Lavad Lindås 1

Lavad Lindås 1

Slutpris

1 050 000 kr


Lavad— Grästorp— Lidköping

Lavad Lindås 1


Slutpris
1 050 000 kr

Lavad— Grästorp— Lidköping

Lantlig idyll!

Lantidyll i falurött och vitt med glasveranda, spröjsade fönster, grova grangolv och topphemligt lönnfack i garderoben. Här går vi tillbaka nästan 100 år i historien och upptäcker gedigen charm, originaldetaljer från 1930-talet, patina och varsamt renoverade rum. Hemtrevligt med ljusinsläpp från alla väderstreck och högt i tak. Inget har slängts ut i onödan och förbättringar som gjorts genom åren har skett med en varsam hand. När den gamla ägaren gifte sig på 50-talet, då gick det bra att sätta upp lite fler köksskåp, men de gamla originalskåpen på andra väggen sparades givetvis. Den senaste ägaren - en utbildad byggnadsvårdare - har fortsatt på samma spår och använt liknande material som användes då huset byggdes. Innerväggar med lerputs och lerfärg är inte bara naturliga och charmiga, de har dessutom en värmelagrande förmåga som hjälper till att hålla en jämn värme i huset. Lerputsen skapar en behaglig inomhusmiljö och är även ett vindtätt lager som håller borta vinddraget när det blåser kallt. När man bytte råspont, papp och läkt på taket 2018 valde man att återanvända de vackra tegelpannorna. När man bytte trossbotten i hall och skafferi använde man ett grangolv som harmoniserar med resten av huset.
Behoven sköter man, precis som för 100 år sen, på utedasset bakom ladan. I ladan finns det garage med plats för två bilar, vedbod och verkstad med potatiskällare.
Här bor man med mycket enkel standard utan moderniteter. För den som vill modernisera finns potentialen och för den som vill fortsätta i samma spår som tidigare ägare finns möjligheterna!
Välkomna på visning.


Boarea/biarea
102/34 kvm
Driftkostnad
12 983 kr/år
Tomtarea
2 050 kvm
Rum
5 rum (3 sovrum)
Såld
2022-06-03

Mäklarhuset Lidköping/Vara

Denna villa på Lavad Lindås såldes av oss 2022-06-03. Se alla våra försäljningar i Grästorp samt även på Lavad Lindås.

Boka värdering

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.