Behållare Behållare

Inom Vallgraven, Göteborg
Norra Liden 31

Boarea
73 kvm
Avgift
5 233 kr/mån
Rum
3 rum (2 sovrum)
Våning
4 av 6 (Hiss finns)

Garageplats i huset följer med lägenheten och ingår i månadsavgiften! I populära Kungshöjd/Otterhällan finner ni denna trevliga genomgångs 3:an med balkong i västerläge. Här bor ni med närhet till allt underbart som Göteborgs innerstad har att erbjuda: Göteborgs Operan, Hagas mysiga gränder och de grönskande alléerna i Linné- och Vasastaden. Från bostaden finns det mycket goda kommunikationer, närmaste spårvagnshållplats är Domkyrkan och Stenpiren. På några minuter når du Göteborgs bästa krogar och klubbar, lummiga parker, saluhallar, shopping i världsklass.

Utgångspris
3 695 000 kr
07
AUG
Lördag
13:00-13:30

Anmälan krävs / Bokad visning!

08
AUG
Söndag
13:00-14:00

Anmälan krävs / Bokad visning!

Garageplats i huset följer med lägenheten och ingår i månadsavgiften! I populära Kungshöjd/Otterhällan finner ni denna trevliga genomgångs 3:an med balkong i västerläge. Här bor ni med närhet till allt underbart som Göteborgs innerstad har att erbjuda: Göteborgs Operan, Hagas mysiga gränder och de grönskande alléerna i Linné- och Vasastaden. Från bostaden finns det mycket goda kommunikationer, närmaste spårvagnshållplats är Domkyrkan och Stenpiren. På några minuter når du Göteborgs bästa krogar och klubbar, lummiga parker, saluhallar, shopping i världsklass.

Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig för att boka en tid som passar. Vid avtalad tid kommer en mäklare som är expert på just ditt område att besöka dig och ni går tillsammans igenom din bostad. Du får sedan en muntlig värdering på plats.
Kostnadsfri muntlig värdering
Rådgivning
Vill du veta vad din bostad är värd?
Boka en kostnadsfri muntlig värdering, samt rådgivning med en av våra mäklare som är expert på ditt område.
Värdera din bostad

Genom att klicka på knappen Kontakta mig så skapas ett konto och du godkänner personuppgiftspolicy och allmänna villkor.

Story telling image
Vardagsrum
Luftigt vardagsrum med plats för både soffgrupp och matbord.
Story telling image
Balkong i västerläge!
Från vardagsrummet kommer ni ut till balkongen i västerläge med markis.
Story telling image
Arbetsrum/gästrum!
Det andra sovrummet används idag som gästrum och arbetsrum.
Inspiration
Rumsbeskrivning
Beskrivning av samtliga rum
Hjärtligt välkomna till Norra Liden 31 i populära Kungshöjd/Otterhällan! Bostaden har goda förvaringsmöjligheter tillsammans med trevliga ytskikt och behagliga kulörer. Stora fönsterpartier bjuder på ett härligt ljusinsläpp i två väderstreck.

Ni välkomnas in i en ljus och möblerbar hall, redan härifrån får man bra överblick över större delar av bostaden. Här finns goda förvaringsmöjligheter i rymlig klädkammare. Väggarna är tapetserade i ljus kulör och på golvet finner ni parkett.

Vardagsrummet har många funktioner i ett hem. Lägenhetens vardagsrum ger dig och din familj alla möjligheter. Ni finner olika möbleringsalternativ som inkluderar en soffgrupp, bord och tv-möbel samt läshörna med plats för två lässtolar. Även här finner ni enhetlig ekparkett. Stora fönsterpartier bjuder på ett härligt ljusinsläpp. Härifrån kommer ni ut till balkongen i västerläge. En perfekt plats att avsluta dagen på sköna sommarkvällar i solnedgången och njuta av dagens sista soltimmar.

Det stora köket bjuder in till matlagning med matplats för många. Inredningen går i vitt med goda förvaringsmöjligheter för köksredskapen i kökets flera över- och underskåp. Kakel på vägg ovan bänkskivan. Vitvarorna är från 2015 och består av spis med ugn, köksfläkt, kyl och frys. Förberett för diskmaskin.

Bostadens rofyllda sovrum ger utrymme för en dubbelsäng med tillhörande avlastningsmöbler. Ett stort fönsterparti bjuder på ett härligt ljusinsläpp som reflekteras fint in i rummet. Ni finner goda förvaringsmöjligheter för kläder och skor iden rymliga garderoben. På golvet ligger grå laminat.

