Björkängsvägen 16
Björkängsvägen 16
Sara Ekblom, ansvarig mäklare i Simrishamn
Har du frågor om denna bostad?

Välkommen att kontakta mig!

Sara Ekblom

Ansvarig mäklare

Till salu

Björkängsvägen 16

Utgångspris

11 200 000 kr


Utgångspris

11 200 000 krViarp— Simrishamn

Björkängsvägen 16


Till salu
Utgångspris
11 200 000 kr

Viarp— Simrishamn

Kullerstensgård / Poolområde med utedusch & bastu / Bostad i ett plan / Gästlägenhet / Stall /

Välkommen till denna unika fyrlängade gård som är perfekt belägen i en avskild och ostörd miljö. Omgärdad av öppna fält och med Tommarpsån i närheten, är detta en naturskön och rogivande plats. I två av längorna ryms bostaden som är omsorgsfullt renoverad och har genomgående generöst med fönster vilket ger fint ljus in. Vitmålade pärlsponttak, synliga takbjälkar, trägolv och klinkergolv med golvvärme bidrar till en varm och inbjudande atmosfär. Det påkostade, rustika lantköket är en dröm för många med sina gedigna stenbänkar, uppmurade eldstad och den väl tilltagna matplatsen som har öppet upp i nock och utgång mot söder. Från det vinterbonade trädgårdsrummet har man panoramautsikt över grönskande trädgårdsoas och inbjudande poolområde.

Det är bekvämt med boende i ett plan och planlösningen är optimal med sällskapsytor för sig och sovrummen lite avskilt. Trädgårdsrummet är ett givet sällskapsrum och det finns ett sällskapsrum till med värmande eldstad. Här är flera sovrum med smarta förvaringslösningar, inklusive klädkammare, som skapar ordning. De stämningsfulla ljusa badrummen har noggrant utvalda detaljer och golvvärme så klart.

Utöver huvudbostaden finns även en gästlägenhet, precis som de flesta vill ha, med två rum, kök, duschrum och toalett. Gården är är även utrustad med jordvärme- och solcellsanläggning, vilket inte bara reducerar driftskostnaderna utan även minimerar påverkan på miljön.

De fyra längorna ramar in en helt hänförande kullerstensinnergård med vacker blodbok som ger skön skugga om man så vill. Mot söder är det anlagt en fantastisk trädgård med poolområde som omgärdas av plank. Singelbelagda gångar och avgränsade rabatter med bl.a lavendel i rader, rosor, stockrosor och syrénberså. Runt den uppvärmda poolen med pooltak är det stenlagt och det fortsätter mot den skyddade vinkeln vid det vinterbonade trädgårdsrummet. En plats i perfekt solläge.

Vid infarten till gården är det en välordnad singelbelagd yta med plats för flera bilar och här finns dessutom carport med elbilsladdare samt ett stort garage. Väster om gården finns största tomtytan och det är här det finns rasthagar, ridbana och praktiska uppställningsytor och förrådsbyggnader.

Stallet är inrett med fyra boxar varav tre för storhäst och en för ponny. Bra loft för lagring över del av stallet. I direkt anslutning finns praktiska utrymmen som foderkammare och uppvärmd sadelkammare, som likväl kan nyttjas för andra ändamål.
Sammanfattningsvis är detta en komplett gård med mycket potential och med många kostsamma renoveringar avklarade. Ytterst välskött både vad gäller byggnader och tomt. Tveka inte att kontakta för visning och mer information.


Utgångspris
11 200 000 kr
Boarea
215 kvm
Driftkostnad
63 421 kr/år
Tomtarea
6 891 kvm
Rum
6 rum (3 sovrum)

Mäklarhuset Simrishamn

Kontakta Sara eller Helena för mer information kring Björkängsvägen 16.

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.

Om din bostad:
Genom att klicka på knappen godkänner du vår personuppgiftsbehandling och allmänna villkor.

Upptäck med smarta digitala verktyg


Fyrlängad gård med poolområde och anlagd trädgårdsoas mot söder.
Fyrlängad gård med avskilt läge

Fyrlängad gård med poolområde och anlagd trädgårdsoas mot söder.

De fyra längorna ramar in en helt hänförande kullerstensinnergård med vacker blodbok som ger skön skugga om man så vill.
Fyrlängad gård med avskilt läge

Fyrlängad gård med poolområde och anlagd trädgårdsoas mot söder.

