Vargövägen 16

Vargövägen 16

Slutpris

10 150 000 kr


Stureby— Enskede— Stockholm

Vargövägen 16


Slutpris
10 150 000 kr

Stureby— Enskede— Stockholm

Klassisk 40-talsvilla med fina tidstypiska detaljer.

På en kulle med privat trädgård ligger ett vackert hus med tydliga tecken från funktionalismens former och materialval. Kolmårdsmarmor, fiskbensmönstrade parkettgolv och blyinfattade fönster är otroligt fina detaljer som ger huset karaktär.

Huset har en tidstypisk planlösning där man via den vackra trappan kommer till övre plan där ljuset flödar in från stora fönsterpartier och speglar sig i en vackra parketten. Vardagsrummets mittpunkt är den vackra öppna spisen där man lätt kan se sig njuta av värmen under kyliga kvällar. Här har man ett givet sovrum med egen balkong och ett rum som kan fungera lika bra som matsal som sovrum, även detta med egen balkong samt skjutdörrar mot vardagsrummet. Den fina stilrena köket är praktiskt och ligger i direkt anslutning till ett separat matrum.
I entréplan har man ett stort vackert allrum med härligt ljusinsläpp genom de blyinfattade fönstren. Om man behöver ytterligare sovrum kan rummet enkelt delas av i två sovrum. Innanför allrummet finns ett lugnt och avskiljt beläget sovrum samt tvättstuga och garage.

Större renoveringar såsom ny fasad, renoverade balkonger, bergvärme, yttertak m.m. är gjorda på huset.

Trädgården är en välvårdad pärla med planteringar, växthus och redskapsbod. Plats finns självklart för studsmatta också!

I närområdet finns populära Sturebyskolan, som två gånger vunnit Stockholm stads kvalitetsutmärkelse, och Enskedefältets skola som nu kommer att öppna igen efter en tids renovering av lokalerna. Det finns även flera förskolor. I närområdet finns bollplan, Vivstavarvsparken, konstgräsplan och stor lekplats vid skolan. Lugna fina omgivningar med närhet till allt från storstad till bekväm närmiljö i form av matbutik, Hemskogen och goda kommunikationer vid Svedmyra eller Stureby.

Tunnelbanan når man inom 6 minuters promenad och sedan tar det endast 9 minuter till Skanstull. Till busshållplats för buss 161 är det ca 350 meter, 161:an passerar mellan Bagarmossen och Gröndal via Älvsjö station.

Bor man här har man även nära till många aktiviteter som Enskede rackethall, Enskede ridskola, Enskede och Stureby IP med fotboll och friidrott.
Om man tar tunnelbanan några stationer kommer man till Globenområdet med Tele2 arena och det kommande Slakthusområdet med restauranger, caféer och mycket mer.


Boarea/biarea
172/4 kvm
Driftkostnad
40 734 kr/år
Tomtarea
815 kvm
Rum
5 rum (3-4 sovrum)
Såld
2023-11-23

Mäklarhuset Enskede

Denna villa på Vargövägen såldes av oss 2023-11-23. Se alla våra försäljningar i Enskede samt även på Vargövägen.

Boka värdering

Tommy Sundvall

Ansvarig mäklare
Talar även engelska.

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.