Det andra sovrummet med ingång från köket är rymligt med fönster i österläge. Här finns två garderober samt plats för säng, skrivbord mm. Ljus färgsättning på väggarna.

Det helkaklade badrummet är renoverat 2015 av fackman (våtrumscertifikat finns). Vitt kakel på väggar och grå matta på golvet. Inredningen består av WC, handfat med ovansittande badrumsskåp med spegel, tvättmaskin.

Varmt välkomna att boka dig för personlig visning!

Övrigt: Till lägenheten hör ett källarförråd med galler.
Fakta
Beskrivning
Boarea
73 kvm (Boareauppgifter enligt Bostadsrättsföreningen)
Rum
3 (2 sovrum)
Våning
4 av 6
Byggnadssätt
Kommentar, byggnad
Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad i Moderna Försäkringar.
Värme och ventilationsanl.
Uppvärmning: fjärrvärme, Ventilation: frånluft
Energideklaration
Energiklass
Energideklaration
Specifik energianvändning
102 kWh/kvm och år
Energiprestanda, primärenergital
113 kWh/kvm och år
Sammanställning
Energideklaration är utförd
Datum: 2019-12-12
TV/Internet
Beskrivning TV/Internet
Fr.o.m. 1 januari 2022 kommer föreningen byta bredbandsleverantör från Telenor till Sappa. Avgiften för bredbandet bakas då in i avgiften från HSB vilket innebär att medlemmarna slipper att teckna och bekosta ett eget abonnemang för Internet i sin lägenhet. Lägenheterna är anslutna via Ethernet kabel (cat 5e eller cat 6) till respektive korskopplingspunkt i fastigheten. Det finns två korskopplingspunkter med ungefär lika fördelning av lägenhetsanslutningar. Ethernetuttaget i lägenheten finns i hallen.

Basutbud Kabel-TV genom ComHem.
Förråd
Beskrivning, förråd
Finns i källaren.
Bilplats/Övriga byggnader
Beskrivning, parkering
Föreningens garage rymmer 44 parkeringsplatser där majoriteten är knutna till lägenheter. Dessa lägenheter har sålts för högre belopp och har högre månadsavgifter än övriga lägenheter. Möjlighet finns till anslutning för elbil.

I föreningens närhet finns andra garage och parkeringsmöjligheter: Kungsgaraget (Otterhällegatan 6), och även andra som hyr ut parkeringsplatser. Boendeparkering finns att hyra av kommunen på gatorna runt fastigheten. För mer information gå in på: goteborg.se/boendeparkering. Det finns även gott om parkering för moped och motorcykel i cykelförråd och garage. Cykelförråd finns i anslutning till varje gårdsentré. Det är dessutom möjligt att ställa sin cykel i garaget – men endast i utrymmet mellan in- och utfarterna – och i cykelstället utanför entrén mot Otterhällegatan. Inom kort kommer dessutom ett nytt cykelställ att placeras på gården.
För mer information: https://www.hsb.se/goteborg/brf/otterhallan/fastigheten/garage---parkeringsplatser/
Ekonomi
Avgift
5 233 kr/mån
Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften
Värme
Vatten
Återvinning
TV – Tele2 (Com Hem) basutbud ingår t.o.m 2024-03-31. Därefter ingår ett liknande basutbud från Sap
Tillhörande P-plats ingår i avgiften.
Internet
Från och med 2022-01-01 ingår även bredband i avgiften. Sappa ersätter då Telenor som föreningens bredbandsleverantör.
Bredbandsuttag finns i alla lägenheter men kostnad för Internetabonnemang ingår inte förrän årsskiftet 2022. Här kan man fram tills dess endast teckna abonnemang med Telenor (f.d. Bredbandsbolaget).
Gemensam tvättstuga, cykelförråd och grönskande innergård.
Städning i trapphus och gemensamma utrymmen, samt skötsel av vår trädgård och utemiljö.
Försäkring
143 kr/mån
Hushållsström
162 kr/mån
Sammanlagd driftskostnad
305 kr/mån
Antal personer i hushållet
1
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Överlåtelseavgift
1 190 kr, betalas av säljare.
Pantsättningsavgift
476 kr
Pantsättning
är pantsatt. Uppgiften är kontrollerad 2021-07-23.
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
Planerade avgiftsändringar
Inga planerade avgiftshöjningar.
Föreningen
Benämning
HSB Brf Otterhällan i Göteborg. I föreningen finns 110 lägenheter.
Markägare
Marken är tomträtt
Allmänt
Föreningens fastighet ligger på toppen av Kungshöjd och har beteckningen Inom Vallgraven 62:12. Föreningen består av halva den runda huskroppen på Norra Liden (två olika föreningar). Föreningen består av 110 lägenheter och en föreningslokal och har total lägenhetsyta om 7800 kvm. Marken upplåts med tomträtt. Föreningen har överklagat förändringen av tomträttsavgälden och fått prövningstillstånd beviljat, man hoppas på oförändrad avgäld.
Beroende på utfallet gällande tomträttsavgälden kan avgiftsförändringar bli aktuella. För mer information om föreningen gå in på https://www.hsb.se/goteborg/brf/otterhallan/
Kommande renoveringar
Inga större renoveringsarbeten inplanerade de närmaste åren.
Ny balkongbesiktning kommer att göras 2022.
Tillsammans med HSB Göteborg upprättas varje år en underhållsplan. Underhållsplanen visar vilka underhållsåtgärder som förväntas behöva göras under 30 år framöver, samt förväntade kostnader för dessa. Tillsammans är denna information ett viktigt verktyg när styrelsen planerar framtida arbeten och månadsavgifter. De närmast kommande åren är noggrant beskrivna i underhållsplanen, medan tidpunkter längre fram av naturliga skäl endast är grova uppskattningar. Den som är intresserad av föreningens underhållsplan är välkommen att kontakta styrelsen.
Avgiftsförändringar
Den 1/7 2020 höjdes avgifterna med 2% i vår förening. Föreningen kommer inte att höja avgifterna p.g.a. kostnadsökningar under räkenskapsåret 2021/2022.

