Bergsslingan 31 B
Bergsslingan 31 B
Pia Woo, ansvarig mäklare i Lerum
Har du frågor om denna bostad?

Välkommen att kontakta mig!

Pia Woo

Ansvarig mäklare

Bergsslingan 31 B

Utgångspris

1 675 000 kr


Utgångspris

1 675 000 krNorra Hallsås— Lerum

Bergsslingan 31 B


Utgångspris
1 675 000 kr

Norra Hallsås— Lerum

Kvadratsmart tvåa med tillgång till pool

I detta lilla guldkorn till bostad har stort fokus lagts på påkostade materialval och genomtänkta förvaringslösningar. Som grädde på moset har man tillgång till pool, enastående grannar och minimala driftkostnader. Bostaden har fördelaktigt byggts om från en etta till tvåa med smart planerade kvadratmeter och härlig rymd tack vare den sociala planlösningen samt stora fönster med fantastisk utsikt över området och Kastenhofsdalen. Flertalet fullutrustade Elfa-garderober, en trevlig köksö med vinkyl och genomgående tidlös inredning som tilltalar de flesta. Här får du dessutom en liten balkong samt en skön uteplats mot den gemensamma gården där svalkande pool, trevlig grillplats och lekplats med studsmatta finns för fri tillgång för alla medlemmar.
Bo bekvämt och modernt med en månadsavgift där det mesta ingår, fördelaktigt elavtal tack vare föreningens egna solceller, i en nytänkande förening med stor lyhördhet för de boendes önskemål och behov.

Omgivningarna bjuder på trevliga strövområden i skog och vacker natur, där all byggnation anpassats för att smälta in i de sköna omgivningarna. Med en busshållplats på kort promenadavstånd, tar du dig till Lerum centrum och enkelt vidare med pendeltåget till centrala Göteborg på bara 20 minuter.
Välkommen hem till din nya bostad!


Utgångspris
1 675 000 kr
Boarea
38 kvm
Avgift
4 875 kr/mån
Rum
2 rum (1 sovrum)
Våning
3 av 4 (Hiss finns)

Mäklarhuset Lerum

Kontakta Pia eller Ulf för mer information kring visningsmöjligheter.

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad

Upptäck med smarta digitala verktygPlanlösning

Rumsbeskrivning

01
Hall

Välkommen in i en liten men ändå luftig hall tack vare den öppna planlösningen mot kök och allrum. Direkt innanför dörren finns plats för avhängning och en bit in har en snygg skjutdörrsgarderob med komplett inredning byggts in i en nisch (-21).


02
Kök och vardagsrum

Invävt i en social och öppen plan med vardagsrummet, ligger det smakfulla och påkostade köket, med tidlös inredning samt vitvaror från Siemens bestående av ugn, induktionshäll med frånluftsfläkt ovan, kombinerad kyl/frys, diskmaskin, inbyggd mikro i praktisk arbetshöjd och sist men inte minst en trevlig köksö med vinkyl.
Den ljusa vardagsrumsdelen har trevliga sociala ytor för umgänge. Via de stora fönstren och en liten balkong har man en härlig vy och fri utsikt ut över området och Kastenhofsdalen. Tidigare har detta rum varit ett ihop med det idag avskilda separata sovrummet.


03
Sovrum

Mysigt, till ytan något mindre sovrum men som ändå inrymmer en dubbelsäng om så önskas. Här finns en stor skjutdörrsgarderob från -21 med full inredning och gott om plats för förvaring.


04
Badrum

Det rymliga badrummet är stilrent och neutralt inrett med helkaklade väggar och klinkergolv. Här finns en dusch med glasväggar, sanitetsporslin och tvättställskommod med tillhörande spegelskåp, tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare från Siemens. I taket sitter spotlights för extra bra belysning.


Fakta

01
Beskrivning
Boarea

38 kvm (Boareauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)

Enligt förvaltaren och föreningens lägenhetsförteckning står bostaden registrerad som 1,5 rok om 38 kvm, men har byggts om till 2 rok.

Rum

2 (1 sovrum)

Våning

3 av 4

Tillträde

Enligt överenskommelse


02
Byggnadssätt
Byggnadsår

2016/17

Kommentar, byggnad

Huset har tre uppgångar - 31 A-C och är fyra våningar högt.
Byggnadens totalyta enligt den ekonomiska planen är 2096 kvm.
Lägenheterna har 1 – 4 rum och kök i olika storlekar fördelat enligt följande:
1 rok - 9 st
2 rok - 9 st
3 rok - 14 st
4 rok - 6 st

Värme och ventilationsanl.

