Kvänum Berget 1 / Kvänum / Vara

Drömmen om det lilla röda torpet med vita knutar

Slutpris
425 000 kr
Boarea
ca 50 kvm
Driftkostnad
9 600 kr/år
Totalareal
2 793 kvm
Rum
4 rum (2-3 sovrum)
Såld
2019-04-19
Bostaden är såld!

Denna villa på kvänum såldes av oss 2019-04-19. Se alla våra försäljningar i Kvänum samt även på kvänum

Om du går i säljtankar och bor i närheten av Kvänum är du varmt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering.

Boka värdering

Strax utanför Kvänum ligger detta fantastiskt charmiga lilla torp. Platsen heter Berget och sägs vara Varaslättens högsta punkt, vilket bekräftas av den vackra utsikten åt alla håll. Ursprungligen låg torpet i Skultorp, men flyttades till sin nuvarande plats 1892 och sägs tidigare ha varit bagarstuga.

En härlig, lummig trädgård omger den röda stugan och morgonkaffet kan med fördel intas på farstukvisten. Huset saknar indraget vatten, så man får verkligen leva torparlivet fullt ut. Stugan består av enkelt kök, allrum och upp till tre mysiga sovrum, varav två på vinden med snedtak. Fungerande kakelugn finns i allrummet.

Till Kvänum tar man sig enkelt via gång/cykelvägen som löper längs den gamla järnvägen och anlagd badplats ligger också på bekvämt cykelavstånd. Oltorps vandringsled på totalt 10 km går även den förbi stugan.

Vill du veta värdet på din bostad?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig godkänner du användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Tips & inspiration