Ponnygatan 2 B / Mölndal

Renoverad 2:a med balkong i söder

Boarea
43 kvm
Avgift
3 160 kr/mån
Rum
2 rum (1 sovrum)
Våning
1 av 3
Kommande försäljning

Försäljning av denna bostad är planerad. Kontakta ansvarig mäklare för intresseanmälan och mer information.

Anmäl intresse

Välkommen in i en mycket välplanerad 2:a på 43 kvm. Den ljusa och öppna planlösningen skapar härliga, sociala ytor och ger gott om ljusinsläpp genom hela lägenheten.
I hall och kök ligger ett läckert marmorgolv i mörka färger, och resterande lägenheten ett enhetligt ljust laminatgolv. Åt vänster från köket sett finns i dagsläget en sovalkov som kan bli ett sovrum och till höger ett vardagsrum med utgång till balkongen. Vardagsrummet skulle mycket väl kunna skiftas till ett sovrum om man vill kunna ha en mer privat del i lägenheten. Det helkaklade badrummet är i fint skick och har de lilla extra så som spotlights med dimmer, duschkabin med massage och radio samt golvvärme.

I Åby bor man på gång och cykelavstånd till Mölndals nya innerstad med dess utbud av caféer, restauranger, affärer samt kommunikationer. I närområdet finns även matbutik, Åbys äventyrsbad, Åby travbana och träningscenter.

Bilder
Sponsrade länkar
Smakfullt renoverad tvåa med balkong!
Ljus och snygg hall med skjutdörrsgarderober.
Totalrenoverat kök med marmorgolv och integrerade vitvaror.
Matplats intill köket.
Exklusivt och genomtänkt.
Öppen planlösning.
Vardagsrum/Sovrum med skjutdörrsgarderober och utgång till den härliga balkongen söderläge.
Sovrum/Vardasgrum.
Stort helkaklat duschrum med golvvärme och tvättmaskin.
Innergård
Visa alla 15 bilder
Fakta
Rumsbeskrivning
 • Hall
  Ljus hall med goda avhängningsmöjligheter i form av skjutdörrsgarderober.
  Golv: Marmorplattor
  Vägg: Målat
 • Badrum
  Helkaklat badrum med värmegolv, spotlights och en läcker duschkabin med funktioner som radio, belysning och massage. Ytterligare utrustning är toalett, tvättställ och handdukstork.
  Golv: Klinker
  Vägg: Kakel
 • Kök
  Totalrenoverat kök från 2016! Från hallen så breder marmorgolvet ut sig hela vägen in i köket via köksön som avskiljare. Rostfri, kombinerad kyl och frys, spishäll, rostfri fläktkåpa samt rostfri ugn och micro i bekväm arbetshöjd.
  Golv: Marmorplattor
  Vägg: Glasskiva ovan diskbänk, målat
 • Matplats
  I anslutning till köket ligger matplatsen vackert inramat av ett stort fönster. Närheten till köket skapar en härlig och social yta där även kocken kan umgås med middagsgästerna.
  Golv: Laminat
  Vägg: Målat
 • Sovalkov
  Plats för sovrum alternativt vardagsrum i ljusa färger med gott om dagsljus från fönstret i söderläge.
  Golv: Laminat
  Vägg: Målat
 • Vardagsrum
  Vardagsrum i anslutning till köket. Här finns plats för soffa, tv-möblemang samt smart förvaring i form av rymliga skjutdörrsgarderober. Från vardagsrummet når man ut till den härliga balkongen i söderläge.
  Golv: Laminat
  Vägg: Målat
Fakta
Beskrivning
 • Boarea
  43 kvm (Boareauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)
 • Rum
  2 rum (1 sovrum)
 • Våning
  1 av 3
Byggnadssätt
 • Byggnadsår
  1966
Energideklaration
 • Energiklass
 • Energiprestanda
  104 kWh/kvm och år
 • Sammanställning
  Datum: 2013-05-02
TV/Internet
 • Kabel-TV (ComHem), grundutbud ingår i månadsavgiften.
  Bredband (ComHem eller Bredbandsbolaget), separat avgift.
Balkong
 • Balkong i söderläge som ger gott om sol under dagen.
Bilplats/Övriga byggnader
 • Beskrivning, parkering
  Det finns totalt 153 parkeringsplatser: 114 p-platser à 215 kr/mån (separat kö), 24 p-platser med eluttag à 290 kr/mån (separat kö) samt 15 gästparkeringar, 3 kr/tim eller 30 kr/dygn.
Ekonomi
 • Avgift
  3 160 kr/mån
 • Kommentar, månadsavgift
  Obligatoriskt tillägg för El om 63 kr/mån.
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
 • Överlåtelseavgift
  1 108 kr betalas av köpare.
 • Pantsättningsavgift
  443 kr
Föreningen
 • Benämning
  BRF Skomakargården. I föreningen finns 174 lägenheter.
 • Allmänt
  Föreningen omfattar tre flerbostadshus byggda 1966-1967. Totalt har föreningen 174 lägenheter: 5 rok (3 st), 4 rok (21), 3 rok (97), 2 rok (22), 1 rok (8) samt 1 rokv (23).
 • Kommande renoveringar
  - Byte av vattenstam vilket innebär att badrummen förblir intakta och att man bor kvar i lägenheten.
  - Fasadrenovering
  - Fönster och balkongdörrbyte
 • Gjorda renoveringar
  2015
  Ny kulvert över gården för värme och varmvatten, nytt styrsystem för i fjärrvärmecentralen, nya värmeväxlare för tappvarmvatten, nya elementventiler för lågflödesdrift samt referenstermometrar för värme i alla lgh, ombalansering av värmesystemet för lågflödesdrift, ombyggnad av matkällare till nya förråd, nya dörrar på alla cykelrum och f.d. soprum.

