Sankt Olofsgatan 45A / Ranten / Falköping

Unik villa med vackra originaldetaljer!

Slutpris
1 290 000 kr
Boarea/biarea
125/125 kvm
Driftkostnad
32 333 kr/år
Tomtarea
393 kvm
Rum
4 rum (2-3 sovrum)
Såld
2019-10-29
Bostaden är såld!

Denna villa på sankt olofsgatan såldes av oss 2019-10-29. Se alla våra försäljningar i Falköping samt även på sankt olofsgatan

Om du går i säljtankar och bor i närheten av Ranten är du varmt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering.

Boka värdering

År 1888 bestod Falköping av ett par tusen invånare och det som vi idag kallar för "Ströget" var en ny gata i stan där en allé precis planterats. Ranten-området hade nyligen börjat bebyggas och några av dessa byggnader har än idag en viktig roll i stadsbilden. Nu söker en av dessa unika villor ny ägare och utöver en hel del äldre charm och bevarade originaldetaljer erbjuds ett mycket centralt läge.

Entréplan präglas av en generös takhöjd, rikligt ljusinsläpp genom de stora fönstren och en planlösning där rummen ligger i fil med varandra. Från salongen, husets hjärta, nås den överbyggda verandan som vetter Sankt Olofsgatan. Äldre furugolv, pardörrar, stuckatur och ett platsbyggt serveringsskåp är detaljer som lever kvar. Idag inrymmer villan 2-3 sovrum men då vinden har högt i tak och ett flertal fönster finns det goda möjlighet att utöka boarean. 1992 flyttades byggnaden inom befintlig tomt och ny källargrund (inkl. dränering) byggdes. 2008 renoverades taket och 2018 målades fasaden. Fastigheten har vattenburet värmesystem och är ansluten till fjärrvärme.

Fastigheten är idealisk antingen för familjen som önskar ett centralt läge alternativt för företaget som önskar en vacker lokal för sin verksamhet.

Läget vid Ranten ger närhet till bl.a. resecentrum, mataffär och flertalet restauranger. I närheten finns även förskola och skola. Fastigheten kommer vid försäljning att vara förbesiktigad och försäkrad mot dolda fel, detta då säljaren har tecknat Skyddat Köp. Välkommen med din anmälan till visning!

Vill du veta värdet på din bostad?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig så skapas ett konto och du godkänner användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

mySafety hjälper dig med självrisken
Erbjudande: Kostnadsfri självriskreducering på din hemförsäkring
Med mySafety Självriskreducering får du ersättning på upp till 10 000 kr för betald självrisk vid t.ex. brand, inbrott och vattenskador.
Ta del av erbjudandet genom att fylla i formuläret och boka en kostnadsfri värdering.
Liknande bostäder i närheten
Hemmaliv
Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.