Blåbärsslingan 45 / Hedvigslund / Älta / Nacka

Trivsamt BR-grändhus med tomt i skyddat läge mot skogsdunge

Utgångspris
4 195 000 kr
Boarea
116 kvm
Avgift
5 804 kr/mån
Rum
5 rum (4 sovrum)
Intresseanmälan

Kontakta mäklaren för mer information kring ev visningsmöjligheter.

Anmäl intresse Budgivning

Tvåplans BR-grändhus om 116 m² fördelade på 5 rum och kök i ett arkitektritat barnvänligt område med en trevlig mix av grändhus, radhus, villor och lägenheter. Carport vid huset, isolerat förråd och två härliga trädäckade altaner som bjuder sol från morgon till kväll. Nära badsjöar, naturreservat, skolor F-6 samt skola F-9, förskolor och busskommunikationer till bl a Gullmarsplan, Tyresö och Haninge.

Bilder
Sponsrade länkar
Visa alla 43 bilder
Vill du se hur värdet utvecklas på din bostad?
Prova vår smarta tjänst Värdeindikatorn
Sponsrade länkar
Planritning
Fakta
Rumsbeskrivning
 • Entrévåning
  Entréhall:
  Man kommer in i en trevlig hall med ljusblåa väggar, grått klinkergolv och en fondtapet i matchande dova färger. Ett högt fönster vid ytterdörren samt ett runt fönster i ytterdörren gör hallen ljus. Dubbla inbyggda garderober för förvaring. Larm.

  Innerhall:
  Innerhallen har vita väggar. Ekparketten fortsätter skarvlöst in mot vardagsrummet beläget rakt fram. Till höger, öppning in till köket följt av dörr till duschrum. Trappen upp till övre plan till vänster. Under trappan, ett stängt förråd där man även hittar luckan till husets krypgrund.

  Kök:
  Vita väggar och ekparkett. Vita köksluckor med rostfria handtag. Ljusblått kakel över diskret mönstrade arbetsbänkar i en djupare blå nyans. Infällda dubbla hoar med avrinningsyta. Arbetsbelysning under överskåp. Lågt liggande fönster över diskbänken blir fin detalj. Spis med induktionshäll och varmluftsugn. Rostfri fläkt i stram design. Diskmaskin, kyl och frys i rostfritt. Stort fönster mot entrésidan med markis gör matplatsen för fyra till sex personer ljus och trivsam. Dörr in till tvättstuga.

  Tvättstuga:
  Grått klinkergolv och vita målade väggar. Tvättmaskin och torktumlare i praktisk arbetshöjd. Vit arbetsbänk under öppningsbart fönster ut mot höger gavel. Frånluftsvärmepump IVT 490. Här inne är även elskåp, inkommande vatten samt teknikskåp placerade.

  Badrum:
  Helkaklat badrum med grå klinker på golvet och vitt kakel på väggarna. Handfat på kommod i björk. Spegelskåp med infällda spotlights i björk. Dusch bakom välvda klarglasdörrar. Toalett.

  Vardagsrum:
  Längst ned i innerhallen landar man i vardagsrummet där tre höga fönster i två väderstreck samt en helglasad dörr ut till altan i öster låter rummet bada i ljus. Ekparketten fortsätter skarvlöst in från innerhallen. Vita väggar och samma fondtapet som i entréhallen. En grå, cylinderformad braskamin med täljstensöverliggare höjer både mysfaktorn och blir till en god värmekälla.

  Trappa:
  Vitmålad vang och gråmålade steg. Trapphus med vita väggar. Öppningsbart högt fönster i trapphuset släpper in ljus i både trappen och hallen på övre plan.
 • Övervåning
  Vita väggar och ekparkett. Härifrån når man fyra sovrum samt badrum. Lucka med integrerad stege till förvaringsvind med full ståhöjd, hyllförvaring och golv.

  Sovrum 1 till vänster om trapp:
  Grå väggar och ekparkett. Garderob för förvaring. Fönster ut mot baksidan.

  Sovrum 2, master bedroom, till vänster om trapp:
  Här är familjens master bedroom. Ljus tapet, en ljust blå fondtapet och ekparkett. Två fönster som möts i ett hörn blir en fin arkitektonisk detalj och gör rummet ljust och soligt. Dubbla garderober för förvaring.