Föreningen har överklagat domen från Mark- och miljödomstolen den 18 december 2019 till Mark- och miljööverdomstolen (Svea hovrätt) och fått prövningstillstånd beviljat. Det är fortfarande osäkert om föreningens överklagande kommer att prövas av MÖD. Flera föreningar som har befunnit sig i samma situation nyligen har överklagat kommunens beslut om höjning av tomträtten och har vunnit överklagandet. Skulle föreningen förlora kommer man behöva höja avgiften. För mer information gå in på föreningens sida eller kontakta mäklaren.
Gjorda renoveringar
2005 Spolades samtliga avloppsstammar. Samma år genomfördes fogbyte på fasaden.
2006 Målades balkonger om.
2007-2009 Installerades nytt värme- och ventilationssystem.
2008 Byttes termostater och fläktar i samtliga lägenheter och en OVK-besiktning av ventilationen genomfördes.
2009 Renoverades föreningslokalen.
2010 Besiktigades fastigheten.
2011 Renoverades garaget.
2013-2014 Renoverades balkongerna och taket försågs med taksäkerhetsräcke. Samma period spolades avloppsstammarna.
2015 Byttes rökluckor på taket och gården. Samma år renoverades tvättstugorna.
2016 Förstärktes stenmuren mot Brf Lasarett och Otterhällegatan. Samma år påbörjades ett hissbyte.
2017 Hissbyten avslutade.
2019 Målat om taket samt genomfört mindre reparationer av våra balkonger och fasad.
2020 Fortsätt arbete med att undersöka orsaken till en dagvattenläcka i garaget.
Övriga utrymmen i föreningen
Tvättstugor finns i uppgång 33.
Det finns två tvättstugor som delats in för tre användare per tvättpass.
Tvätt 1. Maskin 1. Torkrum1.
Tvätt 2. Maskin 2 o. 3. Torkrum 2. Torktumlare 2.
Tvätt 3. Maskin 4, 5 och 6. Torkrum 3. Torktumlare 3.

Tvättstugan
Tvättiderna är indelade i tretimmarspass;
Kl 08.00 – 20.00 måndag – lördag.
Söndagar och röda dagar är tvättstugan stängd.

Mangeltid är indelad i tretimmarspass och bokas separat.

Torkrummen disponeras i tretimmarspass med en timmes förskjutning. Ex. den som tvättar mellan 17.00 – 20.00 kan använda torkrummet från 18.00 till 21.00.

Bokning kan göras direkt på bokningstavlan, alternativt via nätet på en dator eller smart phone.
Föreningens innergård rymmer gott om växtlighet, flera olika sittgrupper och en liten lekplats och är till för alla medlemmar.

