Sök Meny
Visningar
 • Tisdag 4 april 18:00-18:30

  Öppen visning / Notera att säljaren önskar hålla sig till utsatta visningstider, därav ges inga förhandsvisningar.

 • Söndag 2 april 13:30-14:15

  Öppen visning / Notera att säljaren önskar hålla sig till utsatta visningstider, därav ges inga förhandsvisningar.

Boka visning
Älta / Hedvigslund
Blåbärsslingan 7
Utgångspris: 4 250 000 kr
Anmäl bud
Boarea: 97 kvm
Avgift: 5 066 kr/mån
Driftkostnad: 1 520 kr/mån
Rum: 5 rum, varav 3 är sovrum

Älta - Hedvigslund / Blåbärsslingan 7

BR-gavelradhus med tomt i fritt läge och altan med dag-och kvällssol!

I ett populärt område, med en blandning av villor, radhus, grändhus och lägenheter, ligger detta välplanerade gavelradhus om 97 m² fördelat på 5 rum och kök samt möblerbar hall på övervåningen. Vardagsrum med braskamin som förhöjer mysfaktorn. Genomgående ekparkett. Två helkaklade badrum, det ena med badkar och tvättpelare. Trädäckad altan i sydväst från vardagsrummet med sittvänlig trappa mot tomten, vilken kantas av skogsdungen som ligger intill. Markis över altanen och samtliga sovrum. Nära busskommunikationer till b.la Slussen och Gullmarsplan, förskola och skola och Älta centrum med närservice. I Älta bor man nära naturen med vackra promenadstråk och flertalet badsjöar.

Vänligen notera att säljaren önskar hålla sig till utsatta visningstider därav ges inga förhandsvisningar.


Köksinspiration

Provmöblera
Vill du veta vad din bostad är värd?

Fyll i dina kontaktuppgifter så bjuder vi på en fri muntlig värdering av din bostad.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn

Säljarens egna sommarbilder
Säljarens egna sommarbilder
Säljarens egna sommarbilder
Säljarens egna sommarbilder
Säljarens egna sommarbilder
Säljarens egna sommarbilder
Lekplats i området
Lekplats i området
Lekpark "röda bollplan"
Lekpark "röda bollplan"
Stavsborgs BP
Stavsborgs BP
Älta Ishall
Älta Ishall
Älta IP
Älta IP
Utegym vid Älta IP
Utegym vid Älta IP
Ältasjön vid Älta IP
Ältasjön vid Älta IP
Älta Tennishall
Älta Tennishall
Hellasgården
Hellasgården
På en större skärm kan du se hur köket skulle se ut i andra färger och material.
Rumsbeskrivning
 • Hall
  En ljus hall med vita väggar och grafitgrått klinker med elburen golvvärme. Till höger, generös förvaring bakom frostade glasskjutdörrar med aluminiumram. Till vänster, på en skiljevägg mot köket finns platsbyggd förvaring. Larm att ta över från Verisure.

