Sök Meny
Visningar
 • Måndag 29 maj 20:00-20:30

  Öppen visning

 • Söndag 28 maj 15:45-16:30

  Öppen visning

Boka visning
Älta / Hedvigslund
Apelvägen 13
Utgångspris: Kalkyl 9 950 000 kr
Anmäl bud
Boarea/biarea: 240/7 kvm
Driftkostnad: 56 394 kr/år
Tomtarea: 1185 kvm
Rum: 9 rum, varav 5 är sovrum

Älta - Hedvigslund / Apelvägen 13

En unik villa full av rymd och överraskningar!

Vackert trähus med blå snickerier, stora fönster och en häftig planlösning. 7-9 rum och kök varav 5 sovrum fördelade på 240 m². Kök, matsal och tv-rum i öppen planlösning. I vissa delar av huset dubbel takhöjd. Skafttomten är en lättskött plan trädgårdstomt i kombination med naturtomt i ett lugnt villaområde. Utomhus spabad och härliga altaner i olika nivåer. Busskommunikationer, skolor, förskolor och centrum på gång- och cykelavstånd.

Sponsrade länkar

Köksinspiration

Provmöblera
Vill du veta vad din bostad är värd?

Fyll i dina kontaktuppgifter så bjuder vi på en fri muntlig värdering av din bostad.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn

Sponsrade länkar
Lekpark "röda bollplan"
Lekpark "röda bollplan"
Lekpark "röda bollplan"
Lekpark "röda bollplan"
Lekpark "röda bollplan"
Lekpark "röda bollplan"
Älta IP
Älta IP
Utegym vid Älta IP
Utegym vid Älta IP
Ältasjön vid Älta IP
Ältasjön vid Älta IP
Älta Tennishall
Älta Tennishall
Stavsborgs BP
Stavsborgs BP
Älta Ishall
Älta Ishall
Hellasgården
Hellasgården
På en större skärm kan du se hur köket skulle se ut i andra färger och material.
Rumsbeskrivning
 • Entrévåning
  Entré:
  Redan i entrén skiljer sig huset från de flesta. Taket av omålad råspånt leder blicken från hallen och vidare genom hela entréplan. Generösa ytor, två stora fönster ända ned till golv släpper in ljus. En fristående avdelare in till matsalen rymmer öppen klädförvaring. Vita väggar och terrakottafärgat klinkergolv. Rakt fram kök/matsal. Till väster en mindre hall varifrån man når en generös klädkammare med häng- och hyllförvaring, badrum samt dörr in till tvättstuga, förråd och ateljé/hobbyrum/kontor.

  Badrum:
  Helkaklat badrum i vitt, grått och blått. Toalett, handfat på vit kommod samt spegelskåp med infälld belysning. Regnskogsdusch bakom klarglasväggar. Glasdörr ut mot skogsbrynet, samt en glasad dörr in till bastu för 4-6 personer. Inne i bastun, ett avlångt fönster varifrån man kan följa naturväxlingarna.

  Tvättstuga:
  Vita väggar och terrakottafärgat klinkergolv. Generös tvättbänk med dubbla hoar samt arbetsbänk i grå laminat över vita skåp för förvaring. Vitt kakel över arbetsytorna. Tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare. Här är även varmvattenberedaren placerad.

  Förråd:
  Ett generöst förråd med vita väggar och terrakottafärgad klinker. Fönster ut mot skogsdungen. Dörr till ateljé/hobbyrum/kontor.

  Ateljé/hobbyrum/kontor för egenföretagaren:
  Detta är den inre delen av originalgaraget som denna familj använt som hobbyrum/ateljé. Vid behov av garage kan man enkelt göra om detta till originalskick. Vita väggar och dubbla fönster ut mot vänster gavel.

  Kök:
  Från entréhallen kommer man in i matsalen och direkt till vänster ligger arbetsköket med vita skåp och vacker sjösten i naturfärger över arbetsbänkar i ek. Dubbla fönster över diskbänken med dubbla hoar, vetter ut mot skogsdungen. Kyl och frys i rostfritt med is- och vattendispenser. Rostfri ugn- och micro i arbetshöjd samt rostfri diskmaskin. Integrerad fläkt över keramikhällen som är infälld i ekbänken. Infällda spotlights i taket. Vitlaserat, nåtat ekgolv. Halvö mot matsalen med skåp och arbetsyta ramar in arbetsköket.

  Matsal:
  Matsalen är ett riktigt ljusrum, med höga fönster ned till golv, en helglasad dörr ut till altanen, samt ytterligare en fönsterrad ovanpå dessa och helt öppet upp till nock. Plats för bord som rymmer många. Det platsbyggda vitrinskåpet i björk med belysning som är baksidan på hallens öppna klädförvaring, blir en fin detalj. Den öppna bokhyllan från golv till tak som delar av in mot tv/sällskapsrummet likaså. Vita väggar och vitlaserat, nåtat ekgolv. Den övre delen av öppningen upp i nock, har en mullvadsbrun fondvägg.

