Västerbrogatan 9A-D

Västerbrogatan 9A-D

Slutpris

22 148 000 kr


Borås

Västerbrogatan 9A-D


Slutpris
22 148 000 kr

Borås

Mellan Viskarholmsbron och Torgspången ligger denna vackra fastighet i centrala Borås med läge utmed Viskan. Fastigheten med vacker innergård består av fyra trapphus med totalt 18 lägenheter. I markplan finns TacoBar, frisör samt butik. Fastigheten med samtliga lägenheter totalrenoverades på 80-talet.
Senare renoveringar består av byggnation av restaurang med ny modern ventilation.

Hyresintäkt på ca 1.800.000:-

Historik:
Kvarteret bebyggdes med nuvarande bebyggelse år 1924-25 av Borås stad som tjänstebostäder för brandkårens personal. Placeringen motiverades av att brandstationen vid den här tiden låg i intilligande Kv. Eko 10. De reverterade träbyggnaderna ritades av arkitekt Herman Göransson som gav dem ett tidstypiskt lätt klassicerande formspråk. Den vinkelställda bostadsdelen kompletteras av en svängd, hög mur som omgärdar gården och ger kvarteret karaktär. Bostadsbyggnaden innehöll ursprungligen mestadels lägenheter om 2 rum och kök. Sockelvåningen förändrades 1937 när Konsumtions föreningen i Borås inredde en butikslokal efter ritningar av Olof Thunström, KF, Stockholm. En mer genomgripande ombyggnad genomfördes 1981 av Bygg-Fast AB som bytte ut alla detaljer och förändrade planlösningar. Då förändrades även de ursprungliga, svagt svängda uthusen i tegel. Källa: Fredrik Hjelm


Driftkostnad
390 000 kr/år
Fastigh.bet
Samtliga andelar i KB DIANA, 916567-1240
Total markareal
762 kvm
Intäkter
1 828 217 kr/år
Såld
2018-10-29

Mäklarhuset Borås kommersiella

Denna fastighet på Västerbrogatan såldes av oss 2018-10-29. Se alla våra försäljningar i Borås samt även på Västerbrogatan.

Boka värdering
Bengt Bergqvist, ansvarig mäklare i Borås kommersiella

Bengt Bergqvist

Ansvarig mäklare

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.