Västra Eklanda höjd 64 / Eklanda / Mölndal

Unikt - Exklusivt!

Slutpris
7 695 000 kr
Boarea/biarea
175/30 kvm
Driftkostnad
35 000 kr/år
Totalareal
358 kvm
Rum
6 rum (4-5 sovrum)
Såld
2019-08-30
Bostaden är såld!

Denna parhus på Västra Eklanda Höjd såldes av oss 2019-08-30. Se alla våra försäljningar i Mölndal samt även på Västra Eklanda Höjd

Om du går i säljtankar och bor i närheten av Eklanda är du varmt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering.

Boka värdering

Högst upp som sista fastighet med områdets bästa läge på Eklanda Höjd presenterar vi nu detta pampiga parhus om hela 175 kvadratmeter boarea. Separat byggnad med stort garage och förråd om hela 30 kvadratmeter. Dessa unika objekt har efter nybyggnation ej exponerats fullt ut på andrahandsmarknaden och Hemnet förrän nu. Endast 3 parfastigheter är byggda i den här storleken och med detta läget.

Boendet har det mesta man kan önska sig. Fördelade på tre våningsplan har du stora sociala ytor och hela 4-5 sovrum (ett femte sovrum går lätt att ordna genom omdisponering av TV-rummet på mellanplanet). Ett representativt boende med braskamin och stora fönsterpartier som ger huset ett härligt ljus. Högst upp i huset finns en oerhört charmig takterrass i söderläge som inbjuder till många soltimmar. Master Bedroom ligger så som ett "penthouse" i dirkt anslutning till takterrassen, perfekt för att i lugn och ro avnjuta morgonkaffet. Förutom takterrassen finns även en balkong i det stora sovrummet på mellanplanet och hela två altaner i motsatta väderstreck på bottenplanet. Denna bostad erbjuder stora lättmöblerade rum, en rymlig tvättstuga i anknytning till groventrén samt goda förvaringsmöjligheter i form av både garderober och två separata förråd.

Fastighetens fantastiska geografiska läget medför endast 10 min restid till Göteborgs mest fashionabla golfbanor. Mästerskaps banan Hills samt klassiska Göteborgs Golfklubb i Hovås. Du cyklar in till Göteborgs city på 25 min, samtidigt som du enbart har 2,7 km till botaniska trädgården bredvid Göteborgs gröna oas Slottsskogen.

Trygga Eklanda passar perfekt för barnfamiljen. I denna idyll har barnen gång- eller cykelavstånd till skolan och både lekplatser, förskolor och naturen runt hörnet. Grönområden finner du vid Änggårdsbergen där du kan motionera och njuta av naturen. Med Köpcentrum 421 i närheten finns bland annat ICA Maxi, och all annan tänkbar service du kan tänkas behöva, nära till hands. Skulle utbudet trots allt inte räcka till kan du ta en tio minuters busstur till Mölndals Centrum eller också tar du dig till centrala Göteborg på cirka 30 minuter med kollektivtrafik.

Vill du veta värdet på din bostad?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig godkänner du användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

mySafety hjälper dig med självrisken
Erbjudande: Kostnadsfri självriskreducering på din hemförsäkring
Med mySafety Självriskreducering får du ersättning på upp till 10 000 kr för betald självrisk vid t.ex. brand, inbrott och vattenskador.
Ta del av erbjudandet genom att fylla i formuläret och boka en kostnadsfri värdering.
Området

Lilleby - nära till havet

Om du väljer att bosätta dig i mysiga Lilleby bor du ett stenkast ifrån havet, badstränder och annan natur. Här är det perfekt för naturälskaren att bo och området kommer inte göra dig besviken.

Med trygghet i det lilla

Lilleby förenar det bästa från gårdagens svenska bysamhällen i form av småskalighet, gemensamhet och trygghet och svetsar samman det med modern digitalisering och den enkla, bekväma och hållbara livsstilen. Därav skapar Lilleby de perfekta lösningarna på den moderna byn. Som många andra mer expansiva områden handlar inte Lilleby om att enbart bygga hus och bostäder utan här satsar samhället på att alla invånare ska känna sig trygga både socialt och individuellt. Det talas om att "resa tillbaka till framtiden" och med ekologiskt hållbara lösningar så skapas det här större ekonomiska förutsättningar att leva det drömliv man alltid velat ha.

Natur och fritid

Med havet som granne skapas många fördelaktiga egenskaper. Är du båtintresserad finner du Björlanda Kile inte alls långt ifrån Lilleby som är en av norra Europas största båthamnar med 2400 båtplatser och 1500 vinterupplagda båtplatser. Här kan du ta segelbåten och segla ut i Göteborgs norra och vackra skärgård där bland annat de bebodda öarna Hälsö, Rörö, Björkö, Hönö och Öckerö finns. Lilleby har också en egen båthamn om man vill vara närmre hemmet. Vid Lilleby finner du också naturreservatet och den vackra Mustadammen strax väster om samhället. Ett måste att besöka för den friluftsintresserade.

Familjeliv

Lilleby är perfekt för barnfamiljen som vill komma bort ifrån allt storstadsliv. I Lilleby finner du flera förskolor samt grundskola som är perfekt för barnen att gå i då det är nära till skolorna och hem. Om barnen vill ägna sig åt någon form av idrottsaktivitet finns det seglarsällskap runt hörnet och i Björlanda kan du prova på surfing och windsurfing. Om intresset sträcker sig till någon bollsport eller liknande finns det många föreningar ute på Hisingen och runt omkring Lilleby som barn och ungdomar kan gå med i.

Historia

Lilleby ingick tidigare i Björlanda socken och inkorporerades i Göteborg 1967. Kulturhistoriska lämningar som har påträffats vid utformandet av Lilleby är att man förr i tiden har rätat en bäckfåra samt en stenbro som varit belägen där Gamla Lillebyvägen passerar bäcken som bildar gräns mellan Kvisljungeby och Lilleby socknar.