Behållare Behållare

Centrum, Göteborg
Packhusplatsen 4

Boarea
59 kvm
Avgift
3 770 kr/mån
Rum
2 rum
Våning
4 (Hiss finns)

Lyxig stadspärla i bästa läge och möjlighet till extra rum!

Unikt tillfälle att förvärva denna otroligt ljusa lägenhet i en av Göteborgs mest centrala stadsdelar Nordstaden! Den otroligt fina bostaden erbjuder trevliga attribut såsom stor balkong och rikligt med ljusinsläpp från bostadens stora fönsterpartier. Lägenheten är smakfullt renoverat med fokus på stilrena detaljer. Köparen har möjlighet att via enkla medel skapa ett extra rum . Föreningen bjuder även på trevliga mervärden för dig som medlem såsom övernattningslägenhet och låg belåningsgrad.

Se gärna min presentationsfilm!

Anmäl ditt intresse på vår hemsida eller kontakta mig direkt vid frågor eller önskemål om förhandsvisning!

Kommande försäljning

Försäljning av denna bostad är planerad. Kontakta ansvarig mäklare för intresseanmälan och mer information.

Utgångspris
3 980 000 kr

Lyxig stadspärla i bästa läge och möjlighet till extra rum!

Unikt tillfälle att förvärva denna otroligt ljusa lägenhet i en av Göteborgs mest centrala stadsdelar Nordstaden! Den otroligt fina bostaden erbjuder trevliga attribut såsom stor balkong och rikligt med ljusinsläpp från bostadens stora fönsterpartier. Lägenheten är smakfullt renoverat med fokus på stilrena detaljer. Köparen har möjlighet att via enkla medel skapa ett extra rum . Föreningen bjuder även på trevliga mervärden för dig som medlem såsom övernattningslägenhet och låg belåningsgrad.

Se gärna min presentationsfilm!

Anmäl ditt intresse på vår hemsida eller kontakta mig direkt vid frågor eller önskemål om förhandsvisning!

Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig för att boka en tid som passar. Vid avtalad tid kommer en mäklare som är expert på just ditt område att besöka dig och ni går tillsammans igenom din bostad. Du får sedan en muntlig värdering på plats.
Kostnadsfri muntlig värdering
Rådgivning
Vill du veta vad din bostad är värd?
Boka en kostnadsfri muntlig värdering, samt rådgivning med en av våra mäklare som är expert på ditt område.
Värdera din bostad

Genom att klicka på knappen Kontakta mig så skapas ett konto och du godkänner personuppgiftspolicy och allmänna villkor.