  Badrum rakt fram från trapp:
  Blekturkost kakel på väggarna och vit klinker på golvet. Toalett. Badkar. Handfat på björkkommod och matchande spegelskåp med infällda spotlights. Ett öppningsbart högt sittande ornamentsfönster, släpper in ljus men ingen insyn.

  Sovrum 3, till höger om trapp:
  Ljus tapet och ekparkett. Dubbla garderober för förvaring. Två hörnfönster möts även här och ger en luftig känsla. Markis över det stora fönstret ut mot entrésidan.

  Sovrum 4, till höger om trapp:
  Vita väggar och fondtapet i vitt och turkost. Ekparkett. Fönster och fransk balkong med helglasad dörr ut mot entrésidan. Markis över både fönster och dörr.
Fakta
Beskrivning
 • Boarea
  116 kvm (Boareauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)
 • Rum:
  5 (4 sovrum)
Byggnadssätt
 • Byggnadsår:
  2006
 • Upplåten mark
  Uteplatsen är upplåten med bostadsrätt.
 • Larm finns:
  Ja
 • Fabrikat/Typ:
  Sector Alarm
 • Värme och ventilationsanl.
  Frånluftsvärmepump med vattenburen värme och en braskamin.
  Bostadsrättsföreningen ansvarar för frånluftsvärmepumpen.
Energideklaration
 • Energiprestanda:
  46 kWh/kvm och år
 • Sammanställning
  Energideklaration är utförd
  Datum: 2013-05-23
TV/Internet
 • Beskrivning TV/Internet
  Ansluten till kabelnät (kabel-TV grundutbud ingår i avgiften).
  Till månadsavgiften tillkommer en obligatorisk avgift om 190 kr/mån, då bostadsrättsföreningen har upphandlat bredband- och IP-telefoniuppkoppling via fiber (100/100 mbit/s).
Tomtbeskrivning
 • Mörkrött hus med grå dörr och grå markiser. Entré under tak. Till vänster om huset, carport under tak med hög takhöjd. Både uppfarten och carporten är asfalterade. Häck av svart Aronia mot gatan skyddar inte bara mot direkt insyn, utan har dessutom bär som är proppade med antioxidanter som skyddar vår hälsa. Under häcken, blandad plantering. På baksidan, löper en stor trädäckad altan längs hela husbredden, delvis inramad med staket av liggande läkt. Plan gräsmatta kantas av krusbärsbuskar och diverse grönska. Jordgubbar i pallkrage. Isolerat förråd och hög spaljé mot vänster granne minskar insynen. Stenbelagt vid förrådet. Baksida i östligt läge. Tomten angränsar en skogsdunge där en gångväg leder ned till Tellusvägen och blir en praktisk genväg till bussar och centrum.
Bilplats/Övriga byggnader
 • Beskrivning, parkering
  Carport för en bil. Takhöjden tillåter förvaring av t ex takbox. Ihopbyggt med carporten finns ett isolerat förråd. Kran till bevattning vid carport. Man får plats med ytterligare en bil på den asfalterade uppfarten framför carporten.
  Gästparkeringar finns snett mitt emot huset på den lugna områdesgatan.
Övrigt
 • - Braskamin, Contura

  Badrum:
  - Inredning, Vedum

  Kök:
  - Köksstomme från Myresjö - Original -2006
  - Köksluckor från Härjedalskök - 2013

  Vitvaror:
  - Spis med induktionshäll och varmluftsugn, Gram – 2016
  - Fläkt, Electrolux – 2017
  - Diskmaskin, Bosch – 2018
  - Kyl och frys, Electrolux – 2006

  Tvättstuga:
  - Tvättmaskin, Electrolux – 2012
  - Torktumlare, Electrolux – 2006
  - Frånluftsvärmepump, IVT 490 – 2006 / översyn 2018


  Renoveringar/tillbyggnader:
  2018
  - Målat trapp och övre hall

  2017
  - Huset ommålat (sköts genom Brf)

