Klamparbacken 7 / Stureby / Enskede / Stockholm

Högt och soligt belägen villa nära Hemskogen, t-bana och BEA!

Boarea/biarea
180/67 kvm
Driftkostnad
40 418 kr/år
Tomtarea
898 kvm
Rum
5 rum (4-5 sovrum)
Såld
2020-05-28
Bostaden är såld!

Denna villa på Klamparbacken såldes av oss 2020-05-28. Se alla våra försäljningar i Enskede samt även på Klamparbacken

Om du går i säljtankar och bor i närheten av Stureby är du varmt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering.

Boka värdering

Stor välplanerad villa, högt belägen på en kulle, med lekvänlig och solig tomt i söder.

När man kliver in i huset möts man av ett våningsplan med stora sällskapsytor i form av kök och vardagsrum med generösa ytor. Vardagsrummet har ett stort fönsterparti mot trädgården och dessutom en öppen spis som familjen kan träffas runt under kalla vinterkvällar. Köket har väl tilltagna beredningsytor och vid fönstret finns plats för ett matbord som rymmer både familjen och gäster. På samma våningsplan finns ett sovrum samt en separat wc i anslutning till hallen.
På övre plan finns 3-4 sovrum, allrum med plats för sittgrupp och tv och ett fräscht badrum med badkar, dubbelhandfat med kommod samt wc.
Källaren nås via trappa från hallen men har även egen ingång vilket är utmärkt med tanke på att det finns ett stort rum som kan användas för egna företagaren som kontor eller mottagning eller kan byggas om till uthyrningsdel. Här finns också tvättstuga med dusch, separat wc och pannrum/förråd.

Stora genomgripande renoveringar har skett under de 10 senaste åren med bla nytt kök och badrum. Bergvärme installerades 2003.

Bilen parkerar du på uppfarten eller i det vidbyggda garaget.

Stor solig tomt med en uteplats som har ett underbart solläge. Mitt på tomten står en ståtlig björk som erbjuder skugga under de mest heta sommardagarna. På tomten finns en friggebod med plats för cyklar och trädgårdsredskap.

I närområdet finns populära Sturebyskolan, som två gånger vunnit Stockholm stads kvalitetsutmärkelse, och Enskedefältets skola som nu kommer att öppna igen efter en tids renovering av lokalerna. Det finns även flera förskolor. I närområdet finns bollplan, Vivstavarvsparken, konstgräsplan och stor lekplats vid skolan. Lugna fina omgivningar med närhet till allt från storstad till bekväm närmiljö i form av matbutik, Hemskogen och goda kommunikationer vid Svedmyra eller Stureby.

Nära till busshållplats för buss 163 som på ett par minuter tar dig till Svedmyra med t-bana och matbutik och till buss 144 vid Huddingevägen som går till Gullmarsplan på några minuter.
Åker man åt andra håller kommer man till Älvsjö station. Ca 5 minuters promenad till t-banestationerna i Svedmyra och Stureby.
Bor man här har man även nära till många aktiviteter med Enskede rackethall, Enskede ridskola, Enskede och Stureby IP med fotboll och friidrott.
Om man tar tunnelbanan ett par stationer kommer man till Globenområdet med Tele2 arena och det kommande Slakthusområdet med restauranger, caféer och mycket mer.

Vill du veta värdet på din bostad?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig så skapas ett konto och du godkänner användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

mySafety hjälper dig med självrisken
Erbjudande: Kostnadsfri självriskreducering på din hemförsäkring
Med mySafety Självriskreducering får du ersättning på upp till 10 000 kr för betald självrisk vid t.ex. brand, inbrott och vattenskador.
Ta del av erbjudandet genom att fylla i formuläret och boka en kostnadsfri värdering.
Området

Stureby

Välkommen till Stureby, ett av söderorts äldre och mest populära villa- och flerfamiljshusområden. Stureby började på allvar bebyggas i slutet av 1800-talet och då först med storstadsbornas sommarbostäder för att senare under 1920-talet allt mer bebyggas med villor för permanentboende. Området kallades då för Ersta Villastad, 1926 bytte stadsdelen namn till Stureby efter protester från diakonissorna på Ersta Diakonissanstalt. Tidigare fanns här en lokal biograf samt ett flertal småbutiker, och där tunnelbanan går idag gick tidigare spårvagn. Idag ligger Stureby mycket centralt i förhållande till stan och spårvagnen har ersatts med tunnelbana med vilken det tar ca 15 minuter in till stan.

Evenemang och shopping

Vid Svedmyraplan och Sockenplan finns två lokala centrum med matbutiker, restauranger m.m. Tar man tunnelbanan några stationer når man Globen Shopping med ca 60 butiker, caféer och restauranger och anslutning ligger även Globen och Tele2 arena som erbjuder konserter, ishockey- och fotbollsmatcher som mycket mer. Större centrum i söder är även Farsta med ca 150 butiker samt Liljeholmens centrum med ca 90 butiker. Man får dock inte glömma Gamla Enskede med flera små mysiga butiker, caféer och restauranger och säsongsevenemang som Enskedespelen, julmarknad och mycket mer.

Sport och fritid

I Enskedeområdet finns flera aktivitetsmöjligheter för både unga och gamla. Enskede IK är med sina 2 400 medlemmar en av Sveriges största idrottsföreningar och har fotbollslag i alla åldrar. Vid Enskede IP finns också Hammarby friidrott, en av Sveriges genom tiderna mest framgångsrika klubbar. I anslutning till Enskedefältet finns Enskede Ridskola som grundades av Hans Georg Netterberg redan 1945 och blev därmed en av Sveriges första ridskolor. Lite längre fram på Sockenvägen ligger Enskede rackethall med 6 racketsporter, gym, innebandy, sportshop. Utöver detta finns kampsportsklubbar, innebandy och mycket mer. Med bil eller cykel kan man ta sig till Hellasgården eller Ågesta med bl.a. badsjöar, motionsslingor och golfbanor.

Kommunikationer

Stureby är ett centralt placerat villaområde med goda kommunikationer i flera riktningar. Från Stureby t-banestation tar man sig till Gullmarsplan på 8 minuter och till T-centralen på 17 minuter. Genom Stureby passerar buss 163 som går mellan Kärrtorp och Bredäng via Älvsjö station där man kan byta till pendeltåg. I utkanten av Stureby passerar buss 161 som går mellan Bagarmossen och Gröndal via bl.a. Telefonplan samt buss 144 som går vid Huddingevägen och endast tar några minuter till Gullmarsplan.

Skolor och förskolor

I Stureby finns populära Sturebyskolan med klass f-9. År 2004 och 2015 vann Sturebyskolan Stockholms Stads "Kvalitetsutmärkelse”. Motiveringen var: Det gemensamma värdesystem, distinkt engagemang, arbetssätt och uppföljning system vid Sturebyskolan som leder till fantastiska resultat. Ledarskapet är mycket professionell med tydliga visioner. Personalen på skolan deltar i alla aktiviteter som ger en trygg miljö" I området finns flera förskolor som Kotten, Stureby, Långåkerstorpet, Gyllmyra och många fler.

Liknande bostäder i närheten
Hemmaliv
Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.