Viktoriavägen 10A

Viktoriavägen 10A

Slutpris

12 250 000 kr


Långbro— Älvsjö— Stockholm

Viktoriavägen 10A


Slutpris
12 250 000 kr

Långbro— Älvsjö— Stockholm

Sekelskiftesdröm finns äntligen till salu på lugn och bra adress i Långbro / Gamla Älvsjö i villaidyllens trygga kvarter.
På friköpt och lättskött tomt ståtar detta charmiga hus, med putsad ljus fasad och grönmålade fönster. Huset har varsamt renoverats för att bibehålla den tidstypiska sekelskiftesandan på bästa vis. Här erbjuds en luftig och ljus planlösning med rejäl takhöjd med nästan 3 meter både på entréplan och ovanvåning. Huset har ett vackert mansardtak omlagt med röda tegelpannor från Vittinge. Huset är tillbyggt mot ena sidan för att få till en rymlig matsal med altandörr som leder dig ut till en solig, stenbelagd uteplats i bästa s/v läge. Detta blir en naturlig samlingspunkt under årets varmare tid med plats för lugn i solstolen, grill och middagar med vänner. Huset har genomgående fina ytskikt med tapetserade väggar i alla rum, välbevarad fiskbensparkett på entréplan och fina vitlaserade furugolv på övre plan. Här finner du även två vackra kakelugnar, en i master bedroom och en i vardagsrummet, båda i tidsenlig anda som gör pricken över i:et i bostaden. Flertalet fönster är i original med sommarbågar som kan lyftas ur under sommarmånaderna för att släppa in ljudet av fågelkvitter. Vill ni njuta av solen i extra avskildhet, kanske när barnen lagt sig, finns balkongen där solen dröjer sig kvar till långt in på kvällen.

På bottenvåningen finner vi ett klassiskt renoverat kök från Tibro med ljusgrå köksluckor och stommar samt ljus bänkskiva i Carreramarmor. Generöst vardagsrum med vackert burspråk och tidsenliga fönster i original. Vardagsrum, kök och matrum ligger i fil vilket ger en härlig rymd! Bostaden har idag fem sovrum, varav tre på ovanvåningen, ett på entréplan och ett på källarplanet. Utöver det finns det även i källaren en tv-/ spelhörna, tvättstuga, hemmagym och WC. Här är det bara fantasin som sätter begränsningarna för hur just ni vill ha det, det är bara att flytta in!

Tomten är grönskande och solig med barnvänliga gräsytor med plats för lek och stoj. Här finns äppelträd, vinbärsbuskar, rabarber och lite hallon. På försommaren blommar Syrén, Fläder och Hägg som sprider en härlig doft. Utmed gräsmattan ligger en blomsterrabatt med Pion, Riddarsporre, Himmelsspira, Vallmo och Bolltistlar som lockar fjärilar och bin. Grusgångar och stentrappor leder dig genom trädgården runt huset till baksidan där kompost och cykelställ finns samt plats för arbetsytor. Vidare kommer man till vedboden och två redskapsförråd där ni kan förvara allt ni behöver för att hålla trädgården i önskat skick. Direkt när man svänger in på tomten finns en stor grusad parkering omgärdas av en uppväxt avenbokshäck.

På uteplatsen finns förutom en plats för grill, kalas och umgänge även en mindre gräsmatta för sol och avkoppling. Ytan avskärmas av ett lite högre grönt träplank mot vilket Kaprifol och Klematis klänger, en mindre rabatt med Lavendel, Röd Stormhatt och Vit Kransveronika förhöjer känslan. Häggen ger skugga under varma sommareftermiddagar och här finns också två odlingslådor för att skapa er egen lilla örtagård eller grönsaksland. Låt fantasin flöda och skapa just er drömträdgård!

På bekvämt promenadavstånd ligger Älvsjö staden med flera butiker, restauranger och kaféer. Goda kommunikationerna via pendeltåg till citykärnan. I området finns flertalet förskolor och skolor som Långbrodalsskolan, Johan Skyttes skola, Kämpetorp, Engelska skolan och Herrängens skola.

Om ni letar efter ett hus som kombinerar både sekelskiftescharm och moderna bekvämligheter så kan nog detta vara helt rätt.

Välkommen hem!


Boarea/biarea
149/62 kvm
Driftkostnad
56 875 kr/år
Tomtarea
603 kvm
Rum
7 rum (4-5 sovrum)
Såld
2023-05-22

Mäklarhuset Älvsjö/Hägersten

Denna villa på Viktoriavägen såldes av oss 2023-05-22. Se alla våra försäljningar i Älvsjö samt även på Viktoriavägen.

Boka värdering

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.