Story telling image
Stor balkong mot innergården!
Njut av solen till morgonkaffet och använd balkongen året runt tack vare taket!
Story telling image
Ljus från bostadens stora fönsterpartier
Lyxig vardagsrum med stora sällskapsytor och möjlighet till extra rum!
Story telling image
Spatiöst badrum!
Komplett badrum med badkar och tvättutrustning samt goda förvaringsmöjligheter.
Rumsbeskrivning
Hall
Direkt vid ingången välkomnas vi av ljusinsläppet från vardagsrummets och balkongens stora fönsterpartier. Garderob och utrymme för avhängning finns på vänster sida och lägenhetens stora badrum återfinns på höger sida. Fräsch parkett och vitmålade väggar.
Badrum
Stort och fulltutrustad badrum med helkaklade väggar i vit som bryts fint mot beige klinkergolv som värmer fötterna. Smart placerad tvättmaskin och torktumlare i direktanslutning till badrummet med praktisk arbetsbänk och förvaringsluckor. Här finns både badkar, handdukstork, handfat med kommod samt generöst med utrymme för förvaring.
Vardagsrum
Vardagsrummet är lägenhetens hjärta med vitmålade väggar och parkettgolv. Tack vare att nuvarande ägarna har premierat yta framför antal rum erbjuder vardagsrummet stora sällskapsytor för trevliga hemmakvällar och middagsbjudningar. Här kan du slå dig ner i soffan efter en dag på jobbet och få ny energi från ljuset som strålar genom vardagsrumsfönstret samt balkongens stora dörr. För de som har behov av ett extra rum går det enkelt att ta bort väggen mellan köket och vardagsrummet och skapa ett extra rum enligt dem alternativa planlösningen.
Balkong
Rymlig balkong där man kan avnjuta solen till en god kopp kaffe på morgonen. Tack vare taket blir balkongen en förlängning av vardagsrummet. Här kan man umgås och grilla oavsett tidpunkt på dygnet eller året. Fönstret ut mot nuvarande matplatsen möjliggör tillbyggnad av ett extra rum.
Kök
Stort kök med stora förvaringsutrymmen och matplats som enkelt går att göra om till ett extra rum. Fullutrustad med vitvaror som side-by-side kylskåp och frys från, spis och ugnen, och diskmaskin. Här finns det för nuvarande plats för många matgäster att avnjuta utsikten över innergården under trevliga middagsbjudningar.
Sovrum
Lyxigt och insynsskyddat sovrum där det erbjuds goda förvaringsmöjligheter genom stora garderober på höger sida. Den mörkblåa fondväggen bryter fint mot det vita i rummet. Heltäckningsmattan och de stora fönstren skapar en genuin hotellkänsla i hemmets komfort.
Fakta
Beskrivning
Boarea
59 kvm
Rum
2 rum
Våning
4
Byggnadssätt
Byggnadsår
1897
Kommentar, byggnad
Föreningens byggnader består av fem huskroppar varav fyra ombyggda till flerbostadshus i 5-7 våningar och ett nybyggt (2003) 6-vånings flerbostadshus. Fastigheten innefattar 50 bostadslägenheter. Utöver dessa finns en gästlägenhet som medlemmarna kan hyra enligt särskilda regler. Lokalen används även som sammanträdesrum och arkivrum för föreningen. Under de äldre husen finns källarutrymmen av "torpargrundstyp" med begränsad stå höjd i de flesta avsnitten. Det nybyggda huset saknar källargrund utan är byggt på platta på mark. I markplan finns två förrådsrum (lägenhetsförråd) och ett apparatrum huvudsakligen för värme och vattenförsörjning. Dessutom finns i marknivå ett återvinningsrum och två cykel förråd.
Värme och ventilationsanl.
Samtliga lägenheter i BRF hembygden är kopplat till ett gemensamt fjärrvärmesystem. Under 2021 avser föreningen att göra en större översyn av värmesystemet med byte av termostater och intrimning och balansering av systemet för att optimera såväl inomhusklimat samt driftskostnader.

Föreningen har ett gemensamt fläktsystem vilket för att en eventuell ny köksfläkt måste ha samma funktion som den ursprungliga för att inte orsaka olägenhet för grannarna. I den boendepärm som skall följa lägenheten finns fläktar, Franke Futurum beskriven.

Läs mer: https://brfhembygden.se/mitt-boende/varme
Kommentar, hiss
Stor och modern hiss.
Allmän information
Föreningen registrerades 2002-10-15 hos Bolagsverket.
Föreningens senaste stadgar antogs och uppdaterades på årsstämman 20 I 6-05-18 samt 2017-05-17. Föreningens ekonomiska plan registrerades 2003-02-12.
Föreningen har sitt säte i Göteborgs kommun.

Brf Hembygden förvärvade år 2003 fastigheten Nordstaden 13:16. Fastigheten består av adresserna Packhusplatsen 4, Postgatan 1, Postgatan 3 samt Smedjegatan 3. Adresserna Packhusplatsen 4B, Postgatan 1 och 3 samt Smedjegatan 3 byggdes ursprungligen omkring förra sekelskiftet. Här var under många år ett Hotell Hembygden och runt 2003-2004 totalsanerades och renoverades samtliga nämnda adresser av JM. Samtidigt nybyggdes ytterligare en fastighet Packhusplatsen 4B av JM. Sammanlagd lägenhetsyta är 5.336 kvm fördelat på 50 st lägenheter. Föreningen äger sin egen mark och påverkas därför inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder. Föreningen följer en långsiktig underhållsplan. En gästlägenhet med kokvrå finns att hyra, 2 cykelförråd samt ett mycket välskött återvinningsrum. Hemtrevlig stenbelagd innegård med växter och utemöbler som tas väl om hand.
Renovering omarbetning etc
2019- Ett nytt koncept för Bredband och Digital-TV installerades av Telenor under februari månad till stor
tillfredställelse för medlemmarna.

