Solvägen 4

Solvägen 4

Slutpris

10 360 000 kr


Gamla Enskede— Enskede— Stockholm

Solvägen 4


Slutpris
10 360 000 kr

Gamla Enskede— Enskede— Stockholm

Enskedevilla från 1909

Solvägen, redan namnet på gatan säger något om hur fantastiskt detta är. Med ett byggår från 1909 är detta en av de äldsta byggnaderna i området, en av de ursprungliga Enskedevillorna. Hustypen uppfördes som en modellstuga till Stockholmsutställningen 1909 i syfte att göra reklam för Enskedes trädgårdsstad.

Huset har sedan byggts om och byggts till vid några tillfällen, men med en känsla för att behålla huset ursprungliga karaktär. Ombyggnaden som gjordes 1997-1998 skedde med hjälp av arkitekt Gunnar Åsell som förvandlade huset från 2 till 6 rum. Med tiden formgav han ytterligare ändringar, bl.a. en takkupa mot trädgården och huset fick sitt fjärde sovrum och blev totalt 7 rum.

Husets interiör är kanske inte helt modern och tillrättalagd men med mycket charm och patina. Detta är ett hus med mycket känsla och man får en upplevelse av husets ålder och ursprung.

Entréplanet har högt i tak, vackra golv, fina fönsterpartier och många andra fina detaljer. Köket och vardagsrummet utgör en trevlig sällskapsyta vid såväl vardag som fest och invid vardagsrummet finns ett vackert blomsterrum där man upplever en trädgårdskänsla inomhus! Vill man komma närmare den lummiga trädgården går man ut genom de fina glasdörrarna och möts av en härlig grönska och ett flertal fruktträd. I anslutning till hallen finns ett litet arbetsrum/skrivstuga med fönster mot trädgården - kan kanske inspirera till storverk!

På övre plan finns fyra sovrum, som alla har sin egna form och charm, samt ett bad-/duschrum. Källaren är till stora delar just en källare, enkel med betonggolv och målade putsade väggar, med minimal risk för fuktproblematik. Här finns tvättstuga, wc, verkstad och ett pannrum med miljövänlig pelletspanna och pelletsförvaring.

Trädgården har bästa syd/västläget med sol från morgon till kväll! Den har dessutom gott om fruktträd vilket gör att du kan välja om du vill njuta av solen eller läst en bok i skuggan samtidigt som du säkert uppskattar det lugna läget i området.

Missa inte chansen att se en av de nitton Enskedevillor som byggdes i början av förra seklet, där detta är en av de absolut första med sitt läge där man började bebygga Gamla Enskede. Detta är inte bara ett hus, det är historia!


Boarea/biarea
134/42 kvm
Driftkostnad
39 832 kr/år
Tomtarea
613 kvm
Rum
7 rum (4 sovrum)
Såld
2018-02-03

Mäklarhuset Enskede

Denna villa på Solvägen såldes av oss 2018-02-03. Se alla våra försäljningar i Enskede samt även på Solvägen.

Boka värdering

Tommy Sundvall

Ansvarig mäklare
Talar även engelska.

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.