Helgesjövallsvägen 141 / Järpen / Åre

Unikt ekohus mitt i naturen!

Slutpris
3 500 000 kr
Boarea/biarea
144/38 kvm
Driftkostnad
30 792 kr/år
Totalareal
3 461 kvm
Rum
5 rum (4 sovrum)
Såld
2019-08-19
Bostaden är såld!

Denna villa på helgesjövallsvägen såldes av oss 2019-08-19. Se alla våra försäljningar i Järpen samt även på helgesjövallsvägen

Om du går i säljtankar och bor i närheten av helgesjövallsvägen är du varmt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering.

Boka värdering

Välkommen till "Villa Skogsängen" och detta unika, vackra Ekohus färdigställt 2015 där enbart naturliga material, färger och återbruk fått ta plats. Vackert beläget på en en äng i söderläge strax innan Helgesjön mot Gunnilvallen. Öppen stor tomt och ett lugnt, stillsamt, naturskönt läge.
Huset i 2 plan värms upp med vedeldning och solfångare, är mycket välisolerat vilket i sin tur ger låga driftskostnader.
Lantligt platsbyggt kök med "eget" skafferi. Öppen planlösning till matplats och vardagsrum med ståtlig kamin för kyliga vinterkvällar. Utgång via glasdörr från lokalt snickeri till vidbyggt växthus med odlingsbäddar. Huset har två badrum samt fyra sovrum, varav två med egen "walk in closet".
Alla ytskikt och material i huset är omsorgsfullt utvalda, jordnära färger, spegeldörrar och breda plankgolv. Djupa, vinklade smygar i de vackra fönstren för mjukare linjer och extra ljusinsläpp. Väggar, tak och golv är målade med äggoljetempera. Stor respekt har visats för vårt kretslopp och ledordet har varit - det vi förbrukar skall åter komma i jord.

Intill huset ligger "ladan" som inrymmer garage med vattenburen golvvärme, pannrum/teknikrum, vedbod och kallförråd. På tomten finns även gäststuga om 16 m² + sovloft med fyra sängplatser.

Villa Skogsängen är verkligen en fröjd för ögat, för hjärtat och själen. Känslan av modernt går hand i hand med antikt, rustikt och långsiktigt.

Varmt välkommen på visning.

Vill du veta värdet på din bostad?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig så skapas ett konto och du godkänner användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

mySafety hjälper dig med självrisken
Erbjudande: Kostnadsfri självriskreducering på din hemförsäkring
Med mySafety Självriskreducering får du ersättning på upp till 10 000 kr för betald självrisk vid t.ex. brand, inbrott och vattenskador.
Ta del av erbjudandet genom att fylla i formuläret och boka en kostnadsfri värdering.
Liknande bostäder i närheten

Hemmaliv


Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.