2019- Celanders Måleri utförde under sommaren fönstermålning enligt uh-planen, etapp I fönster ut mot
gatorna. Ett fullgott arbete utfördes vilket också inkluderade viss renovering av träkarmar och
fönsterputs.

2019 -Under året utföll ett relativt sett större underhållsbehov jämfört med de senast årens utfall. 81.a uppstod en vattenskada i lgh 231 med påverkan på lgh 221 samt ett behov att byta ut ett antal takfönster-kupor för lgh 161 och 162 p.g.a. ryttna fönsterkarmar.

2019 - Grundvattennivåer i samtliga källarplan mättes och dokumenterades av SBC under året. Årlig mätning av sättningar i fastigheterna har också genomförts och detta sammantaget utgör ett värdefullt
referens-material beaktat bygget av Västlänken.

2019 - Ett digitaliseringsprojekt har genomförts under året med fokus på att uppgradera Hemsidan och
möjliggöra bl.a.:

- digital bokning av gästlägenheten och med nyckeln i ett nyckelskåp.
- distribution av nyheter/ meddelanden via Hemsidan samt grupputskick av mail till medlemmarna.
- effektiv digital lagring av styrelsematerial och motsvarande.

2020 - Celanders upphandlades senare under 2019 för etapp 2, fönster mot innergården, vilket genomfördes under
försommaren 2020.

2020 - Styrelsens förstudie beträffande risker och möjliga konsekvenser av Västlänken projektet redovisades vid årsstämman i maj månad. Stämman biföll och beviljade finansiella medel för att genomföra styrelsens förslag att dels installera utrustning för att mäta portryck och nedre grundvatten och dels utföra en grundundersökning.
Kommande renoveringar
Årsstämman under 2019 gav också styrelsen mandat och beviljade finansiella medel för styrelsen att följa upp och agera gentemot Grandabs planer att uppföra ett hotell på grannfastigheten Nordstaden 13 :4. Efter utvärdering kallade styrelsen till en extra stämma i september och presenterade ett förslag till avtal mellan Grandab och Hembygden. Stämman biföll förslaget innebärande att Grandab vid ett uppförande av hotellet skall bygga loss hotellet från Smedjegatan 3s brandmur.
Övriga utrymmen
Föreningen har en fullt utrustad gästlägenhet som medlemmarna kan hyra för 300 kr/natt. Gästlägenheten ligger med fönster ut mot Postgatan och har en dubbel bäddsoffa, enkel soffa, TV, skrivare och köksutrustning med matbord samt porslin för flera personer. Här kan gästerna få en hotellkänsla vid sina besök.
Energideklaration
Energiklass
Energideklaration
Specifik energianvändning
114 kWh/kvm och år
Energiprestanda, primärenergital
127 kWh/kvm och år
Sammanställning
Energideklaration är utförd
Datum: 2019-06-03
Besiktningsman
Johannes Drewitz, Bengt Dahlgren AB
TV/Internet
Beskrivning TV/Internet
TV/bredband
TV och bredband 250 Mbit via Telenor och ingår i avgiften.

Bredband
Telenor är leverantör av bredband via bredbandsuttaget i lägenheterna.
Alla lägenheter är anslutna med hastigheten 250 Mbit och bredbandet ingår i månadsavgiften.
I tjänsten ingår även TV Flex och Telefoni Mini.

