Guider & Tips

Fastighetsmäklaren: 7 tips för att höja värdet på din bostad


Ämnen


Dela

Löpande renovering eller lite snabba insatser inför visningen? Vi frågade Madelene Soneby, mäklare för Mäklarhuset i Falköping, om hennes bästa tips för att höja värdet på bostaden.
–Skynda långsamt om du kan. Stäm av med mäklaren om hur marknaden ser ut och använd oss som bollplank! 
 • Ha en renoveringsplan 

  Du har en vision som du vill förverkliga och klart du ska. Men, tro inte att du kan allt. Var ödmjuk och ta in hjälp av den expertis som finns och var inte rädd att ta in en arkitekt. Skynda långsamt och väx med huset och besluten. Lägg upp en renoveringsplan. Tänk igenom materialval. Det skapas en fin harmoni om du följer en röd tråd, rum för rum.
 • Gör grundinvesteringar

  Du äger inte ditt hus utan du förvaltar det under en viss tid. Därför kommer vikten in att göra grundinvesteringar som tak, fönster, värme och fasad. Gör det klart och pilla inte på för många ställen. Och tänk på att budgetlösningar ofta inte är långsiktigt bra investeringar. Först när grundinvesteringen är klar kan du investera i värden som höjer livskvaliteten, till exempel ett bubbelbad eller utekök.
 • Använd besiktningsprotokollet som checklista

  Använd besiktningsprotokollet från fastighetsköpet som en guide för ditt eget ägande. Tala med besiktningsmannen. Protokollet är en handling som du får kostnadsfritt och är ett bra beslutsunderlag.
 • Du måste inte renovera

  Bara för att det är ett äldre hus, måste du inte renovera. Ett orört 60-talshus med originaldetaljer kan vara än mer attraktivt än ett hus som genomgått stora förändringar. 
 • Renovera med eftertanke

  Om huset ska totalrenoveras, ta tillfället i akt och läs på om husets ursprung och ha det i åtanke när du renoverar. Vad ville arkitekten, hur har området växt fram? Vilka material är typiska för trakten? Alla uppskattar en genomtänkt renovering med en röd tråd. Med det sagt, det går också att korsa stilar och material, om man gör det med en tanke bakom.
 • Ta hand om din trädgård

  Det fanns en tid när man kom undan med trädgården, men idag är trädgården lika viktig att ta hand om som själva huset. Därför kan det vara värt att ta hjälp och att göra en städning inför fotografering och visning. Trädgården behöver inte vara nyanlagd, utan en lummig gammal trädgård kan också vara charmigt. Men då kan man behöva hjälpen med att ta fram charmen.
 • Till sist: Rent och snyggt, ordning och reda 

  Det första intrycket för köpare måste vara att det är rent, snyggt och ordning och reda. Gör färdigt och sätt upp den där sista listen som inte kom upp, ingen vill gå in i andras påbörjade byggprojekt. Om det trots allt är byggkaos i fastigheten, se till att det är ett ordnat kaos. Det finns alltid folk som kan se visionen och potential i ett ordnat kaos.

Ämnen


Dela


Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad

Fortsätt läsa
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.