Guider & Tips

Spanien – det perfekta valet för badkrukan


Ämnen


Dela

Spanien erbjuder flera vackra kustlinjer, varav Costa del Sol och Costa Blanca är två av de mest populära. Båda dessa kustområden lockar turister och bostadsköpare med sitt varma klimat och behagliga havstemperaturer. För många som överväger dessa områden är just vattentemperaturen en avgörande faktor, särskilt jämfört med det svalare Atlanten utanför Portugal.

Costa del Sol

Costa del Sol, belägen längs den södra delen av Spaniens Medelhavskust, är känd för sina stabilt varma havstemperaturer. Detta område är perfekt för badkrukan som söker varmt och behagligt vatten året runt.

Sommartemperaturer

Under sommarmånaderna juni till september ligger havstemperaturen mellan 22°C och 26°C. Detta gör det till ett paradis för simmare och vattensportentusiaster.

Vår och Höst

Även under vår- och höstmånaderna håller sig temperaturen mellan 18°C och 22°C, vilket förlänger badsäsongen avsevärt.

Vintertemperaturer

Under vintern sjunker vattentemperaturen sällan under 15°C, vilket fortfarande är tillräckligt varmt för att njuta av havet för de som inte är rädda för lite svalare vatten.

 

Costa Blanca

Costa Blanca sträcker sig längs den östra delen av Spaniens Medelhavskust och erbjuder också varma och inbjudande havstemperaturer.

Sommartemperaturer

På Costa Blanca ligger havstemperaturen under sommaren mellan 23°C och 27°C, vilket är något varmare än Costa del Sol på grund av dess mer skyddade läge.

Vår och Höst

Under dessa månader varierar temperaturen mellan 19°C och 23°C, vilket ger en lång och njutbar badsäsong.

Vintertemperaturer

Vattnet håller sig mellan 14°C och 17°C under vintern, något svalare än Costa del Sol, men fortfarande relativt milt.

 

 

Jämförelse med Portugal

När man jämför Spaniens medelhavskust med Portugals atlantkust, blir skillnaderna tydliga.

Portugal (Atlanten)

Här varierar havstemperaturen under sommaren mellan 16°C och 20°C, betydligt svalare än Spaniens kust. Vattnet kan kännas uppfriskande, men för badkrukan är det kanske inte lika inbjudande.

Spanien (Medelhavet)

De varmare temperaturerna på mellan 22°C och 27°C gör det spanska Medelhavet till ett bättre alternativ för dem som föredrar varmare badvatten.

 

Slutsats

För badkrukan som söker en destination med varma och behagliga havstemperaturer är Spanien, och särskilt kustområdena Costa del Sol och Costa Blanca, ett utmärkt val. Med sina långa badsäsonger och varma vatten erbjuder dessa områden en mer komfortabel och njutbar badupplevelse jämfört med det svalare Atlantvattnet utanför Portugals kust. Oavsett om du letar efter en plats för semester eller ett långsiktigt boende, kommer Spaniens kustlinjer att ge dig det varma välkomnande du söker.


Ämnen


Dela


Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad

Fortsätt läsa
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.