Priser för uppgradering bredband
500 Mbit 149 kr/mån
1000 Mbit 399 kr/mån

Ingen bindningstid om man väljer att uppgradera dvs. man kan byta mellan hastigheter hur man vill. Priset ovan är totalpriset per månad inklusive den obligatoriska avgiften.

TV
Hela basutbudet ingår i månadsavgiften plus åtta extra kanaler som du väljer själv.

Telefoni
Telenor erbjuder även fast-telefoni. Då används bredbandsnätet istället för telefonnätet.
För att nyttja tjänsten krävs bara en telefonibox som enkelt kopplas till bredbandet. Ingen aktivering eller ytterligare åtgärd krävs!

Läs mer: https://brfhembygden.se/mitt-boende/bredband
Förråd
Beskrivning, förråd
Stort förråd på markplan.
Bilplats/Övriga byggnader
Beskrivning, parkering
Bostadsrättsföreningen disponerar 3 parkeringsplatser för medlemmarnas korttidsparkering vid lastning och lossning och andra korttidsärenden. Föreningens medlemmar har rätt att söka tillstånd till boendeparkering hos Göteborgs Kommun, område C4, kostnad ca 700 kr/mån. .Det finns även möjlighet att hyra garageplats i kungsgaraget via Apcoa till en kostnad om 2313kr per månad. Kötiden är ca 1år enligt Apoca. Ytterligare garage finns på postgatan 18, för mer information: https://www.sgs.se/v%C3%A5ra-bost%C3%A4der/v%C3%A5ra-omr%C3%A5den/centrum/postgatan?sc_lang=sv-se
Ekonomi
Avgift
3 770 kr/mån
Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften
Värme, vatten, TV och bredband ingår i avgiften. 250 mbit och bas utbud för TV med 8st valfria tillvalskanaler ingår.
Försäkring
175 kr/mån
Hushållsström
150 kr/mån
Sammanlagd driftskostnad
325 kr/mån
Försäkring
Föreningen har ett kollektivt bostadsrättstillägg tecknat till föreningens fastighetsförsäkring. Detta innebär alltså att det räcker att ha en en hemförsäkring utan bostadsrättstillägg. På så sätt har samtliga en försäkring som täcker skador i lägenheten på ytskikt och fast inredning vid vatten- och brandskador. Dessutom underlättas skaderegleringen när samma bolag handlägger såväl fastighetsskadorna som lägenhetsskadorna. Den egna hemförsäkringen täcker enbart skador på lösöret dvs lös inredning möbler, kläder och dylikt vid vatten- och brandskador i lägenhet.

Omfattning bostadsrättstillägg:
Brand, vatten- och inbrottsskador (Fullvärde), Allriskskada (Fullvärde), Självrisk 1500 kr vid brand-, inbrotts-, hushållsmaskinskada, 3000 kr vid vattenskada.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Överlåtelseavgift
1 183 kr, betalas av köpare.
Pantsättningsavgift
473 kr
Andel i förening
1,3459 %
Pantsättning
är pantsatt. Uppgiften är kontrollerad 2021-06-10.
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
Planerade avgiftsändringar
Föreningen har god ekonomi med låg belåningsgrad (5416 kr / m²) och har inga planerade avgiftsförändringar.
Föreningen
Benämning
Hembygden
Markägare
Föreningen äger marken
Området
Hjärtat av Göteborg - Både då och nu!

