Seglaregatan 23 / Majorna / Göteborg

Högt och fritt läge - Låg belåning i stark HSB förening!

Slutpris
3 400 000 kr
Boarea
81.8 kvm
Avgift
5 478 kr/mån
Rum
3 rum (2 sovrum)
Våning
3 av 4 (Hiss finns ej)
Såld
2020-02-06
Bostaden är såld!

Denna lägenhet på Seglaregatan såldes av oss 2020-02-06. Se alla våra försäljningar i Göteborg samt även på Seglaregatan

Om du går i säljtankar och bor i närheten av Majorna är du varmt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering.

Boka värdering

MILJÖARBETE
Vår ambition är att bidra till en positiv miljöpåverkan och arbetar därför ständigt med att utveckla och förbättra vårt miljöarbete. Därför marknadsförs den här bostaden på vår säljares begäran 100% digitalt, vilket innebär minimal miljöpåverkan i form av printmedia, lastbilsdistribution etcetera.

Välkommen till en ljus 3:a med högt och fritt läge! Enastående utsikt över Älvsborgsbron , Klippan och Eriksbergskranen från vardagsrum, kök och sovrum. Balkong ut mot hamninloppet. Egen garageplats ingår i avgiften. Bostaden har en trevlig planlösning med genomgående god förvaring. Till denna lägenhet ingår en parkering i garage som dessutom ingår i avgiften till föreningen.

Brf. Seglaren är en stabil och omtyckt förening med låg belåningsgrad och flera omtyckta gemensamma utrymmen såsom gym, bastu, övernattningslägenhet, hobbyrum, biltvättplats och en festlokal.

Gröna Gråberget i Majorna ligger centralt, men erbjuder boende nära grönska och med öppna ytor mellan husen. Vid Karljohansgatan hittar du butiker, mataffärer och kaféer samt gym. Här går spårvagnarna in till Göteborgs innerstad eller till l salta bad i väst. På promenadavstånd ligger härliga Klippan med restauranger och promenadstråk längs vattnet. Även populära Slottsskogen ligger en promenad bort.

Välkommen på visning!

Vill du veta värdet på din bostad?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig så skapas ett konto och du godkänner användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

mySafety hjälper dig med självrisken
Erbjudande: Kostnadsfri självriskreducering på din hemförsäkring
Med mySafety Självriskreducering får du ersättning på upp till 10 000 kr för betald självrisk vid t.ex. brand, inbrott och vattenskador.
Ta del av erbjudandet genom att fylla i formuläret och boka en kostnadsfri värdering.
Området

Rofylld stadsdel med historiska anor

Majorna är en stadsdel med hjärtat i historien och räknas till en av de äldsta stadsdelarna i Göteborg. Stadsdelen har en storslagen historia och än idag har stadsdelen en unik karaktär. Trots Majornas centrala läge ligger ett lugn över denna stadsdel vilket gör Majorna till något alldeles unikt.

Generöst butiksutbud och naturen runt hörnet

Majornas butiksutbud är stort. Här hittar du allt, nytt som second hand. Även restauranger och caféer är någonting som det finns gott om i denna stadsdel. Här finns mat från alla världens hörn och ett stort utbud även för dig som vill äta vegetariskt. Med närhet till Slottsskogen finns det inga hinder att ta sig ut i den fantastiska naturen. Slottsskogen är inte bara en djurpark utan också en perfekt mötesplats. Stora gräsytor inbjuder till en härlig picknick eller bara trevligt umgänge med vänner och familj. Caféer och restauranger finns i parken och vår- och sommartid är blomstrande Azaleadalen, med azaleablommor i varierande färger, ett måste att besöka.

Lummig natur och barnvänliga parker

Söderlingska Trädgården passar både barn och vuxna. Förutom blomstrande trädgårdar finns en stor lekplats. Även Slottsskogen är en perfekt plats för barnlek och umgänge med familjen. Där finns flertalet olika lekplatser som omges av vacker natur. Lekplatserna inbjuder barnen till att lära sig mer om naturen och på lekplatsen Plikta finns det cyklar och spel att låna. På måndags- och fredagseftermiddagar anordnas aktiviteter i Slottsskogen för barn mellan 6 och 16 år.

Historia

Under 1900-talets första hälft blev Majorna den nya destinationen för fiskhandel och därav etablerades Fiskhamnen eftersom den tidigare platsen vid Rosenlundskanalen blev för trång. Majorna fungerade under den tiden därav som en hamnstad för Göteborg och många som arbetade vid hamnen var bosatta där. Till spår av detta finns det idag mycket att lära sig om havet och dess historia på Sjöfartsmuséet. Majorna har under årens gång förändrats ur områdessynpunkt, däribland hela Gathenhielmska reservatet med tvärgatorna Käkbensgatan, Chapmangatan och Nilssonsgatan. Chapmangatan tros ha fått sitt namn efter en sjökapten vid namn Charles Chapman som i slutet av 1700-talet var kyrkoskriven hos Tegelbruket i Hästhagen. Den äldre bilden visar hur Chapmangatan sträckte sig mot Karl Johansgatan år 1906 innan den byggdes om i slutet av 1950-talet.

En av de äldsta stadsdelarna i Göteborg

Majorna är en av de äldsta stadsdelarna i Göteborg så kultur och historia ligger Majorna varmt om hjärtat. När stadsdelen bebyggdes placerades husen nära intill varandra och det byggdes gränder som ledde ner mot varven, virkesgårdarna och älven. För att uppleva denna historiska charm kan du besöka Gatenhielmska reservatet, där historiska byggnader med röda och blåa träfasader finns bevarade. Detta blir garanterat en harmonisk av kulturberikad promenad.

Liknande bostäder i närheten
Hemmaliv
Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.