KOMMERSIELLA

Lützowgatan 5 / Öster / Halmstad

Välskött hyresfastighet nära Högskolan!

Slutpris
5 210 000 kr
Driftkostnad
62 000 kr/år
Fastigh.bet
HALMSTAD FLYGMASKINEN 13
Bruksarea
464 kvm
Totalareal
540 kvm
Såld
2019-05-03
Bostaden är såld!

Denna bostad på Lützowgatan såldes av oss 2019-05-03. Se alla våra försäljningar i Halmstad samt även på Lützowgatan

Om du går i säljtankar och bor i närheten av Öster är du varmt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering.

Boka värdering

Med ett bra läge mellan Halmstads resecentrum och högskolan ligger denna gedigna välskötta hyresfastighet med fyra lägenheter. Fastigheten är byggd 1943 och bjuder på klassiska inslag som generös takhöjd om 2,7 meter, stomme i 2,5 tum spontad plank mm. Från begynnelsen var huset putsat men bekläddes senare med skivor utav eternit. Flera stora renoveringar är utförda såsom tak, fönster, dränering, källare mm. (läs mer om renoveringar i beskrivningen). Källaren är fräsch med möjligheter att skapa fler hyresintäkter och här är det förberett för gemensamt kök och badrum samt tvättstuga mm.

Hyresintäkter 286 476 kr/år. Driftkostnader ca: 62 000 kr/år. I hyrorna ingår värme och vatten, samt så har två hyresgäster rätt till parkering och ettan om 38 kvm har även inkluderad el, då fastighetselen går på samma mätare.

Fördelning:
Lgh 1 plan 1: (3 rok, 83m²) Hyresintäkt: 6620 kr/mån.
Lgh 2 plan 1: (1 rok, 33 m²) Hyresintäkt: 4974 kr/mån.
Lgh 3 plan 2: (2 rok, 58 m²) Hyresintäkt: 5459 kr/mån.
Lgh 4 plan 2: (2 rok, 58 m²) Hyresintäkt: 6820 kr/mån.

Lägenhet 4 (2:a 58 kvm) är uppsagd och kommer att bli lediga för köparen!

Möjlighet finns att skapa ytterligare hyresintäkter i källarplan. Nuvarande ägare har gjort ett gediget arbete med nya ytskikt mm.

Den största lägenheten erbjuder stora sällskapsrum, bra klädförvaring och tillgång till uterum. Denna lägenhet skulle kunna delas upp till en etta och en tvåa. Lägenheten om 39 kvm är charmig med plankgolv och har en sovalkov. Övre planets två lägenheter om 58 kvm är lika sett till planritningen varav den ena är renoverad 2013.

Bolaget Halmstad Flygmaskinen 13 AB äger idag fastigheten. Köparen kan välja att bara köpa fastigheten eller köpa hela bolaget för att slippa lagfartsavgift mm. Prata med mäklaren för mer info.

Förhandlingsordning råder ej.
Besiktningsprotokoll, energideklaration och OVK-protokoll erhålles av fastighetsmäklaren på visning.
Lägenheterna är ej exakt uppmätta.
Fastigheten säljes enligt praxis för hyresfastigheter med friskrivning från dolda fel. Köparen får själv och ihop med sakkunniga personer undersöka byggnaderna med tillbehör efter eget önskemål innan kontraktsdagen.

Vill du veta värdet på din bostad?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig godkänner du användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Tips & inspiration