Omgiven av vallgraven bor du i det som en gång var det ursprungliga Göteborg. Då Kvarnberget och Otterhällorna ansågs vara ett bra skydd mot fienden byggdes vallgraven och vallarna för att skapa ytterligare skydd. Läget intill älven var ännu en anledning att det var på just denna plats staden grundades år 1621. Det här är en stadsdel som lever och andas väldigt mycket historia. Fram till år 1925 låg Posthuset vid torget, och det allra första Sahlgrenska sjukhuset låg på nuvarande Postgatan som på den tiden hette Sillgatan. Sjukhuset låg här 1782–1823 då verksamheten flyttade till Östra Hamngatan 11.
Kommunikationer
Med kommunikationer från Stenpiren tar man sig enkelt till Eriksberg och Lindholmen via färja och till de övriga distrikten i Göteborg via spårvagn eller bussar. Älvsnabben kör via hållplatserna Lilla Bommens hamn - Stenpiren - Lindholmspiren - Slottberget - Eriksbergs färjeläge - Klippans Färjeläge och tillbaka. Det finns plats för cyklar på fördäck ombord på Älvsnabben. Du kan ta med dig cykel utan extra kostnad. Trafiklinjerna 1, 9, 50, 60, 285, X2 och Röd tar dig över hela Göteborg.
Dokument och länkar
Ekonomi
Avgift :
3 770 kr/mån
Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften
Värme, vatten, TV och bredband ingår i avgiften. 250 mbit och bas utbud för TV med 8st valfria tillvalskanaler ingår.
Försäkring :
175 kr/mån
Hushållsström :
150 kr/mån
Sammanlagd driftskostnad
325 kr/mån
Försäkring
Föreningen har ett kollektivt bostadsrättstillägg tecknat till föreningens fastighetsförsäkring. Detta innebär alltså att det räcker att ha en en hemförsäkring utan bostadsrättstillägg. På så sätt har samtliga en försäkring som täcker skador i lägenheten på ytskikt och fast inredning vid vatten- och brandskador. Dessutom underlättas skaderegleringen när samma bolag handlägger såväl fastighetsskadorna som lägenhetsskadorna. Den egna hemförsäkringen täcker enbart skador på lösöret dvs lös inredning möbler, kläder och dylikt vid vatten- och brandskador i lägenhet.

Omfattning bostadsrättstillägg:
Brand, vatten- och inbrottsskador (Fullvärde), Allriskskada (Fullvärde), Självrisk 1500 kr vid brand-, inbrotts-, hushållsmaskinskada, 3000 kr vid vattenskada.
Upplåtelseform :
Bostadsrätt
Överlåtelseavgift
1 183 kr, betalas av köpare.
Pantsättningsavgift
473 kr
Andel i förening :
1,3459 %
Pantsättning
är pantsatt. Uppgiften är kontrollerad 2021-06-10.
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
Planerade avgiftsändringar
Föreningen har god ekonomi med låg belåningsgrad (5416 kr / m²) och har inga planerade avgiftsförändringar.
Området

Använd kartan
X
Platser
  • Thörnströms Privata Rum
   48 m
  • Restaurang Himalaya Nordstan
   73 m
  • Bhoga
   88 m
  • Ölrepubliken
   95 m
  • Le Pain Francais (Nordstan)
   105 m
  • Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg Postgatan
   74 m
  • Rytmus
   105 m
  • NTI-skolan Göteborg
   111 m
  • Drottning Blankas Gymnasieskola Göteborg Centrum
   135 m
  • Kulturskolan
   164 m
  • Lidl Kungsgatan
   392 m
  • Otterhällans Jourlivs Supermarket
   473 m
  • Hemköp
   491 m
  • HemKöp
   1,01 km
  • Coop
   1,08 km
  • Medveten Grön
   129 m
  • Gullringsbo Industri- & HandelsAB
   184 m
  • Microwave Road
   189 m
  • Rådhuset
   207 m
  • Stora Badhusgatan
   242 m
  • Göteborg C
   737 m
Avstånd
 • Vatten
  77 m
  1 min
  1 min
  1 min
 • Sjö
  136 m
  1 min
  2 min
  3 min
 • Hav
  4,24 km
  11 min
  18 min
  1 tim 1 min
 • Tågstation - Göteborg C
  737 m
  9 min
  5 min
  11 min
 • Hållplats - Medveten Grön
  129 m
  2 min
  1 min
  4 min

Kontakta mäklaren
Är det något mer du vill veta om bostaden?
Saknar du lånelöfte eller vill du boka en kostnadsfri värdering?
Kontakta mäklaren