Sörbyvägen 12

Sörbyvägen 12

Slutpris

775 000 kr


Floby— Falköping

Sörbyvägen 12


Slutpris
775 000 kr

Floby— Falköping

Villa med anor från 1800-talet

1927 lät Isidor och Selma Gegerfeldt flytta ett f.d. bankhus anno 1870 till Floby och det som idag är Sörbyvägen 12. Gegerfeldt-släkten var redan då vida känd i Floby då Isidors far Frans är grundaren av Alphems Arboretum vilket än idag är ett populärt besöksmål och som dessutom lär vara inspirationen till dvärgarnas stuga i Sagan om Snövit. Ända fram tills år 2014 hölls denna charmiga villa kvar inom familjen och nu finns chansen att bli dess nästa ägare!

Idag lever historian kvar framförallt i den lummiga trädgården med sällsynt växtlighet från andra delar av världen. Huset har med åren moderniserats men dessa äldre charm finns bevarad. Entréplanet inrymmer sociala ytor så som ett lantligt kök, en stor matsal och vardagsrum med värmande öppen spis med kassett. Bostadens tre sovrum är fördelade med ett sovrum i entréplan och två i ovanplan. Vidare inrymmer villan en entréhall, en möblerbar hall med plats för exempelvis kontorshörna, toalett/dusch/tvätt samt en mindre källare med plats för förvaring. På fastigheten finns även en äldre förrådsbyggnad samt ett uppfört trädäck att njuta på under varmare årstider. Fastigheten är ansluten till fiber.

I Floby samhälle finns bl.a. förskola, skola, mataffär, idrottshall, fotbollsplaner och ett utomhusbad. Med tåg är det enkelt att ta sig till exempelvis Falköping, Skövde eller Göteborg.
Välkommen på visning för att uppleva charmen på plats!


Boarea/biarea
80/5 kvm
Driftkostnad
37 352 kr/år
Tomtarea
950 kvm
Rum
5 rum (3 sovrum)
Såld
2019-12-06

Mäklarhuset Falköping

Denna villa på sörbyvägen såldes av oss 2019-12-06. Se alla våra försäljningar i Floby samt även på sörbyvägen.

Boka värdering

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.