Stensnäsvägen 41 / Åkersberga / ÖSTERÅKER

239kvm i tornvilla med 180°magnifik sjöutsikt över Trälhavet, 40 min till innerstan!

Slutpris
9 650 000 kr
Boarea/biarea
187/52 kvm
Avgift
8 543 kr/mån
Rum
7 rum (3-4 sovrum)
Våning
1 av 2
Såld
2017-10-19
Bostaden är såld!

Denna lägenhet på Stensnäsvägen såldes av oss 2017-10-19. Se alla våra försäljningar i Åkersberga samt även på Stensnäsvägen

Om du går i säljtankar och bor i närheten av Stensnäsvägen är du varmt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering.

Boka värdering

Att bo, att leva med havet som närmsta granne!

Ut med fendrarna, upp med tamparna på teakdäcket och lägg till vid bryggan. Placera sjökorten i torr förvaring, kasta flytvästarna i stuvutrymmet och lasta av nätet med dagens fångst! Bostadsrättsföreningen har nämligen eget fiskevatten. Väl uppe vid bostaden möts vi av kvalitativa materialval, söderlägets solstrålar som sträcker sig in över ekparketten och fantastisk havsutsikt som följer med när vi rör oss genom bostaden. Öppna upp punschverandans dubbeldörrar och sudda gränsen mellan inne och ute. De tuffande sniporna som tar fart genom Trälhavets vatten och ångbåtarna som signalerar är bara en liten del av allt som påminner oss om vår position i Stockholms skärgård endast 40 min till innerstan. Precis intill bostaden finns 2 st tillhörande P-platser samt bryggor, badplats och bastu.

Stensnäs udde är verkligen en plats utöver det vanliga. När du kommer ner för backen möts du av havets storslagna vy som tillsammans med miljön omfamnar dig med sitt lugn. Blicka ut över bryggorna, klipporna och sandstranden och du förstår vad som menas med ett sagolikt läge.

En plats som ligger 40 min från Stockholm city - närmare bestämt i sydligt läge, ca 4 km öster om centrala Åkersberga. Stensnäs udde har en enastående utsikt över Trälhavet, Resarö och in mot Stockholm.

Stensnäs upptäcktes för över 100 år sedan av direktör Olsson från Gävle, som omedelbart insåg att detta var platsen han sökt för att kunna avnjuta skärgårdens natur med havet precis inpå knuten tillsammans med sin familj. Han lät år 1903 bygga en gedigen skelskiftesvilla där han vid villans panoramafönster kunnat tillbringa avkopplande stunder där nya tankar föddes medan han blickade ut över havet med dess kobbar och skär.

Stensnäs uddes unika läge som avkopplande, fridfull och vacker miljö spred sig. 1943 förvärvades Stensnäs udde av Stockholms-Roslagens Järnvägar sedermera SJ och fram till 1970 var det ett semesterparadis för SJ:s anställda.

1984 förvärvades fastigheten av Immanuelskyrkan som där bedrev sin verksamhet. 1997 färdigställdes sjösalen som byggdes på pålar över vattnet med stora fönster och högt i tak. Samtidigt bildades Stensnäs Kurs och Konferens AB och fler hotell- och konferensgäster fick chansen att njuta av det fridfulla Stensnäs Udde.

2011 sålde Immanuelskyrkan fastigheten vidare till Genova Bostad. Idag är området en skärgårdsidyll med bostadsrätter i modern stil på en fantastisk plats.

Vill du veta värdet på din bostad?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig godkänner du användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Tips & inspiration