Björnrike Nipstigen 7 / Björnrike / Vemdalen / Härjedalen

Den perfekta furudrömmen!

Slutpris
1 900 000 kr
Boarea
65 kvm
Driftkostnad
34 996 kr/år
Tomtarea
1 185 kvm
Rum
4 rum (3 sovrum)
Såld
2019-05-07
Bostaden är såld!

Denna fritidshus på Björnrike Nipstigen såldes av oss 2019-05-07. Se alla våra försäljningar i Vemdalen samt även på Björnrike Nipstigen

Om du går i säljtankar och bor i närheten av Björnrike är du varmt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering.

Boka värdering

Låt oss presentera den perfekta furudrömmen, en mycket fin stuga på 65 kvm byggd 1975. Välskött och mycket charmig, en riktig stuga, så där som man inte bygger dem längre. Det lite avskilda läget gör det här till en utmärkt "getaway" för alla med en fullbokad vardag. Stugan har en fridfull och lugn atmosfär som liksom sitter i väggarna. Kaminen sprakar så fint i allrummet och skulle kunna vara din enda skärm och ditt enda tidsfördriv efter en dag med uteaktiviteter. Stugan rymmer tre sovrum med totalt sex bäddar, badrum med bastu, köksavdelning och så det mysiga allrummet. Solen värmer upp verandan redan nu och här kan du lapa eftermiddagsolen och njuta av utsikten. Ändå är det kort promenadväg till ICA och Björnrike Centrat där skistar har skidhyra och där du även hittar fjällets mysigaste gym. Här förbi går också skidbacken. En skidled kommer in från backen inte långt från stugan. När det är tillräckligt med snö tar sig nuvarande ägare mellan backen och stugan på skidor med sina barn.
Titta in i vår furudröm genom vår VR-visning och boka sedan en verklig visning med oss!

Vill du veta värdet på din bostad?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig så skapas ett konto och du godkänner användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

mySafety hjälper dig med självrisken
Erbjudande: Kostnadsfri självriskreducering på din hemförsäkring
Med mySafety Självriskreducering får du ersättning på upp till 10 000 kr för betald självrisk vid t.ex. brand, inbrott och vattenskador.
Ta del av erbjudandet genom att fylla i formuläret och boka en kostnadsfri värdering.
Området

Björnrike

Björnrike är ett av resmålen i destination Vemdalen som, tillsammans med Vemdalsskalet och Klövsjö/Storhogna, erbjuder 58 nedfarter och 35 liftar på ett och samma skipass. Björnrike profileras av sin trevliga utförsåkning i sydvästläge, med många barnvänliga backar och vacker utsikt över Sonfjället.

Skidåkning

I Björnrike lyser solen upp backarna hela dagen om vädret tillåter. Här finns Sveriges längsta Expresslift Grizzly Express. Från samtliga liftavstigningar kan du välja mellan att åka en lätt eller svår pist. I Björnrike är backarna långa och härliga och på flera ställen finns trevliga grillplatser där man kan samlas för lunch eller fika. Då många samsas om samma eld kan nya vänskaper lätt uppstå och barnen kanske hittar en ny skidkompis! Björnrike är också parkåkarnas paradis. Här har man satsat både på en barnpark för de lite yngre åkarna. Högst upp i skidområdet ligger SkiStar Snow Park. Här finns gröna, röda och svarta hopp och features. Här finns två längdspår, ett längst upp i området som inte är elbelyst och måste njutas på dagtid. Det andra ligger längst ned, inte långt från Björnrike Torg, och är elbelyst.

Service och restauranger

Björnrike Torg växer fram i nedre delen av Björnrike. Det är härifrån expressliften går, här finns en stor parkering och här har Skistar sin gästservice, Concept Store och skidhyra. Här finns planer på mer infrastruktur och komersiella lokaler och torget kommer att växa i framtiden. I Björnrike Centrat, som ligger längre upp i Björnrike, ligger en ICA-butik och ett gym med fjällets snyggaste utsikt. Här har också Skistar en mindre skidhyra och shop. I området finns flera restauranger både för lunch och middag.

Kommunikationer

Känns det långt eller allmänt jobbigt att åka bil till Vemdalen kan du boka en både miljövänlig och smidig resa med tåg till/från järnvägsstationen Röjan/Vemdalen där transferbuss Snöpendeln ansluter för vidare resa till/från Klövsjö, Storhogna, Vemdalsskalet, Vemdalen by och Björnrike. Transfertid 10 – 25 minuter. Tågen går från Malmö via Göteborg och vidare uppåt utan byten. Det går också dagtåg från Stockholm. Tågen går under vintern. Sommartid går inlandsbanan förbi Röjan. Från Cityterminalen i Stockholm och hela vägen till Vemdalen kan du också åka med bussen Härjedalingen som sedan stannar på flera ställen i vårt område. Härjedalingen går hela året. Man kan även flyga till Sveg eller Östersund från Stockholm Arlanda.

Familjeliv

I Björnrike heter barnområdet Björnvallen. Här finns Valles skogsbana, Valles musikstudio, en minipark enkla hopp och rails, rullband, pulkabacke och enkla skidbackar. Björnvallen är också samlingsplats för skidskolan. Sameland ligger iBjörnvallen och är en upplevelse för alla åldrar och ett lärorikt möte med en spännande kultur hos samerna, ett av världens urfolk. Sommartid finns en äventysstig som erbjuder fina miljöer för hela familjen. Både sommar och vinter kan man gå upp på fjället och känner man sig stark kan gå till Vemdalsskalet och Vargen över fjället.

Hemmaliv
Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.