Kullerstensinnergård

De fyra längorna ramar in en helt hänförande kullerstensinnergård med vacker blodbok som ger skön skugga om man så vill.

Ett fantastiskt lantkök med gott om arbetsytor och gedigna stenbänkar. En köksö med uppmurad eldstad intill.
Lantkök med uppmurad eldstad

Ett fantastiskt lantkök med gott om arbetsytor och gedigna stenbänkar. En köksö med uppmurad eldstad intill.Planlösning

Rumsbeskrivning

01
Hall

Huvudentré från den kullerstensbelagda innergården in till hall med klinkergolv, vattenburen golvvärme, putsade väggar, vitmålat pärlsponttak och synliga takbjälkar. Rymlig klädkammare i direkt anslutning. Öppet mot kök och matplats.


02
Badrum med toalett

Klinkergolv, vattenburen golvvärme, kaklade väggar, vitmålat pärlsponttak och synliga takbjälkar. Toalett, handfat på stenbänk med underskåp, badkar, fönster och ventilationsfläkt.


03
Kök och matplats

Ett fantastiskt lantkök med skåpsinredning i bänkhöjd och gott om arbetsytor. Inredning från IKEA med spegelluckor/fronter i vitt, stenbänkar, vit porslinsho, köksö med en uppmurad eldstad intill. Eldstaden har glas både mot köksdelen och ut mot matplatsen. Lofraspis med induktionshäll (90 cm, från 2018), fläktkåpa (Elektrolux, 2010), inbyggnadsmicro (Elektrolux, 2023), diskmaskin (Siemens, 2019), kyl och frys i fullhöjd (Husqvarna, 2010).

I både köksdel och matplats är det genomgående klinkergolv, vattenburen golvvärme, putsade väggar, vitmålat pärlsponttak, synliga takbjälkar och infällda spotlights. Vid matplatsen ett platsbyggt skåp i samma stil som köksinredningen. Utgång till ytterträdgård och poolområde härifrån.


04
Allrum

Trägolv, vitmålat pärlsponttak, synliga takbjälkar och öppen spis med insats. Öppet mot trädgårdsrum/allrum.


05
Trädgårdsrum/allrum

Ljust rum, helt vinterisolerat med flera fönster och två olika utgångar mot trädgård och poolområde. Inrett upp i nock, vitlaserat råsponttak, klinkergolv med vattenburen golvvärme, bevarad tegelvägg mot ursprungslängan.


06
Passage

Trägolv, vitmålat pärlsponttak, utgång mot den kullerstensbelagda innergården.


07
Duschrum med toalett

Klinkergolv, golvvärme (el), halvkaklade/putsade väggar, vitmålat pärlsponttak och synliga takbjälkar. Toalett, två separata handfat med underskåp, duschhörna med infällbara glasväggar, handdukstork. Fönster och ventilationsfläkt.


08
Sovrum

Ljust hörnrum med många fönster, vitmålat trägolv, vitmålat pärlsponttak, synliga takbjälkar, öppen spis (inte i bruk). Skjutdörr in till stor klädkammare med likadant golv samt tak, fönster även här.


09
Passage

Trägolv, vitmålat trätak, synliga takbjälkar, även här utgång mot den kullerstensbelagda innergården.


10
Sovrum

Vitmålat trägolv, en del tegelgolv, vitmålat pärlsponttak, synliga takbjälkar, etanolkamin, utgång till stensatt uteplats mot väster.


11
Klädkammare

Skjutdörr från passage in till klädkammare med vitmålat trägolv, vitmålat pärlsponttak, synliga takbjälkar, fönster.


12
Sovrum

Vitmålat trägolv, vitmålat pärlsponttak, synliga takbjälkar, fönster både mot väster och mot innergården.


13
Östra längan


14
Tvättrum/teknikrum

Klinkergolv, bänkvask, tvättmaskin och torktumlare (från 2021). Värmeanläggning samt vattenteknik, järnfilter och avhärdningsfilter.


15
Klädvårdsrum

Klinkergolv och ett flertal garderober. Härifrån har man vidare utgång till passage som ansluter till innergård, förråd/stalldel samt den singelbelagda delen mot öster.


