Singö skolväg 12

Singö skolväg 12

Slutpris

381 000 kr


Singö— Grisslehamn— Norrtälje

Singö skolväg 12


Slutpris
381 000 kr

Singö— Grisslehamn— Norrtälje

Unik skola i skärgårdsmiljö

Nästan längst norrut i Stockholms Skärgård, med fast broförbindelse till Väddö via Fogdö, ligger Singö med Ålands hav på sin östra sida. På Singö råder lugnet och broförbindelsen gör att det är lika lätt att ta sig ut till ön med bil som med båt. Nu säljs den gamla skolan som har en lång historia. 1848 stod skolan klar på Singö och i samband med det anställdes också en lärare som bodde i en tjänstebostad belägen i skolhuset. Sedan dess och fram till 2017 har det bedrivits skolverksamhet i byggnaderna. På fastigheten finns två huvudbyggnader som har en sammanlagd yta på ca 389 kvm. Det större huset inrymmer f.d. klassrum, gymnastiksal samt två kök och wc på båda planen. Det andra huset har en större sal med kök. I detta hus finns också wc.

Här finns möjlighet att skapa en unik verksamhet såsom ett äldreboende, Bed & Breakfast, varför inte en kursgård eller ett unikt familjeboende? Möjligheterna är många och med dess unika läge i Norra Skärgården finns mycket i omgivningen att upptäcka.

På tomten finns tydliga spår av att detta en gång var en skola med generösa gräsytor, klätterställningar, gungor och grusplan. Med skogen runt knuten finns mycket att upptäcka.
Allmänna kommunikationer med Norrtälje och Stockholm utgörs av SL:s busslinje 637.
Fastigheten kommer säljas med total friskrivning.
Fastigheten är inte besiktigad.
Vid försäljning av fastigheten Norrvreta 1:6 kommer utöver pris även andra faktorer beaktas.
Kommunen förbehåller sig fri prövningsrätt av anbud i enlighet med kommunstyrelsens beslut 2019-09-16 § 96 och 2 kap 8 § kommunallagen.

Välkommen på visning av en unik skola i skärgårdsmiljö!


Boarea
ca 389 kvm
Driftkostnad
77 878 kr/år
Tomtarea
1.3070 ha
Rum
10 rum
Såld
2020-02-21

Mäklarhuset Norrtälje

Denna villa på singö skolväg såldes av oss 2020-02-21. Se alla våra försäljningar i Grisslehamn samt även på singö skolväg.

Boka värdering

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.