  Tv-rum/sällskapsrum:
  I sällskapsrummet fortsätter de stora fönstren som når ända ned till golvet. Fem av dem samt en helglasad altandörr låter rummet bada i ljus. Vita väggar och samma vitlaserade ekgolv som i kök och matsal. En vacker täljstenskamin i grått blir både ett smycke såväl som till en god värmekälla. Till höger om kaminen, platsbyggd vedförvaring. Vita väggar och mönstrad fondtapet. Infällda nischer i väggarna blir inredningsdetaljer. Trappa upp till övre plan. Höga fönster i trappan släpper in ljus. Dörr till generöst förråd under trapp.

  Sovrum halvtrappa upp:
  Från första trappavsatsen når man ett par trappsteg upp, ett sovrum med fönster mot skogsdungen samt en halvglasad altandörr ut till en av altanerna i söderläge. Vita väggar och laminatgolv.
 • Övervåning
  Man kommer upp i ett härligt rum med sluttande tak upp till högsta punkt som är dryga fyra meter. Staketet vid öppningen ned mot matsalen frontas av fyra stora fönster som är de fönster vilka är placerade ovanför matsalsfönsterna. I vardagsrummet till vänster fortsätter fönsterglädjen med fyra mindre fönster mot entrésidan och fönster från golv till tak mot högergaveln samt en helglasad dörr, ut till ett soldäck i söder. Vita väggar och vid öppningen ned mot matsalen, en fondvägg i mullvadsbrunt. Nischer i väggen blir även här till en oväntad inredningsdetalj. Trappan från vardagsrummet leder upp till ytterligare en nivå. Till höger om trapp från nedervåning, korridorshall varifrån man når badrum och tre sovrum.

  Sovrum 1, vänster:
  Fönster i två väderstreck ger ljus. Vita väggar och parkett. Högt sluttande tak ger rummet karaktär.

  Sovrum 2, rakt fram
  Vita väggar och parkett. Högt sittande fönster ut mot husets högra gavel, samt en halvglasad dörr ut till balkong under tak ut mot entrésidan. Här finns inbyggda garderober längs hela kortväggen.

  Sovrum 3, höger:
  Vita väggar med spännande vinklar. Parkett. Ett lågt fönster ut mot skogspartiet släpper in ljus.

  Badrum:
  Helkaklat badrum i beiga nyanser. Toalett. Hörnbadkar. Handfat på björkkommod samt spegelskåp med infälld belysning. Skåp med avlastningsyta under fönster ut mot skogsdungen. Infällda spotlights i taket.

  Sovrum halvtrappa upp:
  Från vardagsrummet leder en halvtrappa upp till ytterligare ett sovrum. Vita väggar och laminatgolv. Stort fönster ända ned till golvet mot högergaveln samt ett mindre fönster ut mot skogsdungen.
Fakta om bostaden
Beskrivning
 • Boarea
  240 kvm (Boareauppgifter enligt areauppgifter enligt mätning utförd av svensk kvalitetssäkring ab 2017-05-04)
 • Biarea
  7 kvm
 • Rum
  9 rum, varav 5 är sovrum
 • Fastighetsbeteckning
Byggnadssätt
 • Byggnadstyp
  Fristående villa i 2 plan
 • Byggnadsår
  1998
 • Om-/tillbyggnadsår
  2009
 • Standardpoäng
  34
 • Mark
  Trädgårdstomt
 • Grund
  Betongplatta på mark, krypgrund under tillbyggnad med träbjälklag
 • Stomme
  Trä
 • Fasad
  Träpanel
 • Takbeklädnad
  Plåttak
 • Fönster
  3-glas isolerfönster, 2-glas isolerfönster i tillbyggnad
 • Ventilation
  Mekanisk frånluftsventilation
 • Vatten
  Kommunalt vatten
 • Avlopp
  Kommunalt avlopp
 • Radonkommentar
  Årsmedelvärde mindre än 30 Bq/m³, gränsvärde: 200 Bq/m³. Uppgift hämtad från radonmätning utförd av Gammadata Mätteknik AB 2007-11-02 till 2008-02-04.
 • Uppvärmning
  Vattenburet via frånluftsvärmepump samt direktverkande el (golvvärme i våtrum)
 • Renovering Omarbetning etc
  Maj 2017:
  I stort sett hela huset ommålat
  Ny inredning badrum
  Nya bänkar och luckor i kök
  Trädgårdsarkitekt iordningställt hela trädgården
  Renoverad damm vid uppfart

