Sörbyvägen 12 / Floby / Falköping

Villa med anor från 1800-talet

Slutpris
775 000 kr
Boarea/biarea
80/5 kvm
Driftkostnad
37 352 kr/år
Tomtarea
950 kvm
Rum
5 rum (3 sovrum)
Såld
2019-12-06
Bostaden är såld!

Denna villa på sörbyvägen såldes av oss 2019-12-06. Se alla våra försäljningar i Floby samt även på sörbyvägen

Om du går i säljtankar och bor i närheten av Floby är du varmt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering.

Boka värdering

1927 lät Isidor och Selma Gegerfeldt flytta ett f.d. bankhus anno 1870 till Floby och det som idag är Sörbyvägen 12. Gegerfeldt-släkten var redan då vida känd i Floby då Isidors far Frans är grundaren av Alphems Arboretum vilket än idag är ett populärt besöksmål och som dessutom lär vara inspirationen till dvärgarnas stuga i Sagan om Snövit. Ända fram tills år 2014 hölls denna charmiga villa kvar inom familjen och nu finns chansen att bli dess nästa ägare!

Idag lever historian kvar framförallt i den lummiga trädgården med sällsynt växtlighet från andra delar av världen. Huset har med åren moderniserats men dessa äldre charm finns bevarad. Entréplanet inrymmer sociala ytor så som ett lantligt kök, en stor matsal och vardagsrum med värmande öppen spis med kassett. Bostadens tre sovrum är fördelade med ett sovrum i entréplan och två i ovanplan. Vidare inrymmer villan en entréhall, en möblerbar hall med plats för exempelvis kontorshörna, toalett/dusch/tvätt samt en mindre källare med plats för förvaring. På fastigheten finns även en äldre förrådsbyggnad samt ett uppfört trädäck att njuta på under varmare årstider. Fastigheten är ansluten till fiber.

I Floby samhälle finns bl.a. förskola, skola, mataffär, idrottshall, fotbollsplaner och ett utomhusbad. Med tåg är det enkelt att ta sig till exempelvis Falköping, Skövde eller Göteborg.
Välkommen på visning för att uppleva charmen på plats!

Vill du veta värdet på din bostad?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig så skapas ett konto och du godkänner användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

mySafety hjälper dig med självrisken
Erbjudande: Kostnadsfri självriskreducering på din hemförsäkring
Med mySafety Självriskreducering får du ersättning på upp till 10 000 kr för betald självrisk vid t.ex. brand, inbrott och vattenskador.
Ta del av erbjudandet genom att fylla i formuläret och boka en kostnadsfri värdering.
Liknande bostäder i närheten
Hemmaliv
Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.