Trädgårdsgrupp
Föreningen har flera trädgårdsintresserade medlemmar, och för dem är det möjligt att pyssla i rabatterna. Redskap för detta finns i cykelförråden bredvid entréerna till Norra Liden 27 och 33, där det också finns vattenutkastare att koppla bevattningsslangar till. Kontakta styrelsen om du vill veta mer om trädgårdsgruppen.

gemensamma utrymmen: Föreningens gemensamma lokal ligger i bottenplanet på Norra Liden 35. Lokalen, som fräschades upp under 2009, består av styrelsens kontor, ett sammanträdesrum, ett mindre samlingsrum med ett litet bibliotek, ett kök och tre toaletter varav två med omklädningsrum och dusch.

Sopnedkast för hushållssopor och kompost finns direkt utanför lägenhetsdörren. Dessutom finns ett stort soprum för ytterligare sopsortering med många olika avfallsfraktioner. Cirka fyra gånger om året finns en container tillgänglig för skrymmande avfall.

Föreningen har även extra förråd att hyra.
Området
Norra Liden ligger högt belägen i slutet av Kungsgatan på toppen av Kungshöjd. Namnen Kungsgatan och Kungshöjd har området fått då det i äldre tider legat kungliga bostäder i området. Den enda bevarade bostaden ligger nedanför föreningens fastighet; Drottning Christinas Jaktslott ligger på Otterhällegatan 16. Det går alldeles utmärkt att hyra Drottning Kristinas Jaktslott för mindre fester och sammankomster. Lokalen rymmer cirka 40 personer sittandes samtidigt. Läs mer på: www.drottningkristinasjaktslott.se/uthyrning/. Området kring Kungshöjd är under en spännande utveckling med kommande Skeppsbron och Södra Älvstranden utanför porten. Se: https://youtu.be/O6QyHLxLlOY
Kommunikationer
Fastigheten ligger idealt i förhållande till flera knutpunkter för kollektivtrafik; Stenpiren 3 min, Domkyrkan 5 min och Järntorget 8 min.
Vägbeskrivning
Vägbeskrivning
Spårvagn nr 1, (Stenpiren) samt 6, 9 och 11 (Domkyrkan/Grönsakstorget/Järntorget) alla är inom 5 min gångavstånd från lägenheten.
Dokument och länkar
Ekonomi
Avgift :
5 233 kr/mån
Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften
Värme
Vatten
Återvinning
TV – Tele2 (Com Hem) basutbud ingår t.o.m 2024-03-31. Därefter ingår ett liknande basutbud från Sap
Tillhörande P-plats ingår i avgiften.
Internet
Från och med 2022-01-01 ingår även bredband i avgiften. Sappa ersätter då Telenor som föreningens bredbandsleverantör.
Bredbandsuttag finns i alla lägenheter men kostnad för Internetabonnemang ingår inte förrän årsskiftet 2022. Här kan man fram tills dess endast teckna abonnemang med Telenor (f.d. Bredbandsbolaget).
Gemensam tvättstuga, cykelförråd och grönskande innergård.
Städning i trapphus och gemensamma utrymmen, samt skötsel av vår trädgård och utemiljö.
Försäkring :
143 kr/mån
Hushållsström :
162 kr/mån
Sammanlagd driftskostnad
305 kr/mån
Antal personer i hushållet
1
Upplåtelseform :
Bostadsrätt
Överlåtelseavgift
1 190 kr, betalas av säljare.
Pantsättningsavgift
476 kr
Pantsättning
är pantsatt. Uppgiften är kontrollerad 2021-07-23.
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
Planerade avgiftsändringar
Inga planerade avgiftshöjningar.
Kalkyl
Räkna på ditt nya boende och boka en kostnadsfri värdering av din befintliga bostad.
Området

Hjärtat av Göteborg - Både då och nu

Omgiven av vallgraven bor du i det som en gång var det ursprungliga Göteborg. Då Kvarnberget och Otterhällorna ansågs vara ett bra skydd mot fienden byggdes vallgraven och vallarna för att skapa ytterligare skydd. Läget intill älven var ännu en anledning att det var på just denna plats staden grundades år 1621.

