Ostindiefararen 7 / Eriksberg / Göteborg

Modern och social fyrarumsvåning med attraktivt och havsnära läge

Slutpris
8 100 000 kr
Boarea
141 kvm
Avgift
5 865 kr/mån
Rum
4 rum (3 sovrum)
Våning
9 av 9 (Hiss finns)
Såld
2019-03-04
Bostaden är såld!

Denna lägenhet på Ostindiefararen såldes av oss 2019-03-04. Se alla våra försäljningar i Göteborg samt även på Ostindiefararen

Om du går i säljtankar och bor i närheten av Eriksberg är du varmt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering.

Boka värdering

Endast enskilda visningar. Kontakta mäklaren för tid!
Här finns möjligheten att förvärva ett modernt, socialt och ljust Penthouse där det bara är att ställa in favoritmöblerna och börja bo. Denna fyrarummare är smakfullt inredd och erbjuder ett boende av högsta klass. Högst upp på våning 9 av 9 som du når med egen nyckel via hiss eller trappa. Här har du ingen granne ovanför eller vägg i vägg.

Här hittar du ett socialt, välplanerat och trevligt vardagsrum samt ett yteffektivt, fräscht och funktionellt kök. Lägenheten har tre sovrum och två trevliga badrum.
Som medlem i BRF Skeppsbyggaren har du tillgång till garage, cykelrum och en vacker innergård.

I Eriksberg bor man i omtyckta kvarter. Vattnet finns bara en hisstur bort och Kollektivtrafik ligger också inom bekvämt gångavstånd. Här har du dessutom närhet till bland annat caféer, vackra promenadstråk och Eriksbergs köpcentrum. Det här är kort och gott den perfekta lägenheten för dig som ställer höga krav på ditt boende!

Hjärtligt välkommen!

Vill du veta värdet på din bostad?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig godkänner du användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

mySafety hjälper dig med självrisken
Erbjudande: Kostnadsfri självriskreducering på din hemförsäkring
Med mySafety Självriskreducering får du ersättning på upp till 10 000 kr för betald självrisk vid t.ex. brand, inbrott och vattenskador.
Ta del av erbjudandet genom att fylla i formuläret och boka en kostnadsfri värdering.
Området

Eriksberg - modernt och älvnära vid kajen

På Norra Älvstranden finner du Eriksberg där de gamla varvsindustrierna get plats åt bryggor, bostadsområden, restauranger och caféer.

Längs kajerna i Eriksberg

Här finns det långa promenadstråk. Ända från Lindholmen Science Park kan du promenera till den ikoniska röda Eriksbergskranen. På vägen passerar du Sannegårdshamnen som förr i tiden användes till kol-, koks- och salthamn och idag är bostadsområde. När du sväng runt Sörhallsberget kan du ta sikte på Ostindiefararen Göteborg som brukar ligga förtöjd vid Pir Fyra. Därefter kan du gå längs bryggorna och blicka ut över Göteborgs hamnområde.

Ta båten

Ett måste är att se stadsdelarna från vattnet så passa på att ta färjan i någon riktning. Om du åker från centrum kliver du på antingen vid Lilla Bommen eller vid Stenpiren. Då kliver du sedan av vid antingen Lindholmspiren, Slottsberget eller Eriksberg. Du kan även åka fram och tillbaks till Klippan vid Röda Sten för att uppleva en spektakulär båttur i Göteborg hamnområde.

Restauranger & Caféer

I Eriksberg är utbudet av restauranger och caféer mycket stort. Längs med vattnet finner du en uppsjö av olika serveringar, exempelvis Piga och Tapas by River eller varför inte ta en mysig fika på Café Kvarnpiren eller SeaCup. Om du hellre vill ta hem något och äta på finner du Stenugnsbageriet BAKA utmed Eriksbergskranen. Med andra ord är utbudet brett och du kommer aldrig behöva gå hem hungrig.

Historia

Eriksberg är ett historiskt industri- och varvsområde som tillhörde Eriksbergs Mekaniska Verkstads AB. En tidigare industri- och varvskoncern. Från början hade den lilla verkstaden ute på Hisingen sitt ursprung i en "galvanisk inrättning", Ericsbergs metall och tackjerns-gjuteri, vars tillkomst kungjordes i en annons i Göteborgs Handels- och Sjöfarts Tidning. Det var av allt att döma den första specialiserade galvaniseringsverkstaden i Sverige. Eriksberg var även plats för stora skeppsvarvt som reparerade och byggde fartyg. Där har bland annat Ostindiefararen Götheborg sjösatts 1738 vilken gjorde tre resor till Kina innan det förliste utanför Älvsborgs fästning. I hamnen var det full fart i början på 1900-talet. Många fartyg av olika storlekar rörde sig runt där. Bilden visar några segelskutor i hamnen omkring 1905. Vid stiltje fick man ta till årorna för att komma till kajen.

Liknande bostäder i närheten

Hemmaliv


Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.