  Vidare fortsätter hallen, till höger når man en trappa upp till övervåningen följt av dörr in till förrådsförvaring under trappan. Kök till vänster, följt av dörr till badrum med dusch och vidare når man vardagsrummet. Vita väggar och ekparkett i innerhallen. Dimmer till takbelysningen
 • Kök
  Från hallen kommer man direkt in i det ljusa trivsamma köket. Vita väggar och vita, släta köksluckor från Myresjö med handtag i rostfritt. Ljust grått kakel över grafitgrå laminatbänkar. Diskbänk med dubbla hoar och avställningsyta. Ovan bänken ett smalt liggande fönster som ger köket härligt ljus. Dold arbetsbelysning under överskåpen. Kyl, frys, diskmaskin och fläkt samt spis med häll och dubbla ugnar. Samtliga vitvaror i rostfritt. Matplats för 6-8 personer vid ett stort fönster mot entrésidan. Ekparketten från hallen, flyter skarvlöst vidare in här. Gott om förvaring och arbetsyta. Dimmer till takbelysningen.
 • Badrum
  Ett generöst, helkaklat badrum med vita väggar och grått golv. Dusch, toalett och ett stort handfat på lådkommod i eklaminat och långa cromade handtag. Matchande spegelskåp med infällda spotlights både i en ramp på översidan såväl som under skåpet, där ljuset flödar ned över handfatet som en trevlig inredningsdetalj. Frånluftsvärmepump, IVT 490. Öppningsbart, frostat fönster mot husets gavel släpper in ljus men ingen insyn.
 • Förråd
  Ett rymligt förråd under trappan. Vita väggar och hyllsystem för förvaring. Lucka till krypgrund.
 • Vardagsrum
  Ett ljust och trivsamt rum med fönster ut mot trädgården och helglasad, låsbar dörr ut till altanen, samt ett litet, öppningsbart fönster mot gaveln. Mörkläggande rullgardiner i både stora och lilla fönstret. Gardinskena i taket. De stora fönsterytorna gör prakten av årstidsväxlingarna från skogsdungen väldigt nära. Vita väggar och ekparketten som skarvlös flyter in från innerhallen. En cylinderformade braskaminen med täljsten ger både hög mysfaktor och är samtidigt en god värmekälla.
 • Trappa
  Vitmålad trappa upp till övervåningen. Vita väggar, tapetserad detalj och från tapeten är väggarna målade i en ljus mintgrön ton.
 • Övre hall
  Från trappan kommer man upp i en hall varifrån man når tre sovrum, bostadens andra badrum samt en öppning in till en walk-in-closet/kontor. Vägg vid trappan och halvväggen mot hallen är klädda i liggande panel. Den ljusa mintgröna nyansen på väggar och ekparkett. Vita släta dörrar med cromade handtag är genomgående i hela huset. Lucka till förrådsvind med integrerad stege.
 • Walk-in-closet/kontor
  Från hallen når man en walk-in-closet med vita väggar samt en fondvägg med mörkbetsad furupanel och ljus heltäckningsmatta. Här finns plats för garderob eller inredningssystem. Allt efter eget behov. En helglasad dörr mot den franska balkongen släpper in rikligt med ljus. Kan även göras om till kontor, läshörna eller extra lekyta för barnen
 • Sovrum 3
  Direkt till höger från trappan, ett mindre sovrum. Fönster mot trädgården med utsikt över skogsdungen nedanför, ger ett härligt ljusinsläpp. En inifrån manövrerad markis över det stora fönstret. Mörkläggande rullgardin. Ljusa väggar och ekparkett. Garderob för förvaring.
 • Sovrum 1:
  Ett lite större, ljust gavelrum med ett generöst fönster mot trädgården och ett smalare mot gaveln, satta i vinkel. En inifrån manövrerad markis över det stora fönstret. Mörkläggande rullgardin. Svagt gröntonade väggar och ekparkett. Garderober i ek med frostade glasskjutdörrar för förvaring. Dimmer till takbelysning.
 • Badrum:
  Helkaklat badrum med badkar. Samma vita högblanka kakel som i det nedre badrummet på väggarna, och den grå, matta klinkern på golvet. Handfat, toalett och spegelskåp i björk med infällda spotlights och glashyllor. Tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare. Ett högt sittande, frostat och öppningsbart fönster över badkaret släpper in ljus.
 • Sovrum 2
  Ytterligare ett gavelrum, med fönster satta i hörna, som ger ett härligt ljusinsläpp. Det stora fönstret mot gaveln, med inifrån manövrerad markis. Mörkläggande rullgardin. Ljusgrå väggar och ekparkett. Garderob för förvaring.
Fakta om bostaden
Beskrivning
 • Boarea
  97 kvm (Boareauppgifter enligt mäklarbild)
 • Rum
  5 rum, varav 3 är sovrum
Byggnadssätt
 • Byggnadsår
  2006
 • Upplåten mark
  Uteplatsen är upplåten med bostadsrätt.
 • Värme och ventilationsanl.
  Frånluftsvärmepump med vattenburen värme.
 • Beskrivning
  Grund: Ventilerad krypgrund.
  Stomme: Trä.
  Bjälklag: Trä.
  Fasad: Trä.
  Tak: Betongpannor.
  Tak på förråd: Plåt.
  Fönster: 3-glas.
  Ventilation: Mekanisk frånluft.
Energideklaration
 • Energiprestanda
  44 kWh/kvm och år
 • Sammanställning
  Energideklaration är utförd
  Datum: 2013-05-23
TV/Internet
 • Till månadsavgiften tillkommer en obligatorisk avgift om 190 kr/mån då bostadsrättsföreningen har upphandlat bredband- och IP-telefoniuppkoppling.
Tomt/uteplats
 • Ett arkitektritat område i mustiga färger, med en blandning av villor, radhus, grändhus och lägenheter. Huset, som har ett optimalt läge i området, är mörkrött och har en grafitgrå ytterdörr med runt fönster och mörkt grå markiser över altanen och över sovrumsfönstren i söderläge. Trädäckad entré under tak. Stenbelagd uppfart med parkering för två bilar direkt framför huset. Svarta staket markerar tomtgränserna vid entrésidan. Ett flertal gästparkeringar i området för besökande. Lugn, asfalterad områdesgata med vägbumpar löper genom området, där man enkelt och tryggt släpper ut barnen att leka ganska så obehindrat, eftersom det inte är någon genomfartstrafik, utan är en slinga som bara trafikeras av boende och besökande. Lekpark strax bredvid huset och flera finns i området. Baksida i söderläge med trädäckad altan som kantas av ett isolerat förråd om ca 5 m². En plan gräsmatta runtom huset inbjuder till lek. Hög avskiljare mot intilliggande granne ger avskildhet. En tuja häck mot den lugna gatan utanför ger skydd mot insyn. Baksidan vetter mot en skogsdunge vilket gör att det inte finns några grannar åt det hållet, utan bara härlig grönska och ostört läge att njuta av och för barnen att fortsätta leken i. Mysiga grillkvällar såväl som lata dagar i solen är lättillgängliga här. Tomten kantas av bergsknallar och skrevor som ger en naturlig nivåskillnad mellan skog och tomt. På tomten finns hallon, rabarber, vinbär och smultron.
Bilplats/Övriga byggnader
 • I månadsavgiften ingår även den stenlagda parkeringsplatsen med plats för två bilar direkt framför entrén. I området finns även parkeringsplatser för gäster.