Bergvärme
Mekanisk frånluft


03
Energideklaration
Energiklass
Energideklaration
Specifik energianvändning

53 kWh/kvm och år

Energiprestanda, primärenergital

92 kWh/kvm och år

Sammanställning

Energideklaration är utförd
Datum: 2019-08-27


04
TV/Internet
Beskrivning TV/Internet

Telia fiber 100/100 Mbit/s, TV-paket Bas och Telia Play ingår i avgiften (obligatoriskt tillägg).


05
Övriga upplåtna utrymmen

Till bostaden hör ett varmförråd, beläget i källarplan.


06
Bilplats/Övriga byggnader
Beskrivning, parkering

BRF Naturlyckan har 38 p-platser (11 st i carport) varav 33 platser med laddbox 22 kW. Kostnad p-plats: 300 kr/mån. Kostnad carport: 500 kr/mån. Avgift för laddning debiteras alltefter förbrukning.
För närvarande saknas besöksparkeringar men medlemmarna har en praktisk Facebookgrupp där man vid behov gemensamt lånar ut sin plats tillfälligt när den är ledig. Föreningen hänvisar tillsvidare besökande till dagisets parkering.


Ekonomi

01
Avgift

4 875 kr/mån

Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften

I grundavgiften ingår värme, vatten och sophantering. Obligatoriskt tillägg för internet, tv och telefoni via fiber (Telia) tillkommer om 100 kr/mån.

Försäkring

144 kr/mån

Hushållsström

250 kr/mån

Internet, TV, telefoni via Telia

100 kr/mån

Sammanlagd driftskostnad

494 kr/mån

Antal personer i hushållet

2

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Överlåtelseavgift

1 312.5 kr, betalas av köpare.

Pantsättningsavgift

525 kr

Andel av årsavg.

0,0210899

Andelstal insats

2,11196

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Avgiftsförändringar

Inga framtida avgiftsförändringar beslutade i dagsläget (okt-23)


Föreningen

01
Benämning

Brf Naturlyckan.

Allmänt

Brf Naturlyckan är en unik bostadsrättsförening med stor gemenskap och god stämning bland de boende. Placeringen av fastigheten, uppe på en bergskam, ger flera av lägenheterna en fantastisk utsikt mot dalen som sträcker sig nedanför mot Kastenhof. Alla lägenheter har en balkong samt uteplats mot loftgång och de kännetecknas av stora fönsterpartier och välplanerad yta.
Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC och teknisk förvaltning sköts av föreningen själva. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar och ansvarsförsäkring för styrelsen ingår.
Väl värt att notera! Då föreningen numera har egenproducerad el har alla medlemmar fram till siste feb -23 fri el, därefter debiteras elförbrukningen ihop med månadsavgiften enligt ett mycket förmånligt fastpris om 1,75 kr/kWh inkl nätavgifter mm. Den enskilde medlemmen tecknar således inget eget elavtal.

Kommande renoveringar

Nytt reningsverk till pool.
Förberedande av plats för utegym.

Avgiftsförändringar

Inga framtida avgiftsförändringar beslutade i dagsläget (okt-23)

Gjorda renoveringar

2023 Ny liner till pool
2022 Installation av solpaneler, inredning av gym i källarplan, lekplats ombyggd och förbättrad med ny utrustning, ny OVK-kontroll genomförd, 5-årsbesiktning av fastigheten genomförd
2021/2022 Installation av elladdstolpar på 27 p-platser, komplettering av poolanläggning med pooltäckning och automatisk rening.
2021 - Anläggning av pool med omgivande soldäck och utedusch.
2020 - Studsmatta uppförd för barnlek på gården, planteringsytor uppbyggda samt övrigt markarbete såsom gräsmattekanter mm.
2019 - Ytterligare ett cykelskjul har byggts. 2-årsbesiktning genomfördes med vissa garantiarbeten som följd.
2018 - Gemensam uteplats med grill färdigställdes.

Övriga utrymmen i föreningen

Medlemmar har fri tillgång till föreningens fantastiska innergård med gemensam pool, uteplats med grill samt studsmatta och lekplats för de små. I föreningen finns dessutom ett gym för alla medlemmar, miljörum för sopsortering, gemensamt öppet cykelförråd och styrelserum/förråd. Som enda förening i Norra Hallsås har varje lägenhet tillgång till ett eget varmförråd, beläget i källarplan.

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Andel av BRF nettoskuldsättning

646 314 kr

Beskrivning av Andel av BRF nettoskuldsättning

Bostadens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Det underlag som ligger till grund för beräkning av uppgiften har inhämtats från bostadsrättsföreningen, dels från årsredovisningen 2022 och från bostadsrättsföreningens lägenhetsregister.


