Eliselundsvägen 2 / Kivik / SIMRISHAMN

Ståtligt 20-talshus

Slutpris
4 100 000 kr
Boarea/biarea
160/92 kvm
Driftkostnad
34 931 kr/år
Totalareal
2 707 kvm
Rum
5 rum (3 sovrum)
Såld
2019-08-09
Bostaden är såld!

Denna villa på Eliselundsvägen såldes av oss 2019-08-09. Se alla våra försäljningar i Kivik samt även på Eliselundsvägen

Om du går i säljtankar och bor i närheten av Kivik är du varmt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering.

Boka värdering

Ståtligt 20-talshus som är högt beläget på stor sluttningstomt vilket ger en magnifik utsikt över Hanöbukten. Bostaden har renoverats från 2004 så det mesta har moderniserats med undantag av några bevarade trägolv. Helkaklade våtutrymmen. Balkong mot havet som har skydd av tak och infravärme, härifrån känns havet mycket nära. Separat gårdshus rymmer fyra rum, duschrum samt utrymme som är förberett för att inredas till kök. Bergvärme ger låg driftskostnad. Trädgården är växtrik och anlagd med uteplatser, dammar, fruktträd och trädgårdsland.

Vill du veta värdet på din bostad?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig godkänner du användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Området

Kivik

Lugnt fiskeläge men ändå så levande. Av alla samhällen och byar på Österlen är Kivik kanske den mest kända och det av många skäl. Kiviks marknad, Äppelmarknaden, Kivik Art Centre, Kiviks musteri, ja, listan kan göras lång.

Sevärdheter

Vid Kiviksgraven ligger också det lilla, rustika Café Sågmöllan som är ett av Österlens äldsta. Via Kiviksgraven och Asmiroca Kulturarvsupplevelser kan du boka vandringar, guidningar och nattliga upplevelser utifrån det forntida arvet; stenålder, bronsålder, järnålder och vikingatid. På hamnplanen i Kivik ligger Buhres fisk som är en publikmagnet av stora mått. Musteriet, med produktion av en mängd olika produkter med frukt som råvara, sysselsätter många anställda och sprider namnet Kivik över landet. Utbudet av affärer, kaféer, bed & breakfast-anläggningar, hotell och restauranger, liksom tandläkare, frisörer, bussbolag, åkerier, hembygdsmuseum, bensinstation, biograf, bageri, äldreboende och skolor är imponerande.

Miljö

Bebyggelsen i Kivik är av mycket blandad karaktär, från gamla fackverkshus nere i byns äldre delar längs slingrande smala strädden till hypermoderna villor nära Moriabacken. Fritiof Nilsson Piraten står staty neråt hamnen, hans bok ”Bombi Bitt och jag” är klassisk och många av Piratens skrönor utspelas i Kivik. Marknadsfältet är klassat som Natura 2000-område, främst på grund av sandmarkernas höga naturvärden. Här förekommer den ovanliga naturtypen sandstäpp och tidvis häckar fältpiplärka på de glest bevuxna markerna. Nedanför den branta strandvallen leder en väg från Kivik förbi badstrand till nästa lilla fiskeläge, Vitemölla.

Kuriosa

På Kivik finns Österlens äldsta hembygdsmuseum, startat redan på 1890-talet. Här berättas Kiviks historia, från stenålder till nutid. Här får du till exempel veta mer om fiske och sjöfart från när Kivik var ett av Sveriges största rederisamhällen. Hur det fattiga bondelivet kunde skapa grogrund för entreprenörskap och Sveriges Äppelrike. Och hur Skandinaviens största marknad har sina rötter i ett handelsnätverk från bronsålderns mystiska Kiviksgrav och det mytomspunna järnålderns Maletofta.

Kommunikation

Simrishamn ligger 19 kilometer söderut och Kristianstad 55 kilometer norrut. Från Kivik är bussförbindelserna såväl norrut som söderut goda.

Liknande bostäder i närheten
Tips & inspiration