Nytt hem

Få ut det mesta av din försäljning – testa marknaden med Förberedd


Dela

Bostadsmarknaden är idag hetare än någonsin. Allt fler svenskar väljer att investera i sitt boende och flytta till något större. För dig som går i säljtankar finns det stora vinningar med att förbereda försäljningen och korta ner en försäljningsprocess som kan dra ut på tiden. Med Mäklarhusets Förberedd kan man alltid vara redo och därmed säkerställa att man inte missar en försäljning som man är nöjd med.

Under pandemins första månader valde många att avvakta med försäljningen av sin bostad, då osäkerheten ansågs för hög. Efterfrågan på bostäder översteg därför utbudet, vilket föranledde den stora prisökningen vi ser idag. Hevrê Yildiz, fastighetsmäklare och delägare på Mäklarhuset Solna/Sundbyberg, berättar mer:

- Det var ovetskapen som i början av pandemin gjorde att många avvaktade med sin försäljning. I ett osäkert läge tar det emot att påbörja den processen som en bostadsförsäljning innebär. När läget stabiliserades ökade efterfrågan på bostäder samtidigt som utbudet fortfarande var lågt, då många säljare inte hade hunnit dragit igång säljprocessen.  

Allt fler investerar i sitt boende

Idag är bostadsmarknaden uppe i aldrig tidigare sedda nivåer. Många har mer pengar i plånboken till följd av restriktioner och vill därför investera i sina boenden. Framförallt söker många större lägenheter eller villor.

- Livet förändrades för många. Man har inte kunnat resa i samma utsträckning som tidigare och allt fler började jobba hemifrån. Fler och fler kände att väggarna började krypa närmare vilket följaktligen inneburit att efterfrågan på större bostäder har ökat, liksom priserna, berättar Hevrê Yildiz.

Försäljningsprocessen tar ofta längre tid än man tror

Det är inte alltför ovanligt att folk påbörjar sin försäljningsprocess först efter att de har hittat sitt nya drömboende. Detta gör att man oftast har en begränsad tid på sig att sälja bostaden innan man ska tillträda nästa, oftast ca 3 månader. Under den här tiden ska det hinnas planeras, städas, stylas, fotograferas, hållas visningar och till slut förhandling och kontraktsskrivning. Denna begränsade tid minskar chanserna att hitta rätt köpare. Har man förberett bostaden i god tid innan så ger man även mäklaren mer tid att hitta rätt köpare. 

Med Mäklarhusets tjänst Förberedd kan du beta av flera moment av försäljningsprocessen, innan du de facto går till försäljning. Genom att kontakta en mäklare, genomföra en fotografering och förbereda en annons i god tid, finns det större chans att hitta rätt köpare vid rätt tidpunkt. Och därmed få ut det mesta av din försäljning. Bäst av allt, det kostar ingenting att förbereda försäljningen.

- Jag och mina kollegor kommer definitivt använda oss av tjänsten Förberedd. Ofta har man tänkt tanken att flytta innan man faktiskt gör det. Det är precis då man ska kontakta en mäklare och förbereda försäljningen. Det ger mäklaren möjligheten att bearbeta spekulanter löpande, och ökar chanserna till optimalt pris vid en tidpunkt som passar dig, säger Hevrê Yildiz. 

Fler har kommit på säljtankar nu när marknaden är så pass bra. Fördelarna med att tidigare ha förberett sin försäljning blir därför extra tydliga, när annonsen hade kunnat gå ut på ett klick istället för att påbörja processen från ruta ett.                                

Går du i säljtankar?
Här ger Hevrê Yildiz sina 3 bästa tips inför en försäljning: 

  • Valet av mäklare
    Valet av mäklare är inte alltid så lätt, speciellt om man inte har sålt tidigare. Lyssna gärna på vänner och läs rekommendationer. Man måste ha en mäklare man kan lita på, och som inte bara vill stänga affären utan också är mån om såväl säljare som köpare.

  • Förberedd försäljning
    En stressad försäljning blir sällan bra, och blir den bra hade den kunnat bli ännu bättre. En icke-stressad försäljning gör exempelvis att annonsen blir bättre och därmed genererar fler klick, och skapar bättre förutsättningar för ett högre pris.

  • Gör en satsning på bostaden 
    En investering som alltid återbetalar sig är att piffa till bostaden innan försäljning. Vi ser till att du träffar vår stylist som ger dig en massa tips och råd inför en fotografering. Se till att lägenheten är städad och eventuella småfel är åtgärdade. Första intrycket är viktigare än man kan tro.

Hevrê Yildiz
Fastighetsmäklare 


Dela


Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad

Fortsätt läsa