Dokument

Ekonomi
Avgift
4 875 kr/mån
Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften
I grundavgiften ingår värme, vatten och sophantering. Obligatoriskt tillägg för internet, tv och telefoni via fiber (Telia) tillkommer om 100 kr/mån.
Försäkring
144 kr/mån
Hushållsström
250 kr/mån
Internet, TV, telefoni via Telia
100 kr/mån
Sammanlagd driftskostnad
494 kr/mån
Antal personer i hushållet
2
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Överlåtelseavgift
1 312.5 kr, betalas av köpare.
Pantsättningsavgift
525 kr
Andel av årsavg.
0,0210899
Andelstal insats
2,11196
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
Avgiftsförändringar
Inga framtida avgiftsförändringar beslutade i dagsläget (okt-23)

Området
Ett smart val i Norra Hallsås i lerum

Ett smart val i Norra Hallsås

För bara några år sedan var Norra Hallsås en öde, skogsklädd bergskulle med vildvuxen natur. Idag har naturen fått nya invånare. Med en gemensam vision har Norra Hallsås försiktigt bebyggts med hyresrätter, bostadsrätter, parhus och villor som både smälter in i den orörda naturen och sticker ut med sin originalitet.


01
Fördelar med området
Motionsspår Fiske Ridning Caféer Tryggt Tågstation Bussar Badstrand Simhall Sport och friluftsliv Barnvänligt Lugnt Butiksgata/köpcentrum Gym Växande område

02
Service och Skola

En skön promenad eller kort busstur tar dig till Lerums centrum. Där finns caféer, restauranger, pizzerior, mataffär, handelsbod, en trevlig torghandel och flertalet butiker. I Solkattens köpcentrum finner du b.la bokhandel, inredningsaffär, apotek, flera klädaffärer och spelbutik. Här finns också all annan service som vårdcentral, tandläkare, frisörsalonger och optiker.
Mitt i området ligger den populära förskolan Hallsås förskola, byggd med högsta miljöklassning. Flera andra förskolor finns i närheten; Höjdens förskola, Prästgårdens förskola och Torpstugans förskola. I närområdet ligger Knappekullaskolan (F-5), Torpskolan (6–9) och Lerums Gymnasium där ca 1500 elever går.


03
Fritid och Natur

Omgivningarna i Lerums kommun erbjuder många och vackra naturupplevelser vilket ger goda möjligheter till vandring, mountainbike och paddling i sjöarna.
På nära avstånd ligger sjöarna Häcksjön, Aspen och Stamsjön som alla är självklara utflyktsmål när sommaren inbjuder till bad. Den fiskeintresserade har att se fram emot ett bra fiske året om i flertalet sjöar i kommunen. Lerums största pulkabacke Svampen finns i området, så även en härlig naturlekplats som ger naturnära lekmöjligheter.
Vill man istället hålla sig inomhus är Vattenpalatset i Lerum ett välbesökt utflyktsmål.
Stora Lundby och Öijared, som är Sveriges största anläggning, är för den golfintresserade två välbesökta golfbanor i kommunen.


04
Kommunikationer

Det finns goda kommunikationer mellan orterna i kommunen samt med Göteborg och Alingsås. Från pendelstationen i centrum tar du dig på 15 min. till Göteborg eller Alingsås på 25 min. Föredrar man bussen finns Lerumsnabben som trafikerar samma sträcka med liknande restider.


Använd kartan
X

Platser

Erdaltas Pizzeria

761 m


Maro Restaurang

761 m


Pizzeria San Remo Lerum

1,02 km


Pizzeria Ferrari

1,56 km


Surdegskungen

1,57 km


Hallsås förskola

155 m


Little Tiggers

518 m


Svenska Kyrkans förskola Prästgården

627 m


Förskolan Höjden

632 m


Montessorivillorna Lerum (Roteberget)

931 m


Hemköp

1,74 km


Lidl

2,38 km


Coop

5,89 km


Bergsslingan

87 m


Hallsås

318 m


Tuvängens äldreboende

365 m


Höjdenhemmet

490 m


Knappekullaskolan

798 m


Lerum station

1,66 km


Stenkullen station

2,4 km


Aspedalen station

2,58 km


Aspen station

3,93 km


Floda station

5,78 km


Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Avstånd
Närområdet
Avstånd
Med bil
Med cykel
Till fots

 • Tågstation
  Lerum station
  1,66 km
  6 min
  8 min
  26 min
 • Hållplats
  Bergsslingan
  87 m
  1 min
  1 min
  1 min
 • Sjö
  1,57 km
  9 min
  18 min
  1 tim 3 min
 • Vatten
  1,02 km
  3 min
  5 min
  18 min
Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Har du några frågor?

Är det något mer du vill veta om bostaden? Saknar du lånelöfte eller vill du boka en kostnadsfri värdering? Kontakta Pia eller Ulf!

Mäklarhuset Magazine

Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.