Nytt hem

Sjöstads-mäklaren: förhandsvisning bygger relationer


Ämnen


Dela

Mäklaren Daniel Åberg, Mäklarhuset i Hammarby Sjöstad, uppmuntrar spekulanter att skapa en nära dialog med mäklarna. Förhandsvisningar är en av vägarna.

Daniel Åberg vill skapa långa relationer med både bostadssäljare och köpare. Förhandsvisningar är ett bra tillfälle för alla parter att mötas och föra dialoger. Det kan också vara här som den bästa bostadsaffären landar. 

Vad är egentligen en förhandsvisning? 

Daniel Åberg– Från början var detta helt enkelt att gå och titta på en bostad innan visning. Idag är förhandsvisningarna i Hammarby Sjöstad innan förhandsvisningen. Egentligen mer av en privat visning som vänder sig till de som jag har haft en lång relation med. Därav vikten att skapa långa relationer med sin mäklare!

Är en förhandsvisning bäst för köparen eller säljaren? 

– Det är bra för båda parter. Köparen får betala en premie för att lyfta bort objektet från marknaden. Säljaren riskerar att det inte blir budgivning men vinner på en säker affär. Som mäklare har vi gjort en bedömning mot marknaden och har utmanat säljaren med att presentera en köpare som har ett specifikt behov. Så under förhandsvisningen vet vi ganska säkert att vi kommer att få ett bud.  

Finns det andra fördelar med förhandsvisning? 

– En förhandsvisning av ett objekt är en aktivitet som ligger utanför marknaden och Hemnet. Ju fler aktiviteter en mäklare har, desto större bank av både säljare och köpare har vi.  En stor fördel för köparen är att det på så sätt blir fler tillfällen för att skapa en relation med mäklaren. 

Måste man förbereda sig för att få ut något av en förhandsvisning? 

– Bankbiten är bra att vara klar med, men att gå på förhandsvisningar handlar också om att bli känslomässigt redo. Så gå på många visningar och till slut vet du. Du får också en kontakt med mäklarna, vilket är jättebra. Men försök dig inte på att vara en ”jobbig” förhandlare. Ha en professionell och seriös dialog, det vinner du på!

Vad betyder Snart till salu och vilken är skillnaden? 

– Snart till salu är ett mellansteg för förhandsvisning. Allting är i stort sett klart inför försäljning. Det finns bilder och texter färdiga och bostäderna kan visas om någon är intresserad. Det sista vi vill är att kunden kontaktar oss och att säljaren inte är redo! 

Till sist, om man är på gång att sälja sin bostad, bör man vänta till hösten? 

– Gör en bedömning här och nu och undersök efterfrågan på ditt typ av objekt. Just nu har marknaden landat något, man vet var räntenivån ligger. Så varför inte vara unik och testa att sälja under sommaren? Den som väntar till hösten har fler att konkurrera med, avslutar Daniel Åberg. 

Funderar du på att sälja din bostad? Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.


Ämnen


Dela


Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad

Fortsätt läsa