  2016:
  Tvättmaskin, Cylinda
  Torktumlare, Cylinda

  2015 (december):
  Frånluftsvärmepump, Nibe

  2013:
  Kyl och frys, Electrolux
  Ugn och micro, Electrolux
  Diskmaskin, Miele

  2009:
  Byggt till sovrummen på de två mellanplanen

  Övrigt:
  Utomhus spabad, Hydropool – 2011
  Servad, bytt motor och filter - 2016
  Täljstenskamin, Tulikivi Finland – 2001
Energideklaration
 • Energiklass
 • Energiprestanda
  97 kWh/kvm och år
 • Sammanställning
  Energideklaration är utförd
  Datum: 2017-05-11
TV/Internet
 • Fiber är indraget.
Gemensamma anläggningar
 • Gemensamhetsanläggningar
  Nacka Älta Ga:24 - Vägförening.
Tomt/Servitut
 • Tomtarea
  1185 kvm (Tomtareauppgifter enligt lantmäteriet)
 • Tomtbeskrivning
  En asfalterad skaftväg med belysning och hög häck till närliggande granne leder in till tomten som är en blandning mellan plana gräsytor och kuperad skogstomt. En damm med växtlighet runt om välkomnar. Bredvid dammen en redskapsbod och lite längre in på tomten ett förråd. Längst in kantas tomten av en slänt upp till ett bostadsområde vilket ger en perfekt pulkabacke för de yngsta. Huset är naturfärgat (järnvitrol) med blå snickerier och en altan i markplan från söder till norr med sol hela dagen, löper med längs hela långsidan och längs höger sida där man även hittar ett spabad. Från spabadet leder trappor upp till ytterligare altaner i två nivåer. Under huset vid altanerna finns möjlighet till generös kallförvaring. Till vänster om huset vid den stora uppfarten som rymmer ett flertal bilar, ett plommonträd. Bakom huset vid naturtomtens fot växer en fantastisk rhododendron. Vid husets entré, en vacker japansk trädgård.
 • Rättigheter förmån
  Officialservitut: Rätt att inom området x anlägga, underhålla och förnya ledningar för vattenoch avlopp. - Va, Officialservitut: Rätt att inom området x ta utfart. - Väg
 • Planbestämmelser
  Dp 96, Detaljplan (Beslutsdatum: 19930624), Snötäcket, Fastighetsplan (Beslutsdatum: 19931013), Dp 421, Detaljplan (Beslutsdatum: 20070618, Registreringsdatum: 20070904)
Övrigt
 • Säljarnas egna tankar - Det här har vi tyckt bäst om:
  Vi blev förälskade i detta hus når vi såg det första gången för att det var så vackert och framförallt annorlunda. Sen dess så har vi i 13 år trivts i detta fantastiska hus. Tomten är perfekt för barnen med stor plan gräsmatta att leka på och bakom huset ett bergsparti som tillhör tomten. Dessutom världens bästa pulkabacke! Ljuset och den samhörighet som ges till naturen genom de stora fönstren gör att humöret alltid är på topp när man kommer upp på morgonen. Solen är här hela dagen så det blir naturligt att vara ute mycket på sommaren.

