Hästås 28

Hästås 28


Hästås— Ilsbo— Hudiksvall

Hästås 28Hästås— Ilsbo— Hudiksvall

Vallstuga med högt läge och gedigen historia!

Med ett vackert läge med utsikt över höga berg och vackra skogar ligger Hästås 28. Här erbjuder vi nu en charmig och välbevarad vallstuga inom ett vallområde som omnämndes redan på 1600-talet.

Tomten styckades av och friköptes på 50-talet medan stugan, som under 40- samt 50-talet renoverades, troligtvis har funnits på platsen sedan 1700/1800-talet. Planlösningen består av storstuga med öppen spis, kök med vedspis och sval/förråd. De vackra målningarna i storstugan är Verner Myrgrens alster. Väggprydnaderna tillhör stugan och kommer att ingå i överlåtelsen. Förutom huvudstugan finns ytterligare två byggnader placerade på baksidan, den ena inrymmer ett förråd och en otroligt charmig sovkammare med äldre välbevarade medaljongtapeter, varav den andra är för utedass och vedbod. På entrésidan av stugan finns även en tills vidare igenbommad jordkällare.

Tomten ligger i fin södersluttning med vilda blommor, träd och odlingsmöjligheter. Väg finns hela vägen fram till stugan och vatten kan hämtas i gemensam källa strax utanför tomtgränsen.
Välkommen på visning!


Boarea
ca 37 kvm
Driftkostnad
2 894 kr/år
Tomtarea
900 kvm
Rum
2 rum
Såld
2023-11-15

Mäklarhuset Hudiksvall

Denna fritidshus på Hästås såldes av oss 2023-11-15. Se alla våra försäljningar i Ilsbo samt även på Hästås.

Boka värdering

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad