Markgärdet 48, Tomt nr 48

Markgärdet 48, Tomt nr 48

Slutpris

710 000 kr


Ensjön— Norrköping

Markgärdet 48, Tomt nr 48


Slutpris
710 000 kr

Ensjön— Norrköping

Varmt välkommen till denna idyll på Markgärdet 48!

Söker du ett fritidshus att kunna rymma till från stadens buller och brus? Då har du hittat rätt! Här erbjuds en fridfull miljö med naturen inpå knutet samt badmöjligheter i fantastiska Ensjön!

Till huset ingår också del i en brygga i samägande med 2 andra ägare, bryggan restaurerades för cirka 2 år sedan och är belägen vid Ensjön.

I storstugan finner vi öppen spis med insats samt luftvärmepump som man kan styra genom telefonen för att kunna ha varmt och skönt redan när du är på plats en skön vår eller höst dag!

Markgärdet är ett fritidshusområde strax utanför Norrköping.
Här bor ett femtiotal familjer på sommaren och det korta avståndet till stan gör att man kan göra spontana besök till sitt fritidshus även på höst, vinter och vår.

I närheten finner du även badplats, grillplats, båtbrygga, boulebana fotbollsplan samt dansbana.

Markgärdets fritidsstugeförening är en ekonomisk förening där alla medlemmar är ägare av byggnad, som uppförts på av
föreningens upplåtna tomtplatser, på Tingstad 6:9 Markgärdet.

Historia:
År 1976 köpte 34 stycken sommarstugeägare, som då arrenderade sina tomter av Lundbergs, ett 22 hektar stort område. Utöver tomterna ingick en ganska stor del skog, hagmark och åkermark. Därtill även Ensjöns vatten med tillhörande fiskerätt. Strax därefter, samma år, bildades den ekonomiska föreningen.


Säljaren berättar:
Stora huset är ca 50 kvm och i det inryms köksavdelning med fungerande järnspis. elspis typ mindre, fläkt kolfilter. I storstugan finns murad öppen spis med insats. Där sitter en ny luftvärmepump som man kan styra hemifrån med telefonen. Verandan som vi använt som matrum har nya fönster som fönsterfirman monterade för ca fem år sedan. En liten hall med garderober och även här nytt fönster. Ett mindre rum med garderob. Furuskåp på verandan som vi använt som garderob och ett skåp på väggen till porslin och glas ingår.

Lilla huset som har en sovdel där vi för närvarande har en bäddsoffa istället för sovrumssäng. I toaletten sitter en ny förbränningstoalett, ett år gammal. I övrigt duschkabin. Allt är i fint skick. Matkällaren är helkaklad.

Bodarna är i gott skick men är i nuläget inte tömda utan vi har ställt upp diverse saker för vinterförvaring för ca 1,1/2 år sedan. Det är 3 fas indraget i alla hus utom matkällaren och gamla "femman" som är i ordning med hyllor för förvaring. Jag har räknat med att alla möbler inne i husen med lampor ska ingå i köpet eftersom det är köpt till "Solbacken". På grindarna sitter fungerande lampor så också i gångarna som tändes på verandan. Till huset ingår också del i brygga. Vi är tre ägare till bryggan och den är restaurerad för ca två år sedan. Fiskevatten ingår och vi brukar fånga kräftor med gott resultat i augusti.

Föreningen ordnar också midsommarfest. Bouleturnering mm för de som är intresserade. Bad finns via gångavstånd med omklädningshytt och nya bryggor. På Markgärdets hemsida kan du läsa mer om vad som gäller. Vi har haft Solbacken i 41 år och tidigare bodde vi i min mans föräldrars hus på Markgärdet och samma område och har stortrivs i detta smultronställe. Men allt har sin tid.


Boarea
50 kvm
Driftkostnad
10 650 kr/år
Rum
3 rum (1 sovrum)
Såld
2024-04-24

Mäklarhuset Norrköping

Denna fritidshus på Markgärdet såldes av oss 2024-04-24. Se alla våra försäljningar i Norrköping samt även på Markgärdet.

Boka värdering

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.