16
Separat lägenhet


17
Allrum och kök

Entré från innergården in till öppet allrum, matplats och kök. Klinkergolv, vattenburen golvvärme, putsade väggar, vitmålat pärlsponttak med infällda spotlights. Enkel inredning med bänkkyl, spishäll (2 plattor), bänkvask, massiv träbänk, skåp. Utgång till skyddad uteplats mot norr.


18
Sovrum

Klinkergolv, vattenburen golvvärme, putsade väggar, vitmålat pärlsponttak med infällda spotlights.


19
Duschrum med toalett

Klinkergolv, kaklade väggar, vattenburen golvvärme samt även elslinga. Vitmålat pärlspontinnertak med infällda spotlights. Toalett, handfat med underskåp, duschhörna med infällbara glasväggar. Fönster och ventilationsfläkt.


Fakta

01
Beskrivning
Boarea

215 kvm (Boareauppgifter enligt lantmäteriet)

Utöver angiven boarea och antal rum så tillkommer lägenhet, 52 m², med två rum, enkelt kök samt duschrum.

Tomtarea

6 891 kvm

Rum

6 (3 sovrum)

Fastighetsbeteckning

SIMRISHAMN VIARP 6:5

Tillträde

Enligt överenskommelse


02
Byggnadssätt
Byggnadstyp

Fyrlängad gård

Byggnadsår

1856

Standardpoäng

35

Grund

Torpargrund, gjutet

Stomme

Lersten, tegel, trä

Bjälklag

Trä

Fasad

Tegel, puts, trä

Takbeklädnad

Pannplåt (2011) och eternit

Utv plåtarbeten

Plåt

Fönster

2-glas, 3-glas, 2-glas kopplade

Ventilation

Självdrag

Kommentar, skorsten

En teglad skorsten, en stål. Båda godkända.

Vatten

Enskilt vatten via borra 190 m från 2018. Järnfilter, avhärdare.

Avlopp

Enskilt avlopp, 3-k brunn med infiltration från 2001.

Uppvärmning

Vattenburen via jordvärme, 2x600 m slinga, IVT Greenline från 2002. Solceller 18 kWh installerade 2022.

El, stammar

Genomgången och delvis nydragen. Gängsäkringar, automatsäkringar. Jordfelsbrytare.


03
Energideklaration
Energiklass
Energideklaration
Specifik energianvändning

25 kWh/kvm och år

Energiprestanda, primärenergital

49 kWh/kvm och år

Sammanställning

Energideklaration är utförd
Datum: 2023-08-11

Besiktningsman

Stefan Polverari, Eklund & Eklund Energideklarationer i Skåne AB

Beskrivning

Gård med poolområde, sep lägenhet & stall.


04
TV/Internet
Beskrivning TV/Internet

Fiber.


05
Bilplats/Övriga byggnader
Övriga byggnader

Norra längan rymmer separat lägenhet ca 52 m² samt stort förrådsutrymme ca 44 m². Planlösning lägenheten se under rumsbeskrivning.

I del av östra längan finns stallet. Tre storhästboxar samt en ponnybox. Uppgång till loft, stora portar ut mot rasthage. Foderkammare samt uppvärmd sadelkammare som likväl kan nyttjas som rejäla förråd. I denna längan ligger även tvättstuga och klädvårdsrum, se vidare under rumsbeskrivning.

Friliggande garagebyggnad, ca 85 m². Carport.
Traktorgarage med kullersten/flisgolv och gråstensväggar. Plåttak. Dubbla portar.
Fd hönshus, uppmurat med gjutet golv inne. Plåttak.

Beskrivning, parkering

Rymlig yta vid infarten till gården, helt singelbelagd och med plats för flera bilar. Dessutom carport med plats för två bilar, här finns elbilsladdare installerad. Utöver dessa platser även ett väl tilltaget garage, ca 85 m².


06
Tomt/Servitut
Tomtarea

6891 kvm (Tomtareauppgifter enligt Lantmäteriet)

Beskrivning, tomt

Poolområde och anlagd trädgårdsoas mot söder. Helt plankomgärdad och skyddad plats med väl tilltaget, stenlagt poolområde med uteplatser och uppvärmd pool (Miamipool, Kindey) med pooltak. Pergola med utfällbart tygtak. Utedusch i skydd av pipranka. Bastuhus med IR-bastu. Resterande del av platsen här är anlagd med singelbelagda gångar och avgränsade gräsytor och rabatter. Här finns bl.a lavendel i rader, buxbom, rosor, stockrosor, steppsalvia, vallmo, trollhassel, körsbärsträd och syrénberså. Classicum växthus.

