Ryttmästarevägen 8

Ryttmästarevägen 8

Slutpris

6 300 000 kr


Väster / Mickedala— Halmstad

Ryttmästarevägen 8


Slutpris
6 300 000 kr

Väster / Mickedala— Halmstad

Exklusiv 60-talare med en unik boendemiljö och ett lugnt läge!

Här har man alla 60-talets arkitektoniska kvaliteter samlade på ett ställe. Ett modernt funkishus med karaktäristiskt kvadratiska linjer och stora fönster med vackert ljusinsläpp. Det är praktiskt, avskalat och vansinnigt snyggt! Ritat av lokal arkitekt till en beställare som ställde stora krav på kvalitet och ytor, både åt sin familj och sitt umgänge, när man byggde huset 1968. Faktum är att huset bara haft två ägare under sin 56-åriga historia. Det är ett stort hus om totalt 308 kvadratmeter bo- och biyta med en planlösning som på ett fint sätt balanserar mellan öppen och definierad. Boytorna imponerar, särskilt i vardagsrummet som matas med ljus via stora fönsterpartier mot söder, det känns hur ljust och modernt som helst.

På entréplanet finns i dagsläget fyra sovrum, men det finns tveklöst potential för fler vid behov. Sociala sfärer finns både på entréplan och en trappa ner. Dessutom är biytorna lika imponerande som boytorna eftersom källaren löper under hela entréplanet, här finns både gott om utrymme för aktiviteter och praktiska funktioner.

Nuvarande ägare har gjort mycket varsamma renoveringar och uppdateringar under åren med ambitionen att behålla de tidstypiska detaljerna. Gedigna material och lösningar vart man än vänder sig fokuserade på funktion och enkelhet manifesterar alla de kvaliteter som genomsyrade den strama moderna funktionalismen.

Läget är lugnt då Ryttmästarevägen är en återvändsgata, här är det inga problem att låta barnen leka ute på gatan. Huset är orienterat perfekt för de som uppskattar solen. Uteplatsen, belagd med skifferplattor, spänner från öst till väst och ger plats för både middagar och solbad. Trädgården är likt huset enkel i sitt formspråk, här ryms också en köksträdgård där du kan odla.

Det här är ett stort, representativt boende för en familj som söker integritet, vackert svängrum och funktionella biytor där år och minnen får plats!

Vi låter bilderna tala för sig själva och hälsar er varmt välkomna till visning.


Boarea/biarea
155/153 kvm
Driftkostnad
47 492 kr/år
Tomtarea
621.6 kvm
Rum
5 rum (4 sovrum)
Såld
2024-05-20

Mäklarhuset Halmstad

Denna villa på Ryttmästarevägen såldes av oss 2024-05-20. Se alla våra försäljningar i Halmstad samt även på Ryttmästarevägen.

Boka värdering

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.