  2014
  Montering av en invändig extra isolerruta med energiglas på lägenhetsfönster, ombyggnad av skyddsrum till nya förråd, föreningen tar över el-avtal för hushållsel, individuell mätning och debitering sker idag i samband med månadsavgiften (lägre kostnader för hushållsel för de boende).

  2013
  Ny rosenpergola på gården, nyrenoverade sittbänkar framför entréer, ny rutschbana och sandlåda, ny cirkulationspump för varmvatten, ombyggnad av värmecentral, ny dränering vid ett av husen, relining av vissa avloppsledningar.

  2012
  Ombyggnad f.d. miljöhus till verkstad, byte till närvarostyrd belysning i tvättstugor & allmänna utrymmen, nytt miljöhus och förrådsinhägnad på parkeringen.

  2011
  Innergården: ny stenläggning, trädäck, plantering av häckar & blommor, nya sittbänkar och utemöbler, byte till närvarostyrd trapphusbelysning, byte av cirkulationspump för värme.

  2010
  Nya postboxar i entréer, nya lampor vid alla entréer, nya elstolpar på parkeringar med eluttag, tilläggsisolering av alla vindar.
 • Övriga utrymmen i föreningen
  TVÄTTSTUGOR
  Föreningen har idag fem tvättstugor: Fullblodsgatan 7B, 2 st på Ponnygatan 2E, Ponnygatan 4D och Ponnygatan 8A. Föreningen planerar för ett nytt modernt tvätthus med caféhörna på gården.

  MILJÖHUS
  Separat miljöhus på parkeringen.

  INNERGÅRD
  Lummig innergård med fina blomsterplanteringar, många träd samt vindskyddande häckar. Lekplatser med fina lekredskap som gungställningar, rutschbana och sandlåda. Flera fina uteplatser samt rosenpergola. Fina sittbänkar samt utemöbler på flera ställen. Stort fint gemensamt trädäck där man kan grilla med egen grill.
Området
 • Stadsdelen Åby består flerbostadshus, radhus och villor. I Åby finns bl.a. matbutik, pizzeria, smörgåsbutik, frisörer, loppisar o bensinstation med servicebutik. Åby ligger strax sydväst om Mölndals Centrum med gångavstånd till affärskvarter, järnvägsstation, kommunhus och Folkets Hus. Åbytravet är Sveriges näst största travbana. Åby fritidscentrum rymmer simhall med äventyrsbad, ishall & bandybana, badmintonhall, friidrottsarena och fotbollsplaner. I Åby finns flera förskolor och Katrinebergsskolan som från hösten 2016 kommer att bli en F6-skola och högstadieeleverna kommer att börja i nya Fässbergsskolan.
 • Kommunikationer
  Med buss 753 kommer du till Mölndals station på ca 5 minuter. Med tåg når du sedan Göteborg C på ca 11 minuter.
Sponsrade länkar

Vad blir din totala månadskostnad?

Bolånekalkyl

Ha lånelöftet klart innan visningen.

Ansök om lånelöfte
Sälja nu eller sedan?

Så enkelt ordnat att du slipper välja. Med Förberedd är allt klart för försäljning, när du vill!

Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Följ oss i sociala medier