  Det är ett lugnt område med naturen inpå knuten med tre badställen och skog att promenera eller jogga i spåren runt de olika sjöarna. Barnen cyklar eller promenerar till skolan och hela Älta är en stor idrottsort vilket passat oss! Det är som att bo i en småstad i den stora staden då det bara tar ca 25 min in till Stockholm centrum och 15 min till Södermalm. Du har även nära till större centrum som Sickla köpkvarter, Farsta Centrum och Nacka forum.
Ekonomi
 • Taxeringsvärde
  4 765 000 kr (Fastställt avseende år 2015)
 • Byggnadsvärde
  2 601 000 kr
 • Markvärde
  2 164 000 kr
 • Typkod
  220 Småhusenhet, bebyggd
 • Värdeår
  1998
 • Uppvärmning
  35 712 kr/år
 • Försäkring
  14 000 kr/år
 • Vatten och avlopp
  3 792 kr/år
 • Renhållning
  2 890 kr/år
 • Sammanlagd driftskostnad
  56 394 kr/år
 • Beskrivning av kostnader
  I uppvärmningskostnaden ligger även kostnaden för hushållsström. Nuvarande ägare förbrukar ca 32 402 kWh/år. Försäkringskostnaden är inkl. fullskadeförsäkring via Trygg Hansa. Renhållningen är beräknad på tömning varannan vecka. Driftskostnaden är hämtad från säljaren och är ej ytterligare kontrollerad.
 • Årlig elförbrukning
  32 402 kwh/år
 • Antal personer i hushållet
  5
 • Fastighetsskatt
  7 687 kr/år
 • Upplåtelseform
  Småhus
 • Pantbrev
  Det finns 6 pantbrev om totalt 3 336 250 kr.
 • Boendekalkyl
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
Området
 • Området:
  Huset är beläget i lugna Hedvigslund med cykelavstånd till Ältasjön och Flatenbadet med sandstrand, hopptorn och kiosk. Stigen runt Ältasjön är en populär och vacker promenadslinga och i det närliggande Nackareservatet finns många spår med olika längd att vandra och springa. Nära busskommunikationer till bl a Tyresö, Slussen och Gullmarsplan. Älta kulturknut uppe i Älta Centrum, en kortare promenad bort, erbjuder generöst med fritidsaktiviteter för alla åldrar. Älta Centrum har även mataffär med postverksamhet, restauranger, apotek, vårdcentral, bibliotek, frisör, café, gym m m. Älta fritidsgård uppe i centrum, är också populärt och välkomnar ungdomar. Förskolor, skolor F-6 och 7-9 på gång- och cykelavstånd. Älta satsar mycket på idrott och är stolta över sin fina ishall, Älta IP med både grus- och gräsplaner, ett flertal fotbollsplaner till runtom i Älta samt en tennishall. Hellasgårdens frilufts- och rekreationsområde ligger ca 5 minuter bort med bil och ett flertal badsjöar runtom och i Älta finns på gång- och cykelavstånd. Hälsokällan vid Sandasjön mellan Älta och Hellas är ett uppskattat utflyktsmål. Ca 10 minuter med bil till Sickla Köpkvarter och några minuter till, till Nacka Forum. Gillar man skidåkning, är den närliggande Hammarbybacken ett bra alternativ, eller så ger man sig ut i längdspåren i Nackareservatet en bit ifrån huset. Man tar sig på cykel ned till havsbadet i Erstavik. I den närliggande grannkommunen Tyresö finns ytterligare ett köpcentrum, en 18-hålsbana för den golfintresserade, en populär ridklubb för den hästintresserade, badmintonhall samt badhus med äventyrsbad.

  Sickla köpkvarter har en uppsjö av affärer, boutiquer, restauranger, caféer, biograf etc. Nacka forum, bara några minuter därifrån likaså.

  Den närliggande grannkommunen Tyresö erbjuder bl a en 18 håls golfbana, ridhus, badmintonhall och badhus med äventyrsbad.

  Sjöar:
  Sjöarna i närheten är förutom Ältasjön med badmöjligheter är även Flaten, Strålsjön, Sandasjön, Ulvsjön, Söderbysjön, Dammtorpssjön och Källtorpssjön. I närområdet ligger även friluftsanläggningen Hellasgården vid Källtorpssjön och Erstaviks fina 1700-talsherrgård nära Erstaviksbadet.

  I Älta Centrum finns idag följande service:
  Apotek Hjärtat, Bibliotek, kulturhuset Älta Kulturknut, fritidsgård, Helsa vårdcentral med BVC och MVC, Älta Salongen, ICA Färskvaruhall med postservice, Peking 2 (restaurang), Actic Gym, Älta Kiosk och Spel, Café & Konditori - Söta drömmar, Älta Träffen (restaurang), Fiorista (blomsterhandel) samt Mäklarhuset.

  Ett större utbud av affärer och restauranger finns i Tyresö Centrum ca 5 minuters bilväg bort eller Sickla köpkvarter ca 10-15 minuter bort.

  Kommunikationer:
  Bra bussförbindelser finns från Älta till Slussen med buss 401 och mot Gullmarsplan buss 801. Buss 821 går från Nacka Sjukhus, genom Älta vidare till Tyresö. Buss 840 går från Handenterminalen genom Älta och vidare till Nacka Strand och nattbuss 491 går från Slussen med ca en timmes mellanrum under hela natten. Med bil till Stockholms C tar det ca 15-20 minuter.

  De skolor som finns i Älta är:
  Sigfridsborgsskolan med årskurser F-6
  Älta skola med årskurser F-6
  Stavsborgsskolan med årskurser F-9
  Inspira med förskoleklass
  Mer information hittar ni på www.nacka.se

Vad blir din totala månadskostnad?

Bolånekalkyl

Ha lånelöftet klart innan visningen.

Ansök om lånelöfte
Sälja nu eller sedan?

Så enkelt ordnat att du slipper välja. Med Förberedd är allt klart för försäljning, när du vill!

Bostadsvisning i VR

Nyhet! Nu lanserar vi bostadsvisningar i virtuell verklighet.

Läs mer och prova på
Sponsrade länkar
Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn