Tanneforsvägen 33 / Stureby / Enskede / Stockholm

Villa med härliga sällskapsytor och centralt läge nära t-bana.

Slutpris
8 880 000 kr
Boarea/biarea
197/32 kvm
Driftkostnad
22 035 kr/år
Tomtarea
722 kvm
Rum
6 rum (4 sovrum)
Såld
2019-10-09
Bostaden är såld!

Denna villa på Tanneforsvägen såldes av oss 2019-10-09. Se alla våra försäljningar i Enskede samt även på Tanneforsvägen

Om du går i säljtankar och bor i närheten av Stureby är du varmt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering.

Boka värdering

Ett bekvämt boende med fina originaldetaljer i kombination med stora härliga sällskapsytor och med en friköpt tomt om 722 som sommartid är grön insynsskyddad oas.

Inne i huset kommer man till en rymlig hall som via en vacker trappa leder upp till övre plan där fokus ligger på stora ljusa sällskapsytor. Matsal, vardagsrum och glasat uterum i fil ger sällskapsytor som fungerar vid såväl vardag som vid umgänge med släkt och vänner. Det är inte svårt att tänka sig glada middagar i den rymliga matsalen eller att hänga framför den fina öppna spisen under kalla vinterdagar när ljuset flödar in genom det glasade uterummet. På samma plan finns tre sovrum, som ligger avskiljt från varandra, samt kök med matplats. Rummen har fina gamla parkettgolv och i matsalen finns ett vackert blyinfattat fönster.

I entréplanet ligger en mysig gillestuga i direkt anslutning till hallen. Även här finns en fin öppen spis med kamininsats och ett vackert blyinfattat fönster. Fortsätter man längre in kommer ett badrum med både hörnbadkar och duschplats och intilliggande bastu och separat wc. Sedan passerar man tvättstuga till en groventré med gott om garderober samt ingång till ett kontor/sovrum - ger möjlighet till generationsboende eller företagardel med egen entré. Garaget ger stora möjligheter till förvaring för både bil, mc, cyklar och har plats för arbetsbänk.

Garaget har plats för bil och det finns plats för ytterligare en bil på uppfarten. En smart detalj är värmeslingorna som håller uppfarten isfri under vintern.

Tomten är högt belägen och har uteplats med grill, friggebod där man kan förvara trädgårdsredskap, cyklar m.m. Plan yta för studsmatta och barnens lek.

Inom gångavstånd från huset ligger Stureby tunnelbana samt buss 161. Inom området finns flera förskolor och dessutom Sturebyskolan, Tallkrogen skola och Bäckahagens skola. Har man hund, vill promenera i skogen eller låta barnen bygga koja ligger Majroskogen bara några hundra meter bort.
Ca 1 kilometer till Svedmyraplan med Ica BEA som är en stor och välsorterad matbutik som även har leksaker, inredning, kläder och mycket mer. I Bandhagen finns även där en Ica butik.

Vill du veta värdet på din bostad?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig så skapas ett konto och du godkänner användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

mySafety hjälper dig med självrisken
Erbjudande: Kostnadsfri självriskreducering på din hemförsäkring
Med mySafety Självriskreducering får du ersättning på upp till 10 000 kr för betald självrisk vid t.ex. brand, inbrott och vattenskador.
Ta del av erbjudandet genom att fylla i formuläret och boka en kostnadsfri värdering.
Området

Stureby

Välkommen till Stureby, ett av söderorts äldre och mest populära villa- och flerfamiljshusområden. Stureby började på allvar bebyggas i slutet av 1800-talet och då först med storstadsbornas sommarbostäder för att senare under 1920-talet allt mer bebyggas med villor för permanentboende. Området kallades då för Ersta Villastad, 1926 bytte stadsdelen namn till Stureby efter protester från diakonissorna på Ersta Diakonissanstalt. Tidigare fanns här en lokal biograf samt ett flertal småbutiker, och där tunnelbanan går idag gick tidigare spårvagn. Idag ligger Stureby mycket centralt i förhållande till stan och spårvagnen har ersatts med tunnelbana med vilken det tar ca 15 minuter in till stan.

Evenemang och shopping

Vid Svedmyraplan och Sockenplan finns två lokala centrum med matbutiker, restauranger m.m. Tar man tunnelbanan några stationer når man Globen Shopping med ca 60 butiker, caféer och restauranger och anslutning ligger även Globen och Tele2 arena som erbjuder konserter, ishockey- och fotbollsmatcher som mycket mer. Större centrum i söder är även Farsta med ca 150 butiker samt Liljeholmens centrum med ca 90 butiker. Man får dock inte glömma Gamla Enskede med flera små mysiga butiker, caféer och restauranger och säsongsevenemang som Enskedespelen, julmarknad och mycket mer.

Sport och fritid

I Enskedeområdet finns flera aktivitetsmöjligheter för både unga och gamla. Enskede IK är med sina 2 400 medlemmar en av Sveriges största idrottsföreningar och har fotbollslag i alla åldrar. Vid Enskede IP finns också Hammarby friidrott, en av Sveriges genom tiderna mest framgångsrika klubbar. I anslutning till Enskedefältet finns Enskede Ridskola som grundades av Hans Georg Netterberg redan 1945 och blev därmed en av Sveriges första ridskolor. Lite längre fram på Sockenvägen ligger Enskede rackethall med 6 racketsporter, gym, innebandy, sportshop. Utöver detta finns kampsportsklubbar, innebandy och mycket mer. Med bil eller cykel kan man ta sig till Hellasgården eller Ågesta med bl.a. badsjöar, motionsslingor och golfbanor.

Kommunikationer

Stureby är ett centralt placerat villaområde med goda kommunikationer i flera riktningar. Från Stureby t-banestation tar man sig till Gullmarsplan på 8 minuter och till T-centralen på 17 minuter. Genom Stureby passerar buss 163 som går mellan Kärrtorp och Bredäng via Älvsjö station där man kan byta till pendeltåg. I utkanten av Stureby passerar buss 161 som går mellan Bagarmossen och Gröndal via bl.a. Telefonplan samt buss 144 som går vid Huddingevägen och endast tar några minuter till Gullmarsplan.

Skolor och förskolor

I Stureby finns populära Sturebyskolan med klass f-9. År 2004 och 2015 vann Sturebyskolan Stockholms Stads "Kvalitetsutmärkelse”. Motiveringen var: Det gemensamma värdesystem, distinkt engagemang, arbetssätt och uppföljning system vid Sturebyskolan som leder till fantastiska resultat. Ledarskapet är mycket professionell med tydliga visioner. Personalen på skolan deltar i alla aktiviteter som ger en trygg miljö" I området finns flera förskolor som Kotten, Stureby, Långåkerstorpet, Gyllmyra och många fler.

Liknande bostäder i närheten
Hemmaliv
Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.