  På tomten finns ett isolerat förråd med indragen el.
Övrigt
 • Vitvaror:
  2016
  Diskmaskin, Bosch
  Tvättmaskin, Samsung

  2015
  Kyl och frys, Samsung

  Vitvaror från byggåret:
  Spis med häll och dubbleugn, Electrolux
  Fläkt, Electrolux
  Frånluftsvärmepump, IVT
  Torktumlare, Siemens

  Braskamin, Contura

  Utförda renoveringar:
  2017
  Hall, kök och vardagsrum målades

  2016
  Avlastningsbänk i hall
  Avlastningsbänk i badrum på övervåningen

  2015
  Markis över altan. Markisen är el-styrd och manövreras med fjärrkontroll

  2014
  Trappan målades
  Halvvägg mot trappan på övervåningen uppfördes
  Vägg ovan trappan och halvväggen kläddes med liggande panel samt målades
  Hall på övervåningen och sovrum 2 målades
  Heltäckningsmatta i walk-in-closet/kontor. (Mattan går att ta bort)
  Tujahäck längst tomtgräns. (Planterades efter godkännande från brf)

  Tdigare ägare har utfört följande renoveringar:
  2009/2010
  Golvvärme, nya klinker hall

  2008
  Markiser

  2007
  Stenläggning på entrésidan

  2006
  Bygge av trädäck
  Fullisolering och hyllsystem, förråd
Ekonomi
 • Avgift
  5 066 kr/mån
 • Ingår i avgift
  I avgiften ingår parkeringsplats
 • Kommentar till månadsavgift
  I månadsavgiften ingår sophantering och skötsel av området. Till månadsavgiften om 5 066 kr tillkommer en obligatorisk avgift om 190 kr/mån då bostadsrättsföreningen har upphandlat ett avtal för Telia Triple Play med TV, bredband- och IP-telefoni. Vattenkostnaden debiteras varje lägenhetsinnehavare individuellt. Vid avläsningen varje halvår får hushållen antingen tillbaks pengar eller betala extra beroende på hur stor vattenförbrukningen har varit. Detta hushåll har en vattenkostnad på ca 3 500 kr/år.
 • Försäkring
  208 kr/mån
 • Hushållsström
  830 kr/mån
 • Telia Triple Play
  190 kr/mån
 • Vatten
  292 kr/mån
 • Sammanlagd driftskostnad
  1 520 kr/mån
 • Antal personer i hushållet
  4
 • Kommentarer driftkostnad
  I kostnaden för hushållsel ligger även kostnaden för uppvärmning. Säljaren har en beräknad årsförbrukning om ca 8 500 kWh. I nuvarande hushåll är det totalt 4 personer. 2 vuxna och 2 barn. Vattenkostnaden debiteras varje lägenhetsinnehavare individuellt. Vid avläsningen varje halvår, får hushållen antingen tillbaka pengar eller betala extra beroende på hur stor vattenförbrukningen har varit.
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
 • Överlåtelseavgift
  1 120 kr betalas av köpare.
 • Pantsättningsavgift
  448 kr
 • Andel i förening
  2,60749
 • Andelstal insats
  2,52544
 • Pantsättning
  Bostadsrätten är pantsatt vilket innebär att säljaren har tagit lån med lägenheten som säkerhet. Dessa lån löses dock i sin helhet eller byter säkerhet i samband med tillträdet.
Föreningen
 • Benämning
  Brf Tallstigen 2.
 • Allmänt
  Föreningen är bildad under 2005 och består av 35 bostadsrätter i form av både grändhus (23 st) och radhus (12 st). Husen uppfördes av NCC under 2006.
 • Gjorda renoveringar
  Fasaden målades under 2016.
Området
 • Området:
  Älta satsar mycket på barn-och ungdom när det gäller idrott, så vi är stolta över att ha en fin ishall, tennishall och Älta IP med både gräs- och grusplan. Fler grus-och gräsplaner finns runt om i Älta. Både i och runt Älta finns närhet till ett flertal badsjöar och vill man bada i havet så ligger Erstaviks havsbad på cykelavstånd. Hellasgården som ligger ca 10 minuter bort med bil erbjuder motionsslingor, utomhusgym, fina löp- och längdspår m m. Även det relativt nyrenoverade Flatenbadet med sandstrand, hopptorn, kiosk mm har ett uppskattat utegym. Nyaste tillskottet med utegym ligger nere vid fina Älta IP, precis intill Ältasjön. Vill man åka utför, ligger Hammarbybacken på behörigt avstånd vid Sickla ca 15 minuter bort med bil.

  Sickla köpkvarter har en uppsjö av affärer, boutiquer, restauranger, caféer, biograf etc. Nacka forum, bara några minuter därifrån likaså.

  Den närliggande grannkommunen Tyresö erbjuder bl a en 18 håls golfbana, ridhus, badmintonhall och badhus med äventyrsbad.

  Sjöar:
  Sjöarna i närheten är förutom Ältasjön med badmöjligheter är även Flaten, Strålsjön, Sandasjön, Ulvsjön, Söderbysjön, Dammtorpssjön och Källtorpssjön. I närområdet ligger även friluftsanläggningen Hellasgården vid Källtorpssjön och Erstaviks fina 1700-talsherrgård nära Erstaviksbadet.

  I Älta Centrum finns idag följande service:
  Apotek Hjärtat, Bibliotek, kulturhuset Älta Kulturknut, fritidsgård, Helsa vårdcentral med BVC och MVC, Älta Salongen, ICA Färskvaruhall med postservice, Peking 2 (restaurang), Actic Gym, Älta Kiosk och Spel, Café & Konditori - Söta drömmar, Älta Träffen (restaurang), Fiorista (blomsterhandel) samt Mäklarhuset.

  Ett större utbud av affärer och restauranger finns i Tyresö Centrum ca 5 minuters bilväg bort eller Sickla köpkvarter ca 10-15 minuter bort.

  De skolor som finns i Älta är:
  Sigfridsborgsskolan med årskurser F-6
  Älta skola med årskurser F-6
  Stavsborgsskolan med årskurser F-9
  Inspira med Förskoleklass
 • Kommunikationer
  Kommunikationer:
  Bra bussförbindelser finns från Älta till Slussen med buss 401 och mot Gullmarsplan buss 801. Buss 821 går från Nacka Sjukhus, genom Älta vidare till Tyresö. Buss 840 går från Handenterminalen genom Älta och vidare till Nacka Strand och nattbuss 491 går från Slussen med ca en timmes mellanrum under hela natten. Med bil till Stockholms C tar det ca 15-20 minuter.
Sälja nu eller sedan?

Så enkelt ordnat att du slipper välja. Med Förberedd är allt klart för försäljning, när du vill!

Bostadsvisning i VR

Nyhet! Nu lanserar vi bostadsvisningar i virtuell verklighet.

Läs mer och prova på
Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn

Liknande bostäder i närheten