  2015
  - Isolerat uteförråd

  2014
  - Byggt altanen på framsidan

  2013
  - Bytt köksluckor

  2009
  - Markiser

  2008
  - Byggt ut altanen på baksedan

  - För övrigt, löpande ytskiktsrenovering.
Ekonomi
 • Avgift:
  5 804 kr/mån
 • Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften
  I månadsavgiften ingår sophantering och skötsel av området och egen carport samt egen p-plats på uppfart utanför huset. Till månadsavgiften om 5 804 kr tillkommer en obligatorisk avgift om 190 kr/mån, då bostadsrättsföreningen har upphandlat ett avtal för Telia Triple Play med TV, bredband- och IP-telefoni. Vattenkostnaden debiteras varje lägenhetsinnehavare individuellt.
 • Hushållsström:
  1 166 kr/mån
 • Telia Triple Play:
  190 kr/mån
 • Vatten:
  333 kr/mån
 • Sammanlagd driftskostnad:
  1 689 kr/mån
 • Antal personer i hushållet:
  4
 • Kommentar, driftkostnad
  I kostnaden för hushållsel ligger även kostnaden för uppvärmning. Säljaren hade förra året en förbrukning om 11 500 kWh/år. I nuvarande hushåll är det totalt 4 personer. 2 vuxna och 2 barn. Kostnaden för vatten debiteras varje lägenhetsinnehavare individuellt. Vid avläsningen varje halvår får hushållen antingen tillbaks pengar eller betala extra beroende på hur stor vattenförbrukningen har varit. Detta hushåll hade förra året en vattenkostnad på 4 000 kr/år. Utöver driftkostnaderna om 1 689 kr/mån betalar säljaren 121 kr/mån för hemförsäkring. Driftskostnaden är hämtad från säljaren och ej ytterligare kontrollerad.
 • Upplåtelseform:
  Bostadsrätt
 • Överlåtelseavgift:
  1 163 kr, betalas av köpare.
 • Pantsättningsavgift:
  465 kr
 • Andel i förening:
  0,0298739
 • Boendekalkyl
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
Föreningen
 • Benämning:
  Brf Tallstigen 2.
 • Allmänt
  Föreningen är bildad under 2005 och består av 35 bostadsrätter i form av både grändhus (23 st) och radhus (12 st). Husen uppfördes av NCC under 2006.
Området
 • Huset är beläget i ett smakfullt, arkitektritat område centralt i Älta med promenadavstånd ned till Älta Centrum och med skolor F-6 och förskolor, samt busskommunikationer till bl a Tyresö, Haninge, Slussen och Gullmarsplan i direkt närhet. Närmaste förskola inom 200 m. Älta har otroligt mycket att erbjuda som ger en känsla av enkelhet och vardagslyx för både barn och vuxna. Naturreservat med vackra promenadstråk, bra motionsspår och skogar fyllda av svamp, blåbär och lingon ligger på promenad- och cykelavstånd från huset, samt ett antal badsjöar runt om och i Älta som inbjuder till ett rikt friluftsliv. Stigen runt närliggande Ältasjön är en populär och vacker promenadslinga. Likaså badplatsen vid Älta IP, som ligger på promenadavstånd. I det närliggande Nackareservatet finns många spår med olika längd att vandra och springa. Sjön Flaten som ligger på ett kortare cykelavstånd är en av Stockholms renaste badsjöar. Vid Flatenbadet finns bryggor på flera platser och ett hopptorn. Sommartid finns servering och minigolfbana i anslutning till badet. Fina promenadstigar genom orörd natur, leder runt sjön. I Kolarängen i Ältas utkant, finner man Ulvsjön och Sandasjön och hälsokällan vid Sandasjön mellan Älta och Hellasgården, med sitt rena mineralrika vatten är ett uppskattat utflyktsmål. Strålsjön på cykelavstånd, som är en populär badplats framförallt för familjer med mindre barn, även kallad Cocacolasjön av ortsbefolkningen för dess mörkbruna vatten, ligger inbäddad i Erstaviksskogarnas grönska. Sjön innehåller mycket humus, som kommer från myrmarkerna i Nackareservatet. Det är humusämnena som ger vattnet den djupa bruna färgen. Sjön omges av två naturreservat: Strålsjön-Erstavik och Älta mosse-Strålsjön. Vill man bada i havet, tar man sig vidare på cykel ned till havsbadet i Erstavik.

  Älta kulturknut i Älta Centrum, erbjuder generöst med fritidsaktiviteter för alla åldrar. Älta Centrum har även mataffär med postverksamhet, restauranger, apotek, vårdcentral, bibliotek, frisör, café, gym m m. Älta fritidsgård i centrum, är också populärt och välkomnar ungdomar från sjätte klass.