Fördelar med området

Butiksgata/köpcentrum Restauranger Liv i rörelse Restaurangtätt Gym Rikt kulturliv Storstad Stadspuls Sportbar Bussar Barer Stort shoppingutbud Uteliv Stort nöjesutbud Nattklubbar

Riktig shopping och restaurangliv

Än idag ses detta område som hjärtat av Göteborg då många viktiga delar finns placerade här.
Innanför Vallgraven finns ett storslaget utbud av shopping då Nordstan, Arkaden, Kompassen, NK och Kungsgatan finns i närheten. Värt att besöka är också Saluhallen som sedan 1800-talet varit en viktig handelsplats i Göteborg där det finns ett stort utbud råvaror av god kvalitet. Bor du här blir du dessutom bortskämd av det stora utbudet av caféer och restauranger då området kryllar av detta samt en stor del uteserveringar på sommaren.

Historiska byggnader och grönområden runt hörnet

Som sagt är Innanför Vallgraven en historisk plats i Göteborg då delarna här är väldigt gamla. Kronhuset började byggas redan 1642 och precis framför finner du Kronhusbodarna som byggdes under 1700-talet. Här finns möjligheterna att uppleva charmen från dessa historiska byggnader på deras café, butiker eller i galleriet. Här kan den kulturintresserade köpa konst av lokala hantverkare. Kulturutbudet innanför Vallgraven är större än så, vid Lilla Bommen finns Göteborgs operahus placerad med dans, opera och musikaler i centrum. Här finns också en trevlig restaurang, bar och café. Dessutom är Lilla bommen ett mysigt ställe att njuta av den mysiga hamnen och vattnet. Förutom närheten till vattnet har du, trots att du befinner dig mitt i en storstad nära till grönområden på bland annat Trädgårdsföreningen.

Familjeliv

Innanför Vallgraven finns många skolor och förskolor att välja mellan och dessutom finns flera gymnasieskolor med olika inriktningar. Ytterligare en fördel med det centrala läget är närheten till hela Göteborgs utbud av evenemang och aktiviteter. I en storstad som Göteborg finns alltid någonting som passar alla i familjen. Flertalet lekplatser finns i närheten, till exempel finns en trevlig lekplats vid Trädgårdsföreningen. Denna lekplats ligger omgiven av den lummiga natur som finns i parken. Är familjen sugen på något mer storslaget finns både Liseberg och Universeum en promenad bort.

Historia

Inom vallgraven utgör det ursprungliga Göteborg som blev under 1620-talet inspirerat av de holländska stadsbyggnadsidéerna som delade in området i fem kvarter. Det fanns en eftersträvan om att bygga husen närmast vallgraven i sten men under de första hundra åren uppfördes den mesta delen i trä. Detta resulterade kring 1670 och under 1700-talet i fyra allvarliga bränder där uppemot hälften av byggnaderna brann ner. 1803 kom ett förbud mot uppförandet av trävillor i området och under denna period var man tvungen att bygga ut staden med bland annat Vasastaden och Lorensberg vilket resulterade att Inom Vallgraven blev ett utpräglat cityområde.
Den gamla bilden är från 1880-talet och visar Södra Hamngatan med Brunnsparken till höger där spårvagnarna på den tiden vände.

Använd kartan
X
Platser
  • Intensio AB
   47 m
  • Nöjds konditori, Badhusgatan
   65 m
  • Kobe Sushi Bar
   69 m
  • BrewDog Bar Göteborg
   103 m
  • Nonna
   113 m
  • Lasarettsgatan 7B ? ??
   49 m
  • Kitas Ekonomi
   70 m
  • Kitas Natur
   73 m
  • södra hamngatan 11
   142 m
  • Frisörskola
   148 m
  • Lidl
   120 m
  • Otterhällans Jourlivs Supermarket
   124 m
  • Hemköp
   795 m
  • HemKöp
   830 m
  • N Alyasin
   155 m
  • Gullringsbo Industri- & HandelsAB
   166 m
  • Stora Badhusgatan
   170 m
  • Sorunda Vandrarhem
   182 m
  • Kyrkefalla Kyrka
   182 m
  • Göteborg C
   1 km
Avstånd
 • Storstadscentrum
  0 m
  -
  -
 • Grönområde
  468 m
  6 min
  3 min
  10 min
 • Lokalt centrum
  0 m
  -
  -
 • Tågstation - Göteborg C
  1 km
  12 min
  7 min
  17 min
 • Hållplats - N Alyasin
  155 m
  2 min
  1 min
  4 min
 • Hav
  3,96 km
  11 min
  17 min
  57 min
 • Sjö
  164 m
  4 min
  4 min
  7 min

Kontakta mäklaren
Är det något mer du vill veta om bostaden?
Saknar du lånelöfte eller vill du boka en kostnadsfri värdering?
Kontakta mäklaren