Bankgatan 5D

Bankgatan 5D

Slutpris

2 050 000 kr


Torsås

Bankgatan 5D


Slutpris
2 050 000 kr

Torsås

Centralt belägen hyresfastighet på Bankgatan 5 i Torsås.

Centralt belägen hyresfastighet på Bankgatan 5 i Torsås.

Charmig och karaktäristisk byggnad från 1929 som är taxerad som en hyresfastighet med fyra uthyrda lägenheter, samtliga på ca 56 kvm och uppdelade som 2,5:or där du har badrum, vardagsrum, kök och ett sovrum med alkov. Byggnaden är i 2-plan med två lägenheter på vardera plan.
Standarden i bostäderna är från 80-talet då det enligt uppgift har gjorts en renovering av fastigheten. Den totala boytan beräknas till 225 kvm.
Utöver bostäderna finns en oinredd vind med förråd till vardera lägenhet, möjligheten finns att kunna förädla utrymmet och göra ytterligare 1-2 lägenheter.
I källaren finns ytterligare förråd till vardera bostad. Här finns även Bergvärmepumpen som är av märket IVT, bergvärmen är från ca 2002. I källaren går även att notera att VA-stammarna är bytta till PVC, när är dock okänt.

Det är en gedigen byggnad som står på en tjock stenfot samt gjutet golv i källaren. Stomme och bjälklag av trä och fasaden klädd med träpanel. Taket är ett betong-tak med okänd ålder. På vinden går det att notera att innertaket är utbytt vid något tillfälle. Fönster är 2-glas fönster runtom hela byggnaden.
Visst underhållsbehov föreligger på bl a fönster.

Förutom hyreshuset finns ett uthus som är uppdelat i allmänna utrymmen för bland annat cyklar, trädgårdsmöbler och diverse redskap. En del används som förråd och nyttjas av en av hyresgästerna. Det finns även en grusad uppfart med uppställning för fyra bilar.

Hyresintäkterna ligger på ca 223 000 kr om året och de taxeringsbundna driftkostnaderna på ca 93 041 kr vilket ger dig ett driftsnetto på 129 000 kr om året.
Utöver de taxeringsbundna driftkostnaderna tillkommer eventuella räntekostnader på lån och avsättning för framtida underhåll. Under året 2022 har man haft en underhållspost på 120 000 kr för att i ordningställa en av lägenheterna efter att hyresgästen flyttat ut.

Försäljningen sker med en friskrivingsklausul vilket innebär att säljaren friskriver sig från alla eventuella synliga som dolda fel som finns i fastigheten.

Uppgifterna från denna beskrivning härrör från uppgifter inhämtade av säljaren samt egna noteringar på plats.


Driftkostnad
89 183 kr/år
Fastigh.bet
TORSÅS TORSÅS 1:36
Total markareal
880 kvm
Intäkter
223 460 kr/år
Såld
2023-08-31

Mäklarhuset Kalmar/Torsås

Denna bostad på Bankgatan såldes av oss 2023-08-31. Se alla våra försäljningar i Torsås samt även på Bankgatan.

Boka värdering

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.