  Älta växer! Nya bostadsområden växer fram och smälter fint ihop med redan befintliga delar. Ett program med en vision för framtidens Älta, - Ännu mera Älta 2025, har tagits fram tillsammans med politiker, boende, föreningar och fastighetsägaren Wallenstam som står som ägare till stora delar av Älta Centrum, som ligger på promenadavstånd från huset. Vid planerade Älta torg kommer man bygga bostäder, utveckla en dynamisk småstadsmiljö med service, handel och restauranger, endast 10 km från Stockholms innerstad. Älta erbjuder ett antal förskolor, skolor F-6 och F-9 samt täta busskommunikationer till bl a Slussen, Gullmarsplan, Tyresö, Handen och Nacka Strand. I närliggande Älta industriområde växer det fram en företagsby, där man även hittar pizzeria samt frisör.

  Älta har ett blomstrande föreningsliv, satsar mycket på idrott och är stolta över sin fina ishall, Älta IP med härliga gräsplaner, ett flertal fotbollsplaner till runtom i Älta, utegym samt en tennishall belägen intill IP. Hellasgårdens frilufts- och rekreationsområde ligger ca 5 minuter bort med bil. Ca 10 minuter från Älta med bil till Sickla Köpkvarter och en bit därifrån ligger Nacka Forum. Gillar man utförsåkning, är den närliggande Hammarbybacken ett bra alternativ, eller så ger man sig ut i längdspåren i något av naturreservaten. I den närliggande grannkommunen Tyresö finns ytterligare ett köpcentrum som växer, en 18-hålsbana för den golfintresserade, en populär ridklubb för den hästintresserade, badmintonhall samt badhus med äventyrsbad.
 • Kommunikationer
  Buss 401 Från Älta (Ekstubben) till Slussen.
  Buss 801 Från Älta till Gullmarsplan.
  Buss 814 Från Älta (Södra Hedvigslund) till Gullmarsplan (Rusningstrafik).
  Buss 816 Från Tyresö centrum via Älta till Gullmarsplan.
  Buss 821 Från Tyresö centrum via Älta till Nacka Närsjukhus.
  Buss 840 Från Handenterminalen via Älta till Nacka Strand.
  Nattbuss 491 Från Stockholm C via Älta till Nyfors (Tyresö).
Sponsrade länkar

Vad blir din totala månadskostnad?

Bolånekalkyl

Ha lånelöftet klart innan visningen.

Ansök om lånelöfte
Sälja nu eller sedan?

Så enkelt ordnat att du slipper välja. Med Förberedd är allt klart för försäljning, när du vill!

Klicka här för att börja använda kartan
Närliggande platser & landmärken

 • Sjö
 • 447 m
 • 4 min
 • 2 min
 • 9 min
 • Hav
 • 4,52 km
 • 18 min
 • 30 min
 • 1 tim 39 min
 • Tågstation - Trångsund station
 • 3,91 km
 • 13 min
 • 38 min
 • 2 tim 3 min
 • Hållplats - Östra Stensö
 • 258 m
 • 4 min
 • 3 min
 • 9 min
 • Älta Träffen
  387 m
  Restaurang Peking
  422 m
  Flatens bangolf
  966 m
  Ältakrysset
  989 m
  Strandgrillen
  997 m
 • Förskola Almdungen - Pysslingen Förskolor
  453 m
  Inspira -Öppen förskola Älta
  552 m
  Inspira - Skola i Älta
  557 m
  Stavsborgsskolan
  589 m
  Förskolan Solstrålen
  604 m
 • Lidl
  1,47 km
  Hemköp skarpnäck
  3,45 km
  Hemköp
  3,47 km
  Coop Nära Farmarstigen
  3,53 km
  Hemköp Sköndal C
  3,7 km
 • Östra Stensö
  258 m
  Ekstubben
  283 m
  Älta centrum
  463 m
  Tibastvägen
  501 m
  Stavsborgsskolan
  544 m
 • Trångsund station
  3,91 km
  Skogås station
  4,07 km
  Farsta Strand
  4,65 km
  Saltsjö-Duvnäs station
  5,44 km
  Östervik station
  5,72 km
Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Följ oss i sociala medier