Handelsvägen 63 / Gamla Enskede / Enskede / Stockholm

Solig liten pärla med härlig trädgård!

Boarea/biarea
65/65 kvm
Driftkostnad
30 262 kr/år
Tomtarea
581 kvm
Rum
3 rum (1-2 sovrum)
Såld
2020-06-28
Bostaden är såld!

Denna villa på Handelsvägen såldes av oss 2020-06-28. Se alla våra försäljningar i Enskede samt även på Handelsvägen

Om du går i säljtankar och bor i närheten av Gamla Enskede är du varmt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering.

Boka värdering

Hus från 1941 med samma ägare från 1966! Har varit ett älskat hem under många år men nu är det dags för en ny familj att flytta in och modernisera och renovera. Här finns förutsättningar att skapa sitt egna hem .

Trivsamt läge med närhet till Gamla Enskedes fina kvarter med restauranger och caféer, små butiker och mycket mer. I närheten finns även Svedmyraplan med BEA och Sockenplan med måleributik, coop, cykelverkstad och café. Oavsett i vilken fas du är i livet har Enskede mycket att erbjuda - här finns dessutom lekplatser, utegym och mycket mer. Runt hörnet har du Svedmyraskogen där barnen kan leka eller där man själv kan ta en promenad.

Huset är en klassisk småstuga med tre rum, kök och wc på entréplan. All interiör är i välvårdat men äldre skick, ta gärna en extra titt på det vackra parkettgolvet och de fina originaldetaljerna. Källaren har duschrum och tvättstuga samt stora utrymmen som kan utvecklas till bostadsrum. Här finns en stor potential.

Trädgården erbjuder en stor plan yta med fruktträd och fina rabatter. Här finns också gott om plats för bilar på uppfarten och i garaget.

Besiktningsprotokoll och energideklaration hittar du längre ner efter beskrivande text! Huset säljs med friskrivningsklausul.

Vill du veta värdet på din bostad?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig så skapas ett konto och du godkänner användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

mySafety hjälper dig med självrisken
Erbjudande: Kostnadsfri självriskreducering på din hemförsäkring
Med mySafety Självriskreducering får du ersättning på upp till 10 000 kr för betald självrisk vid t.ex. brand, inbrott och vattenskador.
Ta del av erbjudandet genom att fylla i formuläret och boka en kostnadsfri värdering.
Området

Gamla Enskede

I början 1900-talet köpte Stockholms kommun upp området Enskede Gård som det då hette. Syftet var att skapa ett område för egnahems bostäder där arbetarklassen med eget arbete skulle kunna bygga sina egna hus genom förmånlig finansiering. 1907 stod detaljplanen klar och området började bebyggas året efter. Från 1909 drogs spårvägen, Enskedebanan, vidare från Skanstull till Stora Gungans väg. En resa till Slussen tog cirka 25 minuter. Spårvagnstrafiken lades ner 1950 och ersattes av tunnelbanan. Idag är Gamla Enskede ett av Stockholms mest attraktiva bostadsområden med ett rikt utbud av välkända restauranger, caféer och små butiker. Inom området finns aktiva eldsjälar som tex driver Enskedespelet, en teaterförening som arrangerat åtskilliga bejublade teaterförställningar.

Evenemang och shopping

Gamla Enskede har flera små mysiga butiker, caféer och restauranger och säsongsevenemang som Enskedespelen, julmarknad och mycket mer. Mycket av detta är samlat Triangelparken, längs Stora Gungans väg och in i Enskededalen där man har service i form av matbutik och apotek. Tar man tunnelbanan några stationer når man Globen Shopping med ca 60 butiker, caféer och restauranger och anslutning ligger även Globen och Tele2 arena som erbjuder konserter, ishockey- och fotbollsmatcher som mycket mer. Större centrum i söder är även Farsta med ca 150 butiker samt Liljeholmens centrum med ca 90 butiker.

Sport och fritid

I Enskedeområdet finns flera aktivitetsmöjligheter för både unga och gamla. Enskede IK är med sina 2 400 medlemmar en av Sveriges största idrottsföreningar och har fotbollslag i alla åldrar. Vid Enskede IP finns också Hammarby friidrott, en av Sveriges genom tiderna mest framgångsrika klubbar. I anslutning till Enskedefältet finns Enskede Ridskola som grundades av Hans Georg Netterberg redan 1945 och blev därmed en av Sveriges första ridskolor. Lite längre fram på Sockenvägen ligger Enskede rackethall med sex racketsporter, gym, innebandy, sportshop. Utöver detta finns kampsportsklubbar, innebandy och mycket mer. Med bil eller cykel kan man ta sig till Hellasgården eller Ågesta med bl.a. badsjöar, motionsslingor och golfbanor.

Kommunikationer

Gamla Enskede är ett centralt placerat villaområde med goda kommunikationer i flera riktningar. Från Sandsborg t-banestation tar man sig till Gullmarsplan på 6 minuter och till T-centralen på 15 minuter.

Skolor

Enskede skola har klass f-9 och ca 900 elever och om man söker en mindre miljö finns Enskede Byskola med klass F-6 och ca 130 elerver. Vid Sockenplan finns Kunskapsskolan och Enskedefältets skola. Inom området finns fler förskolor, tex Sockenstugan, Svampen, Sportstugan m.m.

Liknande bostäder i närheten
Hemmaliv
Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.