Via portal kommer man in till en hänförande kullerstensinnergård som ramas in av de vackra byggnaderna och här finns en vacker blodbok som ger skön skugga.

Stenlagd uteplats mot väster. En uteplats i anslutning till den separata lägenheten, här finns också anlagd köksträdgård, denna delen är inramad av hög häck.

Välordnad yta mot öster, vid infarten till gården, helt singelbelagd.

På västra delen av tomten finns rasthagar med vindskjul. Här finns även anlagd, upplyst ridbana med staket som omgärdar. Mått 19 X 39 meter, dränerande underlag, sviktande grus. På denna delen av tomten finns även solcellerna installerade på mark. En stor gjuten yta finns för uppställning av bilar, släp mm. Gödselplatta.

Rättigheter förmån

Avtalsservitut: avloppsledning mm - se beskrivning, Officialservitut: rätt att som utfartsväg använda vägen x österut inom stamfastigheten. - väg, Officialservitut: rätt att som utfartsväg använda samfälld väg söderut från stamfastighetens sydöstra hörn. - väg

Inskrivna servitut och övriga gravationer

Fornlämning (Status: undefined)


Ekonomi

01
Taxeringsvärde

1 789 000 kr (Fastställt avseende år 2021)

Byggnadsvärde

1 287 000 kr

Markvärde

502 000 kr

Typkod

220 Småhusenhet, bebyggd

Värdeår

1929

Försäkring

7 000 kr/år

Renhållning

1 871 kr/år

Sotning

250 kr/år

Vägav/Snö

5 000 kr/år

Elkostnad

44 300 kr/år

Årlig elförbrukning

29000 kWh/år

Serviceavtal vattenfilter samt tömning 3-k brunn

5 000 kr/år

Sammanlagd driftskostnad

63 421 kr/år

Fastighetsskatt/-avgift

9 287 kr/år (total driftskostnad inklusive fastighetsskatt/-avgift blir 72 708 kr/år)

Beskrivning av kostnader

I angiven elkostnad ingår också uppvärmning (inkl pool) samt laddning av elbil (ca 4.000 kWh). Solceller 18 kW har producerat 27.000 kWh varav 10.000 kWh för egen användning, 17.000 kWh har sålts.

Antal personer i hushållet

4

Försäkring

Länsförsäkringar

Upplåtelseform

Äganderätt

Pantbrev

Det finns 11 pantbrev om totalt 1 480 000 kr.

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.


Dokument

Ekonomi
Taxeringsvärde
1 789 000 kr (Fastställt avseende år 2021)
Byggnadsvärde
1 287 000 kr
Markvärde
502 000 kr
Typkod
220 Småhusenhet, bebyggd
Värdeår
1929
Försäkring
7 000 kr/år
Renhållning
1 871 kr/år
Sotning
250 kr/år
Vägav/Snö
5 000 kr/år
Elkostnad
44 300 kr/år
Årlig elförbrukning
29000 kWh/år
Serviceavtal vattenfilter samt tömning 3-k brunn
5 000 kr/år
Sammanlagd driftskostnad
63 421 kr/år
Fastighetsskatt/-avgift
9 287 kr/år (total driftskostnad inklusive fastighetsskatt/-avgift blir 72 708 kr/år)
Beskrivning av kostnader
I angiven elkostnad ingår också uppvärmning (inkl pool) samt laddning av elbil (ca 4.000 kWh). Solceller 18 kW har producerat 27.000 kWh varav 10.000 kWh för egen användning, 17.000 kWh har sålts.
Antal personer i hushållet
4
Försäkring
Länsförsäkringar
Upplåtelseform
Äganderätt
Pantbrev
Det finns 11 pantbrev om totalt 1 480 000 kr.
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Kalkyl
Räkna på ditt nya boende och boka en kostnadsfri värdering av din befintliga bostad.

Området
Använd kartan
X

Har du några frågor?

Är det något mer du vill veta om bostaden? Saknar du lånelöfte eller vill du boka en kostnadsfri värdering? Kontakta Sara eller Helena!

Mäklarhuset Magazine

Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.

Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kontakta mäklare
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.