Lindgrens Väg 27 och 29 / Vemdalsskalet / Vemdalen / Härjedalen

Hisnande utsikt och bländande sol!

Utgångspris
1 500 000 kr
Upplåtelseform
Tomt
Intresseanmälan

Kontakta mäklaren för mer information kring ev visningsmöjligheter.

Anmäl intresse Budgivning
Läs mer om budgivning

Nu är tomterna på Gräddhyllan byggklara. Gräddhyllan - i söderläge med milsvid utsikt över fjällen - är anlagd av barnbarnet till Nils Petter Lindgren, som satte Vemdalsskalet på kartan och grundade Vemdalsskalets Högfjällshotell 1936. På Gräddhyllan befinner du dig mitt i naturen, har ski-in/ski-out till längdskidspåren, samtidigt som det är möjligt att skida till och från hela skidsystemet. Gräddhyllan ligger 500 meter från afterski på Högfjällshotellet, matvaruaffär med apoteksombud, inrednings- och klädbutiker, gym, läkarstation, restauranger och uteliv. På sommaren har du en armslängds avstånd till cykelstråk, vandringsleder och maratonslingor.

Försäljningen innefattar två tomter som säljs var för sig. Båda ligger i den övre raden av tomter och tillåter 180 kvm byggarea och möjlighet att bygga ett hus med två lägenheter och placeras byggnaderna smart på tomten kan även en Attefallare byggas, med andra ord tre boenden (dvs. med potential att bilda en egen bostadsrättsförening). V/A och el för en lägenhet samt fiberkanalisation till tomtgränsen ingår i köpet och kommer att vara klart hösten 2018.

Berörda tomter:

Vemdalens Kyrkby 56:69, 1148 kvm
Vemdalens Kyrkby 56:70, 1059 kvm

Kartor finns i bildspelet

Bilder
Sponsrade länkar
Visa alla 10 bilder
Vill du se hur värdet utvecklas på din bostad?
Prova vår smarta tjänst Värdeindikatorn
Sponsrade länkar
Fakta
Fakta
Byggnadssätt
 • Byggrätt, anslutningar mm
  Här får du bygga 180 kvm, varav högst 40 kvm uthus eller garage, högst 2 lgh, högsta byggnadshöjd 5,5 m.
  Planen innehåller ingen bestämmelse avseende antal våningar för bostadshusen. Istället anges högsta byggnadshöjd vilket begränsar antal våningar. Högsta byggnadshöjd är 5,5 respektive 3,5 m för komplementbyggnad.
  Bostadshusen får uppföras med suterrängvåning och vind får inredas.

  Anslutningsavgifter för kommunalt V/A och el för 1 lgh ingår i priset och beräknas vara klart i sin helhet sommaren/hösten 2018.
  Man förbereder även för fiber genom fiberkanalisation till tomtgräns.
Ekonomi
 • Typkod:
  210 Småhusenhet, tomtmark
 • Upplåtelseform:
  Tomt
 • Boendekalkyl
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
Sponsrade länkar
Karta & platser
Använd kartan
X
Närliggande platser & landmärken
 • Restauranger
  torgEtt
  737 m
  Röningen Värmestuga
  765 m
  BKK Kitchen THAI Restaurang
  792 m
  Pizzeria Kalas
  793 m
  Sibylla Vemdalen
  803 m
 • Kommunikationer
  Vemdalsskalet Skistar Gästserv
  724 m
  Vemdalsskalet Hotell
  730 m
  Vargens Wärdshus
  912 m
  Vemdalsskalet Stockåvallen
  1,76 km
  Skalspasset/Pass Express
  2,26 km
Klicka på platserna i listan för att se förhållandet gentemot objektet.
Platser

 • Hållplats - Vemdalsskalet Skistar Gästserv
 • 724 m
 • 3 min
 • 6 min
 • 10 min
 • Sjö
 • 2,12 km
 • 11 min
 • 32 min
 • 1 tim 3 min
Området

Vemdalsskalet

Vemdalsskalet är det största av resmålen i destinationen Vemdalen, som tillsammans med Björnrike och Klövsjö/Storhogna erbjuder 58 nedfarter och 35 liftar på ett och samma skipass. Mycket nytt boende har byggts och nya områden bebyggs vid barnbackarna och på nya tomtområden mot Ripfjället. Skalets Torg har blivit ett mysigt gångstråk med ett trevligt utbud av nöjen och butiker.

Skidåkning

Skidåkningen på Vemdalsskalet är fördelad på två fjäll och flera moderna expressliftar gör skidåkningen smidig och lättillgänglig. Här finns skidåkning för alla. Vid Skalets Torg ligger barnområdet . Här finns en sittlift speciellt anpassad för barn och nybörjare. I barnområdet finns också knappliftar, ett rullband med tak, flera enkla skidbackar och en pulkabacke. I Vemdalen finns också en Fun Ride med hopp, gupp och velodromer som är byggd för att passa alla. På Vemdalsskalet finns också flera fina längdspår som hänger ihop i långa slingor och även går upp på fjället.

Service och restauranger

Här har man haft en enastående utveckling under ett antal år. Idag samlas butiker, restauranger, frisör, naprapat och bageri runt det mysiga torget. Här ligger också turistinformationen som anordnar happenings på torget vid olika tillfällen. Skistar har sin gästservice här, liksom skidhyra och Concept Store. Sommartid finns spel och tillbehör för en rad olika aktiviteter som lockar fram leklusten hos både stora och små. Under några veckor i juli går sittliften Hovde Express till Hovdetoppen där man kan fika och njuta av storslagen utsikt över nejden. En tipspromenad leder tillbaka ned till Skalets Torg igen. Här ligger också en välsorterad ICA-butik.

Kommunikationer

Känns det långt eller allmänt jobbigt att åka bil till Vemdalen kan du boka en både miljövänlig och smidig resa med tåg till/från järnvägsstationen Röjan/Vemdalen där transferbuss Snöpendeln ansluter för vidare resa till/från Klövsjö, Storhogna, Vemdalsskalet, Vemdalen by och Björnrike. Transfertid 10 – 25 minuter. Tågen går från Malmö via Göteborg och vidare uppåt utan byten. Det går också dagtåg från Stockholm. Tågen går under vintern. Sommartid går inlandsbanan förbi Röjan. Från Cityterminalen i Stockholm och hela vägen till Vemdalen kan du också åka med bussen Härjedalingen som sedan stannar på flera ställen i vårt område. Härjedalingen går hela året. Man kan även flyga till Sveg eller Östersund från Stockholm Arlanda. Snöpendeln går mellan skidanläggningarna dagtid under vintern.

Familjeliv

Vemdalsskalet har alltid haft stort barnfokus när det gäller skidåkningen och allt fler andra vinteraktiviteter för barn dyker upp. Tex barnskoter hos Vemdalen Experience i Vemdalen by, isgocart vid Vemdalens Camping och så klart alla Valleaktiviteter som Skistar har kring barnområdet. Sommaren blir en allt mer välbesökt period på Vemdalsskalet och därför satsar man vidare med nya investeringar. Sommaren 19/20 skapar man pumptrack- och shorttrackbanor för cykel, lekplats i närheten av torget, man inventerar övriga cykelleder och skapar äventyrsvandringar för barn.

Fördelar

#Caféer
#Cykelstigar (mtb)
#Golf
#Cykeluthyrning
#Sport och friluftsliv
#Fiske
#Gym
#Skidspår
#Restauranger
#Bio
#Barnvänligt
#Bussar

Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Följ oss i sociala medier