Krokshult 2

Krokshult 2

Slutpris

585 000 kr


Krokshult— Kristdala— Oskarshamn

Krokshult 2


Slutpris
585 000 kr

Krokshult— Kristdala— Oskarshamn

Lantlig idyll i vackert naturlandskap!

Nu finns chansen att förvärva denna lantliga idyll som kan användas antingen som fritidshus eller permanentboende!

Bostadshuset som tidigare var byns skola är det första på höger sida när man kommer till Krokshult. Mittemot huset finns det gamla missionshuset som nyttjas av byalaget. En tilltalande planlösning har skapats med ett rymligt kök, ett ljust vardagsrum, ett allrum, upp till tre sovrum och ett badrum. Kökets trevliga utformning skapar bra plats att laga mat tillsammans. Vardagsrummet har en rymlig känsla där man gärna umgås med familj och vänner. Allrummet som var skolans tidigare hall kan också bli en bra plats för umgänge. Två av sovrummen är placerade vid husets ena gavel. De är bra till storlek och mellan rummen finns en praktisk klädkammare som nås från båda rummen. Det finns ytterligare ett mindre rum som kan möbleras som kontor. Bostadens eldstäder och luft/luft värmepump ger härlig uppvärmning året runt. Trädgården ger möjlighet till härliga grillkvällar och för den odlingsintresserade finns stor potential.

Omgivningarna erbjuder ett levande kulturlandskap där det traditionella sättet att bruka marken fortfarande lever kvar. Med det rika och varierade odlingslandskapet klassas bygden som riksintresse. I bygden finns ett 22 hektar stort naturreservat som består av ett äldre odlingslandskap omkring byn Krokshult med små åkrar och ängs- och hagmarker omgärdade av trägärdesgårdar. Byalaget har restaurerat det gamla missionshuset som numera kallas för Krokshultsgården. Samlingslokalen används till byalagets evenemang och aktiviteter och för uthyrning till allt från möten till kalas och bröllopsfester. Det finns möjlighet till sköna bad i Kroksjön som finns ca 350 meter från huset.

Missa inte detta tillfälle att förvärva denna unika fastighet. Varmt välkomna att boka tid för visning!


Boarea
107 kvm
Driftkostnad
24 030 kr/år
Tomtarea
780 kvm
Rum
5 rum (3 sovrum)
Såld
2024-06-13

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.