Sätteråvallen 115

Sätteråvallen 115

Slutpris

1 950 000 kr


Ottsjö— Undersåker— Åre

Sätteråvallen 115


Slutpris
1 950 000 kr

Ottsjö— Undersåker— Åre

Sätteråvallen - ensam i sitt slag!

Välkommen till Sätteråvallen, en charmig gammal fäbodvall i stillhet. Sommartid är det endast bruset från Sätterån som når dina öron och vintertid, när ån frusit, så ligger vallen i total tystnad. Vallen, om ca 7700 kvadratmeter, ligger i anslutning till skoterleden mot Ottsjö och rymmer tre byggnader. I den äldsta stugan som är uppförd i början på 1900-talet finns sovplatser och en braskamin. Går fint att använda som gäststuga.

2013 uppfördes en ny timmerstuga på ca 36 kvm. Det är numera huvudstugan på vallen där du har ett enkelt kök med spis/ugn samt kylskåp som drivs på gasol. Stugan värms i huvudsak upp via braskamin men det finns även en värmefläkt som drivs av solceller som håller stugan varm även när du inte är på plats. Ytterligare solceller finns som driver ett 12-volts batteri. Stugan har helt öppen planlösning, ett fantastiskt trägolv, vitlaserade timmerväggar och innertak i trä. Flertalet smarta lösningar så som en liten utomhusdiskho finner du direkt i anslutning till entrén.

Tredje huset på vallen, som är uppfört 2015-2020, är ca 40 kvm stort, räknas som ekonomibyggnad och är i två delar. Den ena delen består av ett större förråd för skoter etc och den andra delen har en mulltoalett och handfat, en värmekamin på gasol och en bastu, som förvisso inte har något aggregat ännu, men där skulle man kunna installera ett vedeldat aggregat med vattenbehållare, så har man löst en tvättanordning.


Boarea
36 kvm
Driftkostnad
4 804 kr/år
Tomtarea
7 789 kvm
Såld
2020-10-22

Mäklarhuset Åre

Denna fritidshus på Sätteråvallen såldes av oss 2020-10-22. Se alla våra försäljningar i Undersåker samt även på Sätteråvallen.

Boka värdering

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.