


Vartoftaskolan

6,69 km


Vartoftaskolans fritidshem

6,71 km


Lidl

9,2 km


Tempo Stenstorp

15,28 km


Hemköp

26,76 km


Bäcksgården

1,09 km


Skörstorp

1,43 km


Orreholmen

1,56 km


Snurrom

1,93 km


Nätered

2,23 km


Falköping Centralstation

10,75 km


Stenstorp station

15,43 km


Sandhem station

16,63 km


Floby station

22,54 km


Mullsjö Station

26,33 km


Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Avstånd
Närområdet
Avstånd
Med bil
Med cykel
Till fots

  • Vatten
    1,09 km
    6 min
    10 min
    37 min
  • Hållplats
    Bäcksgården
    1,09 km
    4 min
    7 min
    30 min
Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Har du några frågor?

Är det något mer du vill veta om bostaden? Saknar du lånelöfte eller vill du boka en kostnadsfri värdering? Kontakta Madelene eller Petra!

Mäklarhuset Magazine

Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.

Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kontakta mäklare
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.