Helgesjövallsvägen 141

Helgesjövallsvägen 141

Slutpris

3 500 000 kr


Järpen— Åre

Helgesjövallsvägen 141


Slutpris
3 500 000 kr

Järpen— Åre

Unikt ekohus mitt i naturen!

Välkommen till "Villa Skogsängen" och detta unika, vackra Ekohus färdigställt 2015 där enbart naturliga material, färger och återbruk fått ta plats. Vackert beläget på en en äng i söderläge strax innan Helgesjön mot Gunnilvallen. Öppen stor tomt och ett lugnt, stillsamt, naturskönt läge.
Huset i 2 plan värms upp med vedeldning och solfångare, är mycket välisolerat vilket i sin tur ger låga driftskostnader.
Lantligt platsbyggt kök med "eget" skafferi. Öppen planlösning till matplats och vardagsrum med ståtlig kamin för kyliga vinterkvällar. Utgång via glasdörr från lokalt snickeri till vidbyggt växthus med odlingsbäddar. Huset har två badrum samt fyra sovrum, varav två med egen "walk in closet".
Alla ytskikt och material i huset är omsorgsfullt utvalda, jordnära färger, spegeldörrar och breda plankgolv. Djupa, vinklade smygar i de vackra fönstren för mjukare linjer och extra ljusinsläpp. Väggar, tak och golv är målade med äggoljetempera. Stor respekt har visats för vårt kretslopp och ledordet har varit - det vi förbrukar skall åter komma i jord.

Intill huset ligger "ladan" som inrymmer garage med vattenburen golvvärme, pannrum/teknikrum, vedbod och kallförråd. På tomten finns även gäststuga om 16 m² + sovloft med fyra sängplatser.

Villa Skogsängen är verkligen en fröjd för ögat, för hjärtat och själen. Känslan av modernt går hand i hand med antikt, rustikt och långsiktigt.

Varmt välkommen på visning.


Boarea/biarea
144/38 kvm
Driftkostnad
30 792 kr/år
Tomtarea
3 461 kvm
Rum
5 rum (4 sovrum)
Såld
2019-08-19

Mäklarhuset Åre

Denna villa på Helgesjövallsvägen såldes av oss 2019-08-19. Se alla våra försäljningar i Järpen samt även på Helgesjövallsvägen.

Boka värdering

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.