Lidarna 415

Lidarna 415

Slutpris

4 050 000 kr


Steninge Kyrkby— Steninge— Halmstad

Lidarna 415


Slutpris
4 050 000 kr

Steninge Kyrkby— Steninge— Halmstad

FÖRFÖRISK IDYLL / ARKITEKTRITAT JORDHUS

Vitputsat jordhus byggt på 40-talet med 1-kupiga tegelpannor och spröjsade fönster. Ritat av Hakon Ahlberg. Huset är omsorgsfullt renoverat under senare år. Passar utmärkt för både en och två familjer. Således både för permanent men även fritidsbruk. Belägen i vackra lantliga omgivningar med en magisk vy över landskapet, strax utanför kustpärlan Steninge!

Villan har under senare år genomgått stora renoveringar där man bevarat tjusiga originaldetaljer i kombination med moderna inslag i tidsenlig stil. Vad sägs om gedigna plankgolv, djupa fönsternischer med kalkstensskivor, en stor pampig öppen spis och en generös takhöjd om 2,6 m! På entréplan bjuder huset in till socialt umgänge med matsal, tv-rum och sällskapsrum i fil. Addera ett superfint kök i modernt grå kulör samt ett helt underbart badrum renoverat så sent som 2017. På övre plan finns bl.a två bra sovrum, två badrum, kök och två separata uppgångar från nedervåningen. Detta innebär att huset lämpar sig för både en och två familjer!

Arkitekt var Hakon Ahlberg, SAR:s (Svenska Arkitekters Riksförbund) grundare och förste ordförande, som bland annat ritat PUB-husen i Stockholm mm. Huset är robust och byggdes med en speciell teknik som går under namnet "Pisé de terre". Hakons väggkonstruktion visade sig vara dels värmeisolerande, men också motståndskraftig mot den tuffa västkustfuktigheten. Dessa jordhus betraktas ofta som hus med mycket gott inomhusklimat. Vid kallt väder lagrar jordhusväggarna mycket värme och på sommaren är det ofta svalt och behagligt.

Utvändigt väntar en lummig och insynsskyddad trädgård med en blandning av blommor, växter, frukt och bär tillsammans med en härlig altan med en bländade vy över landskapet.

Välkomna till Steninge Kyrkby, detta barnvänliga och lantliga samhälle med blandad bebyggelse som kantas av lugn och harmoni. På bekvämt avstånd hittar vi bland annat Steninge sandstrand, Halmstad city och Haverdals golfbana mm.


Boarea/biarea
223/130 kvm
Driftkostnad
43 920 kr/år
Tomtarea
1 192 kvm
Rum
6 rum (4 sovrum)
Såld
2018-05-22

Mäklarhuset Halmstad

Denna villa på Lidarna såldes av oss 2018-05-22. Se alla våra försäljningar i Steninge samt även på Lidarna.

Boka värdering

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.