Medborgarvägen 13

Medborgarvägen 13

Slutpris

3 600 000 kr


Grisslehamn— Norrtälje

Medborgarvägen 13


Slutpris
3 600 000 kr

Grisslehamn— Norrtälje

En älskad plats, Blommens hage. Det var här på gården Xylografen började sin konstnärshistoria.

På den högsta punkten i Grisslehamn ligger en älskad plats, Blommens hage. Konstnären Xylografen var en av Albert Engströms närmsta vänner och bodde på den omskrivna gården i Grisslehamn. Karl Andersson (1853-1942) var en av Roslagsmålarna och det var här Engström inspirerade Xylografen att börja teckna. Engström skickade sina modeller till Xylografens gård Blommens hage. Där målade Xylografen av modellerna och skapade sin konstnärshistoria. Här har många andra berömda konstnärer varit gäster bland andra Anders Zorn, Bruno Liljefors, August Strindberg, prins Eugen och Evert Taube.

Medborgarvägen 13 , en sommaridyll att njuta av året runt i hjärtat av Grisslehamn som andas lantligt i kombination med närheten till havet. Vacker skyddad natur- och trädgårdstomt om 5900 m² som ligger inbäddad i grönska, helt utan insyn med ett stenkast från havet där sandstränder, klippor och marina finns. En kort promenad bort, når du restauranger, aktiviteter och båthamnar.

Gården ligger högt och öppet mot söder, här strålar solen från morgon till kväll. Lättskött och tillgänglig gård med blomstrande ängar, fruktträd stenmur och bergshällar.
Här finns flera naturliga uteplatser att njuta av, på bergshällar, under fruktträd, intill husväggar eller mitt på en blomstrande äng. Terrassen om 14 kvm med rakt söderläge är också en solig favorit.

Här ryms flera familjer både inne och ute i de två sekelskifteshusen med anor från 1855 (94 kvm) samt 1918 (129 kvm). Båda husen har tagits hand om väl och fått löpande underhåll genom åren. Huset från 1855 har totalrenoverats från 2009 till dagens fina skick och höga standard. Husen innehåller sällskapsytor med kakelugnar och braskaminer, 5-7 stora sovrum, välplanerade kök med matplats och vedspis, två duschrum med wc och ett sovrum med egen wc.

Trädgården bjuder på en rik flora med några av våra vackraste vilda blommor, flera sorters fruktträd, bondsyrenér, bärbuskar och köksträdgård. Här finns också stenmur, jordkällare och vackra lador används som förråd och snickarbod.

Populär sandstrand på gångavstånd, Engströmsviken som ligger strax intill Albert Engströms ateljé med guidade visningar. I byn finns också båtuthyrning, minigolf, tennisbana, loppis, livsmedelsbutik, fiskehandel och bensinmack. Om du vill gå på spa finns kraftigt utbyggda hotellet Havsbaden med Skandinaviens största spa anläggning och flera restauranger. Härifrån kan man också ta en färjetur till Åland och prova på Eckerölinjens välkända smörgåsbord. Grisslehamn har bussförbindelse med Norrtälje och därifrån vidare till Stockholm eller Uppsala. Hjärtligt välkommen på visning!


Boarea
94 kvm
Driftkostnad
45 520 kr/år
Tomtarea
5 900 kvm
Rum
9 rum (5-7 sovrum)
Såld
2018-06-09

Mäklarhuset Norrtälje

Denna villa på Medborgarvägen såldes av oss 2018-06-09. Se alla våra försäljningar i Grisslehamn samt även på Medborgarvägen.

Boka värdering

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.