Kvänum Berget 1 / Kvänum / Vara

Drömmen om det lilla röda torpet med vita knutar

Slutpris
425 000 kr
Boarea
ca 50 kvm
Driftkostnad
9 600 kr/år
Totalareal
2 793 kvm
Rum
4 rum (2-3 sovrum)
Såld
2019-04-19
Bostaden är såld!

Denna villa på kvänum såldes av oss 2019-04-19. Se alla våra försäljningar i Kvänum samt även på kvänum

Om du går i säljtankar och bor i närheten av Kvänum är du varmt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering.

Boka värdering

Strax utanför Kvänum ligger detta fantastiskt charmiga lilla torp. Platsen heter Berget och sägs vara Varaslättens högsta punkt, vilket bekräftas av den vackra utsikten åt alla håll. Ursprungligen låg torpet i Skultorp, men flyttades till sin nuvarande plats 1892 och sägs tidigare ha varit bagarstuga.

En härlig, lummig trädgård omger den röda stugan och morgonkaffet kan med fördel intas på farstukvisten. Huset saknar indraget vatten, så man får verkligen leva torparlivet fullt ut. Stugan består av enkelt kök, allrum och upp till tre mysiga sovrum, varav två på vinden med snedtak. Fungerande kakelugn finns i allrummet.

Till Kvänum tar man sig enkelt via gång/cykelvägen som löper längs den gamla järnvägen och anlagd badplats ligger också på bekvämt cykelavstånd. Oltorps vandringsled på totalt 10 km går även den förbi stugan.

Vill du veta värdet på din bostad?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig godkänner du användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

mySafety hjälper dig med självrisken
Erbjudande: Kostnadsfri självriskreducering på din hemförsäkring
Med mySafety Självriskreducering får du ersättning på upp till 10 000 kr för betald självrisk vid t.ex. brand, inbrott och vattenskador.
Ta del av erbjudandet genom att fylla i formuläret och boka en kostnadsfri värdering.
Området

Kvänum

Kvänum är en industriort belägen knappt två mil från Vara. Här finns flera stora företag som ger många arbetstillfällen till bygden. På hotell Lumber & Karle, Bjertorps Slott och Kvänum Mat & Malt ger möjligheter till mysiga upplevelser. Mataffär och ytterligare några butiker finns här och man kan ta sig med buss flera gånger om dagen till både Vara och Skara.

Nöjen och evenemang i Vara

Vara tätort med sina ca 4 000 invånare har mycket att erbjuda, både inom kultur, fritidsaktiviteter och natur. Här finns Vara Konserthus, med späckat program som innefattar både lokala och nationella stjärnor och drar besökare från hela Västsverige.

Sport och fritid i Vara

Fint badhus, med bassänger både ute och inne, finns i Vara, men ett badhus finns även i Kvänum. K10IF, bestående av Jung och Kvänum, håller till på Nya IP. Många vackra naturområden finns att tillgå för den som är intresserad av friluftsliv. Badsjöar finns på flera håll i området. Flera aktiva idrottsklubbar finns runt om i kommunen.

Kommunikationer

Från Kvänum kan man ta sig med buss flera gånger om dagen till både Vara och Skara. Runt om i Vara kommun går bussar och från tågstationen i Vara, med sitt spektakulära blå stationshus, tar du dig enkelt med tåg till bland annat Lidköping och Göteborg.

Skolor/förskolor i Vara

I Kvänum ligger Nästegårdsskolan som rymmer årskurserna 0-9. Skolor finns på flera orter i Vara kommun. I Vara finns Lagmansgymnasiet och den populära Academy of Music and Business (AMB) som är en riksrekryterande spetsutbildning inom musik.

Liknande bostäder i närheten

Hemmaliv


Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.