Nytt hem

Sju fördelar med att köpa nyproduktion


Ämnen


Dela

Att köpa en ny bostad är en härlig känsla. Ett hem som ni själva varit med och utformat efter egna önskningar och behov. Att köpa nytt är ett stort beslut men samtidigt en rolig och spännande resa. 

Här listar vi sju fördelar med att köpa en nyproducerad bostad:

 • Du slipper buda
  När du köper en nybyggd bostad slipper du oftast att dras med i en budgivning som kan trissa upp priset. Det blir enklare att planera din ekonomi eftersom du redan från start vet vad priset för din nya bostad är. 
 • Allt är nytt och fräscht
  Det är en speciell känsla att flytta in i en nyproducerad bostad. Den där känslan av att vara först! Känslan att dra skyddsplasten från spisluckan, att vara den första som öppnar kylskåpet och ställa in matvaror. Den första som tar en dusch och stänker ner det splitter nya kaklet och badrumsgolvet. 
 • Välja material och färger
  Du kan själv till viss del påverka material och färger för att förverkliga just din bostadsdröm. Vid köp av en befintlig lägenhet krävs ofta en stor summa pengar för att få bostaden precis som du vill.
 • Ett gott samvete för miljön
  Du flyttar in i ett hållbart, klimatsmart hem, med genomtänkta material, god inomhusmiljö och låga underhålls- och driftskostnader. Det gör att du sparar pengar varje år i trygg vetskap om att du samtidigt gör miljön en tjänst.
 • Var med och påverka föreningen direkt
  När du köper en nyproducerad lägenhet har du möjlighet att vara med och påverka föreningen från början. 
 • Ordentligt genomförd besiktning
  Nyproduktioner besiktas innan du flyttar in och ytterligare en slutbesiktning sker strax efter inflyttning. Vid köp av befintlig lägenhet måste du själv undersöka lägenheten och risken är då att du missar något av stor vikt.
 • Planera din flytt i lugn och ro
  Ofta ligger tillträdet en bit framåt i tiden, vilket kan kännas som lång tid för den som drömmer om en ny bostad. Men detta ger dig tid att i lugn och ro förbereda din kommande flytt och försäljningen av din befintliga bostad kan planeras tillsammans med mäklaren. Dessutom har du att gott om tid på dig att gå igenom det du har samlat på dig genom åren för att sälja, behålla eller köpa på dig nytt till den nya bostaden. Även om det är det nya läget som är målet så tycker vi absolut du ska luta dig tillbaka och njuta av resan också.

Ämnen